Depilálás és epilálás

Soha nem volt még ennyire egyszerű a szőrtelenítés! Válasszon a női borotvakészülékek, egyszer használatos borotvák és borotvaolajok, epilátorok, hideggyanta szalagok és szőrtelenítő krémek széles kínálatából. Íme néhány tanács, hogy mire érdemes figyelnie szőrtelenítés és epilálás során.

teljes szöveg szöveg elrejtése

Bestsellerek

Minden a depilálásról és az epilálásról

A hatékony és gyors szőrtelenítésre nagyon sok módszer létezik. Néhány közülük pár napra, mások pedig hosszú hetekre távolítják el a szőrzetet. Miben különböznek egymástól, és melyik módszer a legjobb az Ön számára?

Depilálás vagy epilálás?

 • A depilálás (szőrtelenítés) a gyökerek nélkül távolítja el a szőrszálak látható részét. Fájdalommentes, ám kevésbé tartós.
 • Az epilálás a szőrszálakat gyökerestől távolítja el, és hosszabb ideig tartó simább bőrt eredményez. Az IPL epilálás kivételével azonban általában kissé fájdalmasabb.

Otthoni szőrtelenítési módszerek

 • A zsilettel vagy borotvával végzett borotválkozás nők esetében az otthoni szőrtelenítés egyik leggyakoribb módja. Gyors és egyszerű. A szőrtelenítésre pengés borotvakészülékek, valamint klasszikus egyszer vagy többször használható borotvák, illetve elektromos borotvák is használhatók. Zsilettel vagy borotvával történő borotválás előtt ne feledkezzen meg arról, hogy a szőrszálakat borotvahabbal, borotvaolajjal vagy géllel megpuhítsa, ez ugyanis megkönnyíti a szőrtelenítést, és meggátolja az irritációt.
 • A szőrtelenítő krémek könnyen és gyorsan szétkenhetők, néhány perc múlva pedig spatulával a szőrszálakkal együtt kíméletesen letörölhetők. Kímélik a bőrt, ráadásul használatukkal nem áll fenn a sérülés veszélye. Amennyiben irritációban szenved, válasszon magának érzékeny bőrre való extra finom szőrtelenítő krémet.

Otthoni epilálási módszerek

 • A viasszal illetve gyantával történő epilálás egyszerű otthoni szőrtelenítő módszer. Csak fel kell melegíteni a tenyerében a hideggyanta szalagot, utána felhelyezni a szőrteleníteni kívánt bőrfelületre, majd egy kis idő után lerántani. Magának a gyantának a felhordásakor is hasonlóképpen járjon el. A gyanta legyen teljesen folyékony. Ez az epilálási módszer gyors, néha viszont kissé fájdalmas lehet. Ez mindig az adott testrésztől és az Ön érzékenységétől függ.
 • Az utóbbi évek slágere a cukorpasztás epilálás. A cukorpaszta főleg a szőrszálak érzékeny testrészekről történő eltávolítására használatos, mivel kímélőbb és kevésbé fájdalmas. A cukorpaszta felhordását a szőrszálak növekedési irányával ellentétesen végezze, hagyja egy kis ideig hatni és megszilárdulni, majd tépje le a szőrszálak növekedésével megegyező irányban.
 • Az epilátorok hosszan tartó eredményt biztosító szőrtelenítő készülékek:
  • ○ Az IPL epilátor fájdalommentesen távolítja el a szőrszálakat. Fényimpulzusok elvén működik, ami a szőrszálak gyökereit célozza meg. A fájdalommentes epilátor akár több hétre is meggátolja a szőrszálak növekedését. Az otthoni módszerek közül ez az, amelynek hatása a legjobban megközelíti a tartós epilálás eredményét.
  • ○ A klasszikus tépő epilátor gyökerestől tépi ki a szőrszálakat. A hatása hosszantartó, az epilálás viszont fájdalmas lehet. Ezért sokkal jobban megéri IPL epilátorra áldozni. Aszerint, hogy honnan szeretné a szőrszálakat eltávolítani, arcepilátor, valamint láb-, hónalj-, illetve különböző kiegészítőkkel rendelkező epilátorok közül választhat.

Hogyan válasszunk a depilálás és az epilálás közül?

Nem tudja eldönteni, hogy a szükségleteire az epilálás vagy a depilálás a megfelelőbb? Milyen eszközt használjon hozzá? Fogadja meg az egyszerű útmutatónk tanácsait:

 • Az arc szőrtelenítése a bőr érzékenységének figyelembe vételével depilálással vagy epilálálással is történhet. Az arc szőrtelenítése érdekében például arcszőrtelenítő krémeket vagy arcepilátort is használhat.
 • A lábak epilálását és depilálását szinte korlátok nélkül végezheti. A klasszikus női borotválkozás nagyon közkedvelt. A lábon a bőr rendszerint kevésbé érzékeny, így a klasszikus epilátor vagy szőrtelenítő viasz is használható rá, aminek a hatása tartósabb, mint a borotválkozásé.
 • Az intim testrészek szőrtelenítésére minőségi női borotvakészüléket is használhat. A legjobb fájdalommentes eredményt az intim testrészekre való IPL epilátorral érheti el.
 • A hónalj rendkívül érzékeny testrész, ezért a gyengédebb szőrtelenítő eljárásokat javasoljuk. Válasszon egy szőrtelenítő krémet vagy egy megfelelő formájú borotvakészüléket, és ne feledkezzen meg a borotvahab használatáról se.
 • A kar a borotválás következtében irritálttá válhat, és az újra kinövő szőrszálak nagyon szembetűnőek lesznek. Ezért válasszon tartósabb, egyben kíméletes módszert: például az IPL epilátort vagy a cukorpasztás epilálást.

Most már tisztában van a szőrszálak helyes eltávolításával. Válassza magának a legjobb epilálást és depilálást az otthoni szőrtelenítéshez, és élvezze a tökéletesen sima, szőrmentes bőrt!

teljes szöveg szöveg elrejtése