Ugrás a fő tartalomhoz

Rutin a testápolásban

A helyes arcápoló rutin már a kisujjában van, de a testápolást egy kissé elhanyagolja? Itt az ideje, hogy változtasson rajta! Áldozzon egy kis időt a megfelelő testápoló kozmetikumok kiválasztására, valamint a bőrápolás alapelveinek megismerésére, vegye fel a narancsbőr, a kellemetlen szőrszálak és a száraz bőr elleni harcot. Ismerkedjen meg a body care rutin alapvető lépéseivel és tanulja meg ápolni a testét. Jutalomként tetőtől talpig üde, hidratált és egészséges lesz a bőre.

Tusolás

 

A tusolás mindannyiunk napi rutinjához hozzátartozik, de tudunk helyesen zuhanyozni? Hogy ne sérüljön meg a bőr védőrétege, naponta legfeljebb csak egyszer tusoljon. A vizet soha ne forróra, hanem csak langyosra állítsa be, és korlátozza a tusolást legfeljebb öt percre.

A tusolókészítményeket a bőrtípusa szerint válassza meg. A száraz bőr a lágyító tusfürdő olajat, az érzékeny viszont a nyugtató hatású mosakodókrémeket és emulziókat szereti. Az intim testrészekre intim higiéniára szolgáló gélt használjon.

teljes szöveg szöveg elrejtése

Testradír

 

Szabaduljon meg a bőrén lévő csúnya pikkelyektől és gyorsítsa fel a bőr regenerálódását. Hámlasztás nélkül, azaz az elhalt bőrsejtek eltávolítása nélkül, a testápoló rutinja nem lenne teljes.

Ideálisan heti 1-2 alkalommal végezze el tusolás közben a hámlasztást. Vigye fel a benedvesített bőrére a testradírt és körkörös mozdulatokkal masszírozza be. Soha ne nyomja rá a bőrre túl erősen! Végül alaposan öblítse le a testradírt.

 

teljes szöveg szöveg elrejtése

Depilálás és epilálás

 

Tisztában van a depilálás és epilálás közötti különbséggel? Tudja, hogy melyiket részesítse előnyben? A depilálás csak a szőrszálak felületen lévő részeit távolítja el, fájdalommentes, ellenben kevésbé tartós. A depiláláshoz borotva vagy szőrtelenítő krém szükséges.

Az epilálás a szőrszálakat gyökerestől távolítja el, és hosszabb ideig szép sima marad utána a bőr. A szőrszálakat ilyenkor klasszikus epilátorral, viasszal vagy cukorpasztával távolítjuk el. Akár egy IPL epilátorba is megéri befektetni, amellyel hosszú hetekre fájdalommentesen megszabadulhat a szőrszálaktól.

teljes szöveg szöveg elrejtése

Bőrápolás

Hallott már a három perces szabályról? Pont ennyi ideje van arra, hogy tusolás után bekenje magát testápoló krémmel. A bőr ugyanis fürdés után sokkal több tápanyagot szív fel, így rugalmas marad. A hidratálás a bőr külső hatásokkal szembeni védelméhez alapvető fontosságú.

Igazítsa az ápolást bőrtípusához. A száraz bőrnek zsírosabb testvajakra és olajokra van szüksége. Az érzékeny bőrre pedig a lágy testápoló tejeket válassza. A zsíros bőrt nem mitesszerképző összetételű, könnyű készítményekkel kenje be.

teljes szöveg szöveg elrejtése

Striák és narancsbőr ellen

Nem használ testradírt, masszázst, és még be sem keni a bőrét, majd elszörnyed, amikor észreveszi a csípőjén és a combjain a narancsbőrt és a striákat? Ne felejtse el, hogy a megelőzés megkíméli a bőrén megjelenő felesleges horpadásoktól és hegektől.

Amennyiben a narancsbőr és a striák már megjelentek, a lehető leghamarabb keressen magának speciális kozmetikumot. A narancsbőr elleni krémek vérkeringést serkentő koffeinnel vagy chilivel segítik a zsírsejtek lebontását. A striák elleni olajok ugyanakkor regenerálják a bőrt és csökkenti a hegek láthatóságát.

teljes szöveg szöveg elrejtése

Izzadás elleni védelem

Csak a kellemetlen szagot akarja meggátolni, vagy magát az izzadást is? A dezodor a hónalj kellemes illatáról gondoskodik, míg az izzadásgátló magát az izzadást akadályozza meg és szárazon tartja a hónaljat. A kettő egymással remekül kombinálható, de kipróbálhatja a 2 az 1-ben készítményeket is.

A dezodort, illetve az izzadásgátlót lehetőleg tusolás után vigye fel a tiszta bőrre. Amennyiben egész nap élvezni szeretné a kellemes illatot, tartsa magánál a dezodort, így bármikor felfrissítheti.

teljes szöveg szöveg elrejtése

Nap elleni védelem

Úgy gondolja, hogy a bőrt csak nyáron, a tengerparton kell védeni a naptól? Pont ellenkezőleg! Akármikor a szabadba megy, védenie kell az UV sugárzás káros hatásától, még akkor is, ha felhős az idő. Ezzel megelőzheti a bőr idő előtti öregedését, illetve a pigmentfoltok kialakulását.

A napozókrémet a fotótípusa és a napsütés intenzitása szerint válassza meg. Kenje be magát legalább fél órával azelőtt, hogy kimenne a házból.

teljes szöveg szöveg elrejtése