Epilálás és Szőrtelenítés

Bestsellerek

Szőrtelenítés vagy Epilálás?

Soha nem volt még ennyire egyszerű a szőrtelenítés! Válasszon a női borotvakészülékek, egyszer használatos borotvák és borotvaolajok, epilátorok, hideggyanta szalagok és szőrtelenítő krémek széles kínálatából. Íme néhány tanács, hogy mire érdemes figyelnie szőrtelenítés és epilálás során.

A hatékony és gyors szőrtelenítésre nagyon sok módszer létezik. Néhány közülük pár napra, mások pedig hosszú hetekre távolítják el a szőrzetet. Miben különböznek egymástól, és melyik módszer a legjobb az Ön számára?

Depilálás vagy szőrtelenítés?

 • A szőrtelenítés a gyökerek nélkül távolítja el a szőrszálak látható részét. Fájdalommentes, ám kevésbé tartós.
 • Az epilálás a szőrszálakat gyökerestől távolítja el, és hosszabb ideig tartó simább bőrt eredményez. Az IPL epilálás kivételével azonban általában kissé fájdalmasabb.

Otthoni szőrtelenítési módszerek

 • A zsilettel vagy borotvával végzett borotválkozás nők esetében az otthoni szőrtelenítés egyik leggyakoribb módja. Gyors és egyszerű. A szőrtelenítésre pengés borotvakészülékek, valamint klasszikus egyszer vagy többször használható borotvák, illetve elektromos borotvák is használhatók. Zsilettel vagy borotvával történő borotválás előtt ne feledkezzen meg arról, hogy a szőrszálakat borotvahabbal, borotvaolajjal vagy géllel megpuhítsa, ez ugyanis megkönnyíti a szőrtelenítést, és meggátolja az irritációt.
 • A szőrtelenítő krémek könnyen és gyorsan szétkenhetők, néhány perc múlva pedig spatulával a szőrszálakkal együtt kíméletesen letörölhetők. Kímélik a bőrt, ráadásul használatukkal nem áll fenn a sérülés veszélye. Amennyiben irritációban szenved, válasszon magának érzékeny bőrre való extra finom szőrtelenítő krémet.

Otthoni epilálási módszerek

 • A viasszal illetve gyantával történő epilálás egyszerű otthoni szőrtelenítő módszer. Csak fel kell melegíteni a tenyerében a hideggyanta szalagot, utána felhelyezni a szőrteleníteni kívánt bőrfelületre, majd egy kis idő után lerántani. Magának a gyantának a felhordásakor is hasonlóképpen járjon el. A gyanta legyen teljesen folyékony. Ez az epilálási módszer gyors, néha viszont kissé fájdalmas lehet. Ez mindig az adott testrésztől és az Ön érzékenységétől függ.
 • Az utóbbi évek slágere a cukorpasztás epilálás. A cukorpaszta főleg a szőrszálak érzékeny testrészekről történő eltávolítására használatos, mivel kímélőbb és kevésbé fájdalmas. A cukorpaszta felhordását a szőrszálak növekedési irányával ellentétesen végezze, hagyja egy kis ideig hatni és megszilárdulni, majd tépje le a szőrszálak növekedésével megegyező irányban.
 • Az epilátorok hosszan tartó eredményt biztosító szőrtelenítő készülékek:
  • ○ Az IPL epilátor fájdalommentesen távolítja el a szőrszálakat. Fényimpulzusok elvén működik, ami a szőrszálak gyökereit célozza meg. A fájdalommentes epilátor akár több hétre is meggátolja a szőrszálak növekedését. Az otthoni módszerek közül ez az, amelynek hatása a legjobban megközelíti a tartós epilálás eredményét.
  • ○ A klasszikus tépő epilátor gyökerestől tépi ki a szőrszálakat. A hatása hosszantartó, az epilálás viszont fájdalmas lehet. Ezért sokkal jobban megéri IPL epilátorra áldozni. Aszerint, hogy honnan szeretné a szőrszálakat eltávolítani, arcepilátor, valamint láb-, hónalj-, illetve különböző kiegészítőkkel rendelkező epilátorok közül választhat.

Hogyan válasszunk a szőrtelenítés és az epilálás közül?

Nem tudja eldönteni, hogy a szükségleteire az epilálás vagy a depilálás a megfelelőbb? Milyen eszközt használjon hozzá? Fogadja meg az egyszerű útmutatónk tanácsait:

 • Az arc szőrtelenítése a bőr érzékenységének figyelembe vételével depilálással vagy epilálálással is történhet. Az arc szőrtelenítése érdekében például arcszőrtelenítő krémeket vagy arcepilátort is használhat.
 • A lábak epilálását és depilálását szinte korlátok nélkül végezheti. A klasszikus női borotválkozás nagyon közkedvelt. A lábon a bőr rendszerint kevésbé érzékeny, így a klasszikus epilátor vagy szőrtelenítő viasz is használható rá, aminek a hatása tartósabb, mint a borotválkozásé.
 • Az intim testrészek szőrtelenítésére minőségi női borotvakészüléket is használhat. A legjobb fájdalommentes eredményt az intim testrészekre való IPL epilátorral érheti el.
 • A hónalj rendkívül érzékeny testrész, ezért a gyengédebb szőrtelenítő eljárásokat javasoljuk. Válasszon egy szőrtelenítő krémet vagy egy megfelelő formájú borotvakészüléket, és ne feledkezzen meg a borotvahab használatáról se.
 • A kar a borotválás következtében irritálttá válhat, és az újra kinövő szőrszálak nagyon szembetűnőek lesznek. Ezért válasszon tartósabb, egyben kíméletes módszert: például az IPL epilátort vagy a cukorpasztás epilálást.

Most már tisztában van a szőrszálak helyes eltávolításával. Válassza magának a legjobb epilálást és depilálást az otthoni szőrtelenítéshez, és élvezze a tökéletesen sima, szőrmentes bőrt!

teljes szöveg szöveg elrejtése