Gyermekétkészletek

Bestsellerek

Játékos étkészletek gyerekeknek és más gyerek evőeszközök

Legyen a gyerekekkel töltött étkezés játékos! Az aranyos képekkel és vidám formájú gyermek étkészlettel mindjárt kissé szórakoztatóbb lesz az étkezés a gyerekek számára, és egyetlen tányér sem marad tele. Tanácsot adunk a jó minőségű gyermekétkészlet kiválasztásához, amely időt takarít meg Önnek, és azt is túléli, ha gyakran leesik a földre is.

Gyermekétkészlet kiválasztása

Ha már közeledik a hozzátáplálás pillanat, ideje beszerezni a tartós és egészségre nem ártalmas gyermekétkészletet és a többi, étkezéshez szükséges felszerelést. A kedves mintákon, a méreteken és az alapanyagon kívül megnézzük azt is, hogy az étkészlet:

 • jól tárolható-e,
 • használható-e mikrohullámú sütőben,
 • mosható-e mosogatógépben.

Gyermekétkészlet alapanyaga

Fontos, hogy a gyermekétkészlet anyaga teljesen egészségre ártalmatlan és biztonságos legyen. A legkeresettebb közé tartoznak:

 • A gyermekek számára készült szilikon étkészlet ellenálló, könnyen tisztán tartható, különböző formák és színek széles választékban kapható.
 • A bambusz gyerekétkészlet könnyű, környezetkímélő és nagyon ellenálló.
 • A fa gyerekétkészlet nagyon esztétikus és törésálló földre esés esetén is.
 • A tanúsítvánnyal rendelkező PVC gyermekétkészlet ellenálló az elhasználódással szemben, és fenntartható forrásokból készül. Gyártásához nem szabad kőolajat, ftalátokat és nehéz fémeket használni.
 • Az üveg és porcelán, az igazi időtlen klasszikusok főleg a nagyobb és önállóbb gyermekek számára alkalmasak.

A gyermekétkészletek fajtái

Az étkezés kezdeteiben ki kell egészíteni a cumisüveget a gyermekeknek készült törhetetlen tányérokkal és kásákhoz való evőeszközökkel, amelyek megvásárolhatók szép készletekben is. Mihelyst a gyermek elkezdi az ételt hordani is magával, a szettet utazó kulacsokkal, ételtermosszal és zárható gyermek-uzsonnadobozokkal és más fontos segédeszközökkel is ki kell egészíteni. Ne feledkezzen meg a zsebes vagy ujjas babaelőkéről sem, amely megakadályozza, hogy gyermek ruhája beszennyeződjön étkezés során.

 • A gyerektálka ideális segédeszköz, amely megkönnyíti a gyerekeknek az első étkezéseket. Fontos, hogy a tálka kifejezetten ellenálló anyagból készüljön, hiszen gyakran a földön landol, arról pedig, hogy az asztalon maradjon, a tapadókorongos megoldás gondoskodhat.
 • A játékos mintájú gyerektányér minden étkezés alapfelszereléséhez tartozik. Választhat fiús vagy lányka mintás és különféle formájú tányérok széles kínálatából. Próbálja ki például a rekeszes tányért, amely lehetővé teszi, hogy színe vagy fajtája szerint tálalja az ételt, vagy a gyerekmélytányért válasszon a leveseknek.
 • A gyerekevőeszközt könnyebben tudják megtartani az apró gyerekkezek, és önállóságra vezeti a gyerekeket étkezéskor. A gyerekkanalat és a gyerekevőeszközöket legjobban a gyermeke életkora alapján választhatja ki.
 • Gyerekbögrék széles választékban különféle formákkal és számtalan kivitelben kaphatók. A szívószálas bögre azoknak a gyereknek való, akik csak most tanulnak inni. A zárható fedelű bögrék pedig jól jönnek a szabadban tett séták során.
 • Az étel- és italtermoszok lehetővé teszik a kényelmes étkezést utazáskor is. Az étel hideg vagy éppen meleg marad néhány óra elteltével is.
 • A vidám mintás zárható uzsonnadobozok nemcsak az uzsonnához jönnek jól, hanem az ételek tárolásához is.
 • A gyümölcsfogyasztáshoz való etetőhálókba (pépesítőcumiknak is nevezik őket) friss gyümölcs, zöldség vagy péksütemény kerülhet a kisebb gyereknek, akik éppen áttérnek a folyékonyról a darabos étrendre.
 • A gyermekétkészlet általában tartalmaz mindent, ami az első étkezéshez szükséges. A szett része a tányér tálkával, és gyakran gyerek evőeszközt és egy hasonló színű aranyos bögrét is tartalmaz.

Aranyos gyermek étkészletet keres, tapadókorongos törhetetlen gyerek tálkát, etetőhálót vagy gyerektányért? Válasszon a gyermekétkészletek széles kínálatából, amely színekkel és játékos motívumokkal várja a legkisebb étkezőket az asztalnál, hogy minden étkezésük szórakozás is legyen egyben! A babaholmik széles kínálatát megtalálja a notino.hu-n.