Mellszívók

Szűrő
árfolyamkülönbség

akár

Ajándékok és akciók

Mellszívók

A mellszívó az anyukák nagyszerű segédeszköze, segítségével ugyanis az anyatejet gyorsan ki lehet szívni a mellből, egyúttal stimulálja a tejképződést, valamint könnyít a tejjel telített melleken nappal és éjszaka is két szoptatás között. Akár a baba későbbi etetéséhez teszi el a tejet, akár szoptatási problémákkal küzd, a legjobb mellszívókat megtalálja a Notinónál!

A mellszívók előnyei

 • Segít stimulálni a tej áramlását, és megoldást kínál a laktációs vagy szoptatási problémákra.
 • Megkönnyebbülést nyújt a melleknek szoptatás előtt vagy után.
 • Alkalmas a császármetszéssel szülő anyukáknak is, vagy ha kisbaba koraszülött és nem lehet közvetlenül a mellből szoptatni.
 • Lehetővé teszi, hogy tartalékolja a tejet, vagy a háztartás más tagjaira bízhatja az etetést.
 • A mellszívóval a leszívás sokkal kellemesebb, mint a klasszikus fejés.
 • A mellszívó nem foglal sok helyet és nagyon praktikus utazáskor is.

A mellszívó kiválasztása

A kínálatban kézi- és elektromos mellszívókat talál, amelyek a szoptatás időszakában hű segítőtársai lesznek. A mellszívó kiválasztásakor azonban figyelembe kell venni a leszívás gyakoriságát, a gyűjtőedény űrtartalmát, a szívás típusát és más funkciókat is. Tanácsot adunk Önnek, hogy milyen módon válasszon az igényeinek megfelelő mellszívót.

A mellszívók típusai

 • A kézi mellszívók vagy manuális mellszívók azoknak az anyukáknak valók, akiknek nincs semmilyen problémájuk a laktációval, és csak szeretnék megkönnyíteni és jól kiüríteni a melleket, vagy néha leszívni a tejet tartalékolás céljából. A kézi mellszívó egy fogantyúval van felszerelve, ahol vákuum keletkezik. A mellet a dugattyú kézi megnyomásával lehet stimulálni, és a tej lassan a cumisüvegbe csöpög. A kézi mellszívók előnye az alacsonyabb ár, azonban egy kevésbé kényelmes variációról van szó.
 • Az elektromos mellszívó nagyobb kényelmet nyújt az anyukáknak rendszeres mellszívás során. Ha szeretné állandósítani a megnövekedett laktációt és naponta többször is könnyítene a mellein, akkor az elektromos mellszívó gyorsabb és hatékonyabb megoldás a manuálisnál. A szívófejben ez esetben is vákuum képződik, de a mell stimulálása automatikusan történik, és be lehet állítani a szívás erejét és gyorsaságát is. Az elektromos mellszívók vagy elemmel működnek, vagy elektromos hálózatra csatlakoztatva, vagy USB kábelen keresztül akkumulátorról, egyes mellszívók kombináltan is működnek.

A tárolóedény űrtartalma

A tárolóedény űrtartalma általában 120 ml és 300 ml között van. A mellszívó kiválasztásakor mérlegelje azt is, hogy mennyi tejet fog naponta leszívni, tartalmaz-e tartalék tejtároló edényeket. Az üvegeket általában külön is meg lehet vásárolni.

A tejszívás módszerei

 • Az egyfázisú mellszívó azoknak az anyukáknak felel meg, akiknek nincs problémájuk a laktációval. Ez a fajta mellszívó lehetővé teszi a szívás során a vákuum szabályozását úgy, hogy az minél kényelmesebb legyen.
 • A kétfázisú mellszívó azoknak az anyukáknak való, akiknek a szülés után be kell indítani és stabilizálni a laktációt. Ez a típusú mellszívó hűen utánozza a csecsemők szoptatását, így két fázisban zajlik. A stimulációs fázisban először a mell felkészítése történik és még nem folyik a tej a szíváskor, majd a laktációs fázis következik, amikor kezdődik a tej tényleges leszívása.
 • A háromfázisú mellszívó azoknak az anyukáknak alkalmas, akinek nehézségük van a szoptatással. Segíti stabilizálni és növelni a laktációt, és a szívás fázisán kívül stimulálja és masszírozza is a mellet.

A mellszívók egyéb funkciói

Egyes mellszívók más funkciókat is kínálnak, amelyek kellemesebbé tehetik a mellszívást. Ezek közé tartoznak:

 • Masszázsbetét a mellfájdalom csökkentésére.
 • Kijelző az akkumulátor állapotának kijelzésére.
 • Stimulációs mód a laktáció javítására.
 • A szívás intenzitásának szabályozása.

Hogyan kell helyesen leszívni a tejet a mellszívóval?

Az első mellszívás előtt fontos figyelmesen áttanulmányozni a termékhez mellékelt tájékoztatót. Általánosságban érvényes, hogy az anyuka legyen nyugodt, helyezkedjen el kényelmesen, és a szívást a mell lágy masszírozásával, egy jó meleg teával, meleg zuhannyal vagy meleg borogatással kell kezdeni.

A mellszívó elengedhetetlen segédeszköz a szoptatás nehéz időszakában, amely megkönnyíti a laktációs problémákat és a fájdalmas melleket. Fedezze fel a mellszívók széles kínálatát még ma.