Skip to main content

Alapozó

Szűrő
Ár

Márka
Továbbiak megtekintése
Fedés alapján
Konzisztencia
Ajándékok és akciók
Értékelés
  •   114
  •   30
  •   8
  •   3
Bestsellerek

Hogyan kell megválasztani a személyre szabott alapozót?

Tegye ragyogóvá az arcbőrét, egységesítse a színárnyalatát, és fedje el, amit nem akar megmutatni. A minőségi alapozó tökéletesen összeolvad az arcbőrével, védi a káros hatásoktól, és eltünteti a fáradtság jeleit. A notino.hu minden korosztálynak és minden arcbőrtípusra több száz alapozót kínál. 

Arcbőrtípus szerint: Az alapozó konzisztenciája és összetétele is az ön arcbőrtípusának a függvénye. A száraz arcbőrre vagy a ráncokra a hidratáló, élénkítő és krémes vagy folyékony konzisztenciájú alapozó a legjobb. A zsíros arcbőrhöz inkább olyan szilárdabb, púderes alapozó való, mely nem tartalmaz olajos összetevőket, és nem tömíti el a pórusokat. Az érzékeny arcbőrre ideális alapozó parfümmentes, és semmilyen irritáló anyagot nem tartalmaz.

Fedés mértéke szerint: Magas fedésre leginkább akkor van szüksége, ha pattanások vagy egyéb hibák vannak az arcbőrén. A problémamentes bőrre könnyebb fedésű alapozót válasszon, mivel azok természetesebb hatást eredményeznek.

Hatás szerint: A mattító hatás akkor jön jól, ha nagyon fénylik az arca, az élénkítőt viszont abban az esetben válassza, ha az arcbőre ernyedt és fáradt. A hidratáló alapozó a száraz bőrre, a liftinges alapozó pedig a ráncokra és az arcbőr feszesítésére való.

Megfelelő színárnyalatú alapozó: Mindig inkább egy kissé világosabb alapozót válasszon, mint amilyen a bőre színárnyalata, és az arcbőre színtónusa legyen a döntő. Hideg színtónus esetén a csuklón az erek kékek, már szinte lilák, az arcbőr pedig porcelános, amihez a kissé rózsaszín alapozó áll a legjobban. A meleg színtónusnál a csuklón az erek inkább zöldesek, és a sárgásabb, illetve narancssárgába hajló alapozó illik hozzá.

Az igazán jó alapozó a különleges szükségletekhez is igazodik. Nyáron jó szolgálatot tesz a vízálló alapozó vagy az SPF alapozó, ami véd a káros sugárzástól. A hosszú és megterhelő munkanapra a hosszú tartású alapozó a legmegfelelőbb, és ha a tiszta összetételt tartja szem előtt, úgy a természetes alapozó  mellett döntsön.

Akár olyan könnyű alapozóra van szüksége, ami nem emeli ki a ráncokat, akár ásványi alapozó vagy a pattanásokat elfedő, erős fedésű alapozó az, amit keres, a notino.hu kínálatában több ezer vásárlónk által elégedettséggel nyugtázott, minőségi alapozó közül választhat magának olyan top világmárkáktól, mint az Estée Lauder, Clinique, Max Factor, Lancôme vagy Vichy. Találja meg a sajátját!