Ugrás a fő tartalomhoz

Arcbőrtípus: Ismeri a saját arcbőrtípusát, és tudja, hogyan kell ápolni azt?

Válasszon magának az arcbőrtípusának megfelelő ápolást. Összeválogattuk önnek a legjobb normál, érzékeny, zsíros, száraz és problémás arcbőrre való készítményeket. Nem tudja, hogy miről ismerheti fel az arcbőrtípusát, és hogyan ápolja azt? Olvassa el az arcbőrtípus jellemzésünket és a napi ápolásra vonatkozó néhány egyszerű tanácsunkat.

Normál arcbőr

Jellemzői:
Nem túlzottan száraz, de nem is zsíros. Rendszerint nincs rajta akne, és a pórusai sem tágak. Nem feszül, és az irritáltsága is ritka.

Ápolása:
Igaz, hogy az arcbőre semmilyen problémától nem szenved, mégis rendszeres ápolásra van szüksége ahhoz, hogy megfelelően hidratált legyen, és védve legyen a korai öregedéstől. Tisztítsa meg az arcbőrét minden reggel és este, vigyen fel rá tápláló arcszérumot, arra pedig hidratáló krémet. Hetente egyszer peeling segítségével távolítsa el róla az elhalt hámsejteket, és élvezze az egészséges és üde arcbőrét. 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Száraz arcbőr

Jellemzői:
Szemlátomást száraz, feszült, pikkelyes és durva tapintású. Gyakran hámlik és viszket. Ráncosodásra hajlamos.

Ápolása:
Arctejjel, olajjal, illetve alkohol és más szárító hatású összetevőtől mentes arclemosóval tisztítsa és távolítsa el róla a sminket. Az intenzív hidratálás érdekében kenje be naponta kétszer az arcát tápláló krémmel, ami alá vigyen fel hidratáló szérumot vagy hialuronsav tartalmú boostert. Hetente egyszer kényeztesse bőrét hidratáló arcpakolással. Az arcbőre biztosítottan ragyogóvá válik és megfiatalodik.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Érzékeny arcbőr

Jellemzői:
Kellemetlen érzéseket tapasztal a bőrön, mint például a gyakori a bőrpír vagy égő érzés. Néha az irritáció következtében pattanások is megjelennek rajta.

Ápolása:
Érzékeny arcbőrtípus esetén olyan finom készítményeket használjon a sminkeltávolításhoz, mint az arclemosó hab vagy tej. Ezen kívül nyugtassa meg az arcbőrét arctonikkal, hidratálja könnyű textúrájú arcszérummal, majd utána vigyen fel rá arckrémet. Ne hagyja ki az érzékeny bőrre való szemkörnyékápolót se. Kerülje az alkoholt, mesterséges illatanyagokat és egyéb potenciálisan irritáló anyagokat tartalmazó arckozmetikumokat. Így az arcbőre észrevehetően jobban érzi majd magát.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Kombinált arcbőr

Jellemzői:
A T-zóna területe zsírosabb, az arc többi része inkább a száraz arcbőrtípus jegyeit hordozza.

Ápolása:
A kombinált arcbőr ápolásában olyan készítmények segítenek önnek, melyek mattítják az arc fénylő részeit, ugyanakkor megfelelően hidratálják a száraz helyeket. Alaposan távolítsa el a sminket az arcbőréről, és naponta kétszer tisztítsa meg. Az arctonikkal való megnyugtatás után vigyen fel rá könnyű arcszérumot, utána pedig mattító hatású hidratáló arckrémet. A helyes ápolás egységesíti az arcbőrét, és egészséges ragyogást ad neki.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Zsíros arcbőr

Jellemzői:
Gyorsan zsírosodik, és nagyon fénylik. Tág és eltömődött pórusok jellemzik. Az alapozó nem tart sokáig az ilyen arcbőrön.

Ápolása:
Zsíros arcbőr esetén még fontosabb az alapos sminkeltávolítás és tisztítás, mint a többi arcbőrtípus esetén. Erre a sminklemosó gélek és vízzel lemosható habok a legideálisabbak. A krémek közül nem zsíros, könnyű, géles textúrájú krémet válasszon, amely nem tömíti el a pórusokat. Havonta pár alkalommal alkalmazzon finom arcpeelinget és tisztító arcpakolást, és érzékelni fogja, hogy megszabadul a kellemetlen fényességtől.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Problémás arcbőr

Jellemzői:
Aknétől, mitesszerektől és tág pórusoktól szenved. Nem egységes az arcbőr szerkezete és színárnyalata.

Ápolása:
Válassza a dermokozmetikai márkák olyan készítményeit, melyeket kifejezetten az aknéra és egyéb bőrhibákra fejlesztettek ki. Kezdje az arcbőr géllel vagy arctisztító vízzel történő, mélyreható tisztításával. Folytassa a nyugtató arctonikkal, nem mitesszerképző arckrémmel, és végül használja a helyi regeneráló ápolót közvetlenül a problémás helyekre. Meglátja, hogy az arcbőre hálás lesz érte.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK