Ugrás a fő tartalomhoz

Mi az a hygge?

 Esti társalgás a barátokkal egy pohár finom bor mellett gyertyafényes barátságos légkörben. Vagy egy meleg puha takaróba bújni egy könyvvel és egy csésze finom teával, közben élvezni a levendula vagy citromfű nyugtató illatát... Kellemesen hangzik? Na, ez a hygge!

A hygge a boldogság megteremtésének dán módszere és a hygge szót nagy vonalakban úgy lehetne lefordítani, hogy kényelem, nyugalom vagy meghittség. A hygge életstílus ugyanakkor nem a várakozásról szól, nem arról, hogy majd egyszer csak eljön, hanem a boldogság aktív megteremtéséről. Mivel? Különböző apróságokkal, melyek kellemessé teszik az egyébként is megszokott mindennapi tevékenységeket.

Gyújtson meg otthon egy katalitikus lámpát vagy melegítsen illatos viaszt, vegye körül magát skandináv stílusú dekorációkkal, kapcsoljon be valami kellemes halk zenét, vegyen magához valami finom nassolni valót és süppedjen bele a selymesen puha párnákba. Bárki képes igazi hygge otthont teremteni. Kezdje például a hygge gyertyáinkkal. Meglátja, hamar megszereti ezt a dán stílust!

teljes szöveg szöveg elrejtése