Babarágókák

Szűrő
árfolyamkülönbség

akár

Ajándékok és akciók

Babarágókák – a fogzás megkönnyítésére és egyben az első játék is

A gyermeke első fogai kibújásának időszakában, a színes rágókák a gyerekek legjobb társai. Nemcsak segít megnyugtatni a fájdalmas és gyakran gyulladt ínyt, de finoman masszírozza és serkenti a vérkeringést is, amely elősegíti a fogak kibújásának. Ráadásul a játékos dizájnú rágóka támogatja a gyermek érzékeinek észlelését, serkenti a motorikus koordinációt és örömet szerez a játék során. Tanácsot adunk, hogyan válassza ki az Ön gyermekének legjobb rágókát.

A babarágókák típusai

A rágókák különböznek az anyagukban, kivitelükben és a gyermek életkora szerint is. A rágóka kiválasztásának első kritériuma a könnyen megfogható forma, hogy a baba gond nélkül tudja tartani és manipulálni vele. Vizsgálja meg az anyagát és a használati lehetőségeit. Egyes rágókák csörgőt is tartalmaznak, amelyek foglalkoztatják a babát otthon és utazáskor is, másokat pedig le lehet tenni a hűtőszekrénybe, hogy lehűtve megnyugtassa a fájó ínyt.

A rágókák típusai anyaguk alapján

A babarágókák vásárlásakor ne tétovázzon, próbáljon ki többféle anyagút is. Minden babának ugyanis más felel meg.

  • A műanyag rágókák puhák és széles körű felületi kialakítást kínálnak (barázdákat és domborulatokat is), amelyek finoman masszírozzák a babája ínyét. Műanyag rágóka választása esetén mindig nézze meg a csomagoláson, hogy nem tartalmaz-e a rágóka ftalátokat, BPA-t vagy más káros anyagokat.
  • A farágókák simára vannak csiszolva és teljesen biztonságosak. A gyártásukhoz leggyakrabban használt fák a bükk-, juhar- és gyümölcsfák.
  • A hűsítő gumirágóka ideális az első fogak megjelenésekor. A hűsítő rágóka jó minőségű puha anyagból készül és mikrobiológiai vízzel van megtöltve. Beteheti a hűtőszekrénybe kissé lehűteni, ezzel csillapítva a baba irritált gyulladt ínyét.
  • A szilikonrágóka teljesen biztonságos élelmiszeripari szilikonból készül.
  • A kaucsukrágóka a természetes anyagokat előnyben részesítőknek való, ugyanis természetes kaucsukból készül. Fontos azonban tudni, hogy a kaucsukrágóka használata során allergiás reakció is előfordulhat a gyermeknél.

A rágókák típusai a baba életkora szerint

  • A 2. és 3. hónap között a kisbaba elkezd a kezével fogni, a csörgős rágókák vagy a farágókák a különféle színes forgatható vagy hangokat kiadó elemekkel arra ösztönzik a babát, hogy megismerje a keze és szeme közötti kapcsolatot. Az ilyen típusú rágókák játékosan foglalkoztatják a kisbabát a későbbi hónapokban is.
  • A 4. és 8. hónap között egy nehezebb időszak következik, amikor megjelennek elsőként az első metszőfogak, majd az őrlők is. A hűsítő, masszázs elemekkel ellátott rágóka lesz a legjobb választás ebben az esetben.

Tippünk: Amikor megjelennek az első fogacskák, próbálja ki az ujjra húzható gyermekfogkefét, amely elengedhetetlen tartozéka a babák rendszeres szájhigiéniájának.

A babarágóka tisztítása

A babarágókát rendszeresen mossa el meleg vízzel és természetes szappannal. Egyes rágókák mosogatógépben is moshatók vagy ki lehet őket főzni, sterilizálni, mindig a csomagoláson lévő utasítások alapján. Rendszeres gondoskodással meghosszabbítja az élettartamát.

Hűsítő, nyugtató géles rágóka, természetes fa babarágóka játékos gyöngyökkel és textilelemekkel vagy vidám dizájnú kaucsukrágóka – válassza ki a legjobb rágókát és más babajátékokat még ma!