Korpás hajra

Amennyiben a korpás haj és fejbőr okoz Önnek gondot, akkor próbálja ki valamelyik kiváló termékünket!

Az Notino.hu különleges samponokat, kúrákat, kondicionálókat vagy maszkokat kínál, melyek tényleg eltávolítják a korpát. Válogathat a legjobb márkák közül: Schwarzkopf, L´Oreál Professionnel vagy Goldwell. Ezeknek a jó minőségű termékeknek hála, már az első használattal kiváló eredményeket érhet el. A haja és a fejbőre ismét egészségtől tündöklő lesz majd.

Választott már
 • Korpás haj
Szűrő
árfolyamkülönbség

akár

Kinek?
Ajándékok és akciók
Értékelés
 •   30
 •   6
 •   5
 •   1
Bestsellerek

Van megoldás a korpás hajra?

Viszkető korpás fejbőr gyötri? Győzze le ezt a kellemetlenséget és ne hagyja, hogy a szépsége útjába álljon. A korpásodás elleni sampon visszaadja fejbőre egyensúlyát, elnyomja a viszkető érzést, eltávolítja korpát és megállítja a visszatérését. Fogadjon a minőségre, amit a Bioderma, az Alpecin vagy a Vichy száraz korpa sampont és legyen a haja csillogó és egészséges.

Mi az a korpás haj?

A korpa a fejbőr elhalt hámsejtje, ami rendszeresen leválik a fejbőrről. Ezek nemcsak a hajban, hanem a szakállban és a szemöldökön is megtalálhatóak. Normál körülmények között észre sem veszi, és nem ad okot a nyugtalanságra. A nagyobb mértékű korpa viszkető, irritált bőrt okoz. Valamilyen betegség vagy rossz étrend eredménye is lehet.

Zsíros vagy száraz korpa?

Első látásra száraz és zsíros korpát tudunk megkülönböztetni. A száraz korpa a klasszikus bőrhámlás eredménye. A száraz fehér pikkelyek a vállra hullanak. A legtöbb esetben a hátterében valamilyen gyulladás, gyors hőváltozás vagy irritáció áll.

A zsíros korpa a seborrhoeás dermatitis-szel együttesen jelenik meg. A korpa pikkelyek nagyobbak, sárgásak és beleragadnak a hajba. A legtöbbször kisbabáknál és tinédzser fiúknál fordul elő, akiknél megemelkedett a tesztoszteronszint, túl sok az A-vitamin, vagy túl kevés a B-vitamin.

A korpás haj okai

A leggyakoribb ok a napgomba (Malassezia furfur) túlszaporodása. Ez a gomba felelős a bőr természetes megújulásáért, ami négynapos ciklusokban megy végbe. Túl sok gomba a bőr túlzott megújulását eredményezi, és az elhalt rétegek hámlását. Ennek következtében észrevehetően több korpa képződik.

A korpás haj további okai:

 • Nem megfelelő életvitel.
 • Gomba vagy penész.
 • Nem megfelelő hajápoló kozmetikumok használata.
 • Agresszív hajformázás – gyakori fésülés, hajszárítás túl forró levegővel.
 • Pszichikai megterhelés és stressz.
 • Megbetegedés, ami megváltoztatja a bőr állapotát.
 • Hormonális változás.

Mit tehet a korpás haj ellen?

A korpa ellen a legjobb védekezés az egészséges életmód, melybe az egészséges pszichikai jóllét. Hagyja ki a zsíros, zsírban sült vagy túlzottan sós ételeket. Ellenben vegyen fel az étlapjára olyan ételeket, mint a hal, dió, mogyoró vagy a tojás. Kerülje a stresszes szituációkat és próbálja kezelni azokat.

Fektessen be értékes és hatékony hajápoló kozmetikumokba, mint a sampon korpás hajra vagy hajmaszk. A korpa típusától függően választhat száraz korpa sampont vagy zsíros korpa sampont.

Sampon korpás hajra

Válasszon olyan sampont korpa ellen, amit gyakran használhat, így gyorsan és hatékonyan szabadulhat meg a korpától. A megfelelő samponnal a következő hatást érheti el:

 • Csökkenti a korpát.
 • Megállítja a korpa hámlását.
 • Megerősíti a fejbőrt.
 • Segít a fejbőr megújulásában.
 • - A haj ragyogó és selymes lesz.

Korpás sampon hajra – hogyan használjuk?

A sampont korpásodás ellen úgy használja, mint a hagyományos sampont. Kétnaponta vizes hajra vigye fel és gyengéd mozdulatokkal masszírozza a sampont a fejbőrbe. A samponos hajat langyos vízzel öblítse le kerülje a forró vizet. A magas hőmérsékletet kerülje még a hajszárításkor is.

A zsíros korpa kezelése

A zsíros korpa megszüntetése nem olyan nehéz feladat, mint első olvasásra gondolnánk. Rengeteg márka kínál zsíros korpa sampont. Legyen a korpás haj újra élettel teli és ragyogó.

Lépjen fel a korpás haj ellen és szüntesse meg a száraz fejbőrt. Ebben segítségére lehet a száraz korpa elleni sampon. A zsíros korpa megszüntetésére használjon az erre a problémára kifejlesztett készítményeket. Válogasson weboldalunk széles kínálatából és szabaduljon meg a korpától egyszer és mindenkorra.

teljes szöveg szöveg elrejtése