Gyermeklázmérők

A legjobb babalázmérő kiválasztása a csecsemőknek és kisgyermekeknek

Hogyan mérjük meg a legkisebbek hőmérsékletét könnyen, gyorsan és pontosan? A megbízható digitális babalázmérő a babafelszerelés része kell hogy legyen már a kezdetektől, mivel az újszülött hőmérsékletét gondosan ellenőrizni kell. Tanácsot adunk a baba hatékony lázméréséhez.

A gyermeklázmérők alapvető besorolása

A gyermeklázmérők a kis páciensek igényeihez vannak kialakítva. Választhat az érintős vagy érintésmentes fajták közül, amelyek gyakran más funkciókkal is rendelkeznek, így időt takaríthatnak meg.

Érintős lázmérők gyermekeknek

Az érintős lázmérőket hónaljban, szájban, fülben vagy a végbélben is. A mérés kissé tovább tart, mint az érintésmenteseknél, és a mérés során a lázmérő érzékelőjének érintkeznie kell az emberi testtel. Ezért fontos, hogy a gyermek a mérés alatt nyugodtan maradjon. Használata előtt és után a gyermeklázmérőt fertőtleníteni kell.

Érintésmentes lázmérők gyermekeknek

Az érintésmentes lázmérés az infravörös sugárzás elvén működik, és a mérés csak néhány másodperc kérdése. Ez a típusú lázmérő nagyon pontos, alkalmas újszülötteknek és nyugtalan gyerekeknek is. A lázmérés végezhető a homlokon, a halántékon vagy a fülekben. Egyes többfunkciós lázmérők lehetővé teszik az étel, a fürdővíz vagy a helyiség hőmérsékletének mérését is.

A gyermeklázmérők tovább funkciói

A gyermeklázmérő kiválasztásakor olyan funkciókra is figyeljen, amelyek a hőmérséklet mérést még jobban meg tudják könnyíteni.

 • A nagy méretű számokkal rendelkező kijelzőn gyorsan leolvasható a hőmérséklet. Egyes lázmérők megvilágított LCD kijelzővel is rendelkeznek, hogy megkönnyítsék a sötétben végzett hőmérőzést.
 • A memória tárolja a korábbi mérések hőmérsékletekét, dátumát és időpontját a jobb ellenőrizhetőség érdekében.
 • Hangjelző tájékoztat a lázmérés végéről.
 • Az automatikus kikapcsolás kíméli az elemet.
 • A hangos kijelző hangosan bemondja a mérés eredményét.
 • A mobil alkalmazás lehetővé teszi a lázmérőhöz kapcsolódást, és megőrzi a utolsó mérések adatait, akár több lázmérőről is.
 • A rugalmas végű lázmérő könnyebben a testhez simul méréskor.

Hogyan mérjük meg a babák lázát?

A legkisebb babáknál a legpontosabb lázmérés a lázmérő végbélbe helyezésével végezhető. Ez a procedúra a kisgyermekeknél már nem olyan egyszerűen végezhető el, ezért inkább a fülben vagy az orális mérés javasolt. Az idősebb gyermekeknél már lehet lázat mérni klasszikusan a hónalj alatt vagy a homlokon. Az első mérés előtt mindig olvassa el a terméktájékoztatót, hogy a mérés a lehető leghatékonyabb legyen.

 • A rektális lázmérés az érintős lázmérővel történik a lázmérő végbélbe helyezésével. A lázmérő végére vigyen fel egy kis irritáció elleni krémet, vazelint vagy olajat. A kisbaba feküdjön a hátán a hasához felhúzott térdekkel. A rektális lázmérőt elég 2 cm mélyre behelyezni, és a megbízható eredményű méréshez várni kell legalább 20 másodpercet.
 • Az orális lázmérés a kisgyermekeknél és a nagyobb gyerekeknél érintős lázmérővel történik, amelyet a nyelv alatti mélyedésbe kell helyezni. A mérés során teljes nyugalomban kell tartani a gyermeket. Használhatja a kijelzővel rendelkező cumis lázmérőt is, amely alvás közben is megméri a baba aktuális hőmérsékletét.
 • A babák lázmérése fülben is végezhető az érintős vagy az érintésmentes lázmérővel is, és egy nagyon pontos mérésről van szó. Érintős mérés esetén tartsa bent legalább 30 másodpercig, az érintésmentes esetén elég néhány másodperc.
 • A homlokon történő lázméréshez érintésmentes vagy érintős homloklázmérőt is használhat, amelyet 15 másodpercre a homlokhoz kell érinteni.
 • A hónalj alatt való lázmérés érintős gyermeklázmérővel történik, és megbízható módszer az idősebb gyerekeknél.

A mi tippünk: Az érintős és érintésmentes baba lázmérés után mindig alaposan tisztítsa meg a lázmérőt nedves törlőkendővel, majd helyezze vissza a tokjába. Így a lázmérő megőrzi hosszú élettartamát, és megbízható eredményeket biztosít minden alkalommal.

A pontos és fájdalommentes lázmérés alapvető a megfelelő babaápoláshoz. Választhat a játékos mintájú fiús vagy lányos lázmérők közül nagy kijelzővel a könnyű leolvasásért, kipróbálhatja az öntapadós gyermeklázmérőket is, amelyek a lázmérést izgalmas élménnyé változtatják. Az újszülött lázmérőket praktikus szettekben is megtalálja más babaápoló eszközökkel együtt, amelyek ugyanakkor kiváló ajándékok is lehetnek az újdonsült anyukák számára.