Légzésfigyelők

Szűrő
Ár

Tápegység típusa

Légzésfigyelők gyerekeknek, hogy Ön is nyugodtabban aludjon

Az újszülöttek légzésfigyelője vagy a bébiőr nagyon hasznos segédeszköz az Ön és babája nyugodt alvásához. Egy olyan készülékről van szó, amely a magasfokú érzékenységének köszönhetően figyeli gyermeke légzését. Amennyiben nem érzékeli a légzést, vagy az rendszertelenné válik, időben figyelmezteti a szülőket hangos riasztással. Tanácsot adunk, hogy milyen légzésfigyelőt válasszon, és mikor érdemes őket használni.

Hogyan működik a légzésfigyelő

A baba légzésének ellenőrzése egy speciális szenzor segítségével történik a baba legfinomabb mozgásai alapján, amiből érzékeli a légzés frekvenciáját. Ha bármilyen gyanú merül fel, például nem olvas le légzést 20 másodpercen keresztül, vagy csökken a belégzések száma, a mozgásérzékelő hangos riasztást indít, amellyel hívja a szülőket. A hangjelzésre általában a baba is reagál és automatikusan újra fellélegzik.

Mikor érdemes használni légzésfigyelőt

Általánosan érvényes, hogy a légzésfigyelő az újdonsült elsőgyermekes szülőknek alkalmas, mivel megkönnyíti a kezdeti bizonytalanságukat és nyugodtabb alvást biztosít számukra, amely ebben az időszakban nagyon fontos. A koraszülött vagy egészségügyi problémákkal küzdő gyermekek esetében is fontos. Ha azon tűnődik, hogy meddig használja a légzésfigyelőt, általában javasolt felfüggeszteni használatát a baba 6 és 12 hónapos kora között. 1 éves kor után a gyerekek már többet mozognak az ágyban, és a légzésfigyelőt érdemes bébiőrre cserélni.

A légzésfigyelő kiválasztása

Amennyiben úgy dönt, hogy légzésfigyelő segítségével szeretné őrizni gyermeke álmát, kiválasztása során figyeljen a szenzor fajtájára, fontos tulajdonságaira és más kiegészítő funkciókra, amelyek megkönnyítik Önnek a babáról való gondoskodást.

A légzésfigyelők fajtái

A különféle légzésfigyelőknek köszönhetően akár egész nap figyelheti a babát, a kiságyon kívül is. Amennyiben például a baba gyakran bukik, akkor érdemes a légzésfigyelőt napközben is használni a babakocsiban, a fulladás veszélye miatt.

 • Érzékelőlapos légzésfigyelő Egy érzékeny szenzorral rendelkező, vékony lapról van szó, amelyet közvetlenül a kiságy vagy a babakocsi matraca alá kell helyezni. Nem akadályozza a mozgását és nem zavarja a babát. Amennyiben a gyermek az érzékelőlapon kívül kerül, a légzésfigyelő hamis riasztást indíthat. Ez megelőzhető egy a matrac méretéhez illeszkedő, kiegészítő érzékelőlappal. Nem alkalmas rugós matrac alá.
 • Légzésfigyelő pelenkára Egy hordozható légzésfigyelőről van szó, amelyet egy klipsz segítségével közvetlenül a pelenkára helyezünk a köldök közelébe úgy, hogy érintkezzen a hasával. Alkalmas álló babakocsiba vagy napközben a bölcsőbe. Megbízható kábel nélküli készülék, amely azonban az idősebb gyerekeket akadályozhatja, és mozgás közben nem működik.
 • Bébiőr légzésfigyelővel – Légzésfigyelő és bébiőr 2 az 1-ben, amely lehetővé teszi a baba ellenőrzését egy adóvevő segítségével. Ezt a típusú készüléket hosszabb ideig kihasználhatja, mint a klasszikus légzésfigyelőt, és gyakran egyéb funkciói is vannak, mint a hőmérséklet-ellenőrzés, éjszakai látásmód és LCD kijelző.
 • Légzésfigyelő ikreknek Egy speciális fajta, érzékelőlapos légzésfigyelő, amely 2-4 érzékelőlapot köt össze a kiértékelő egységgel. Csak akkor használható, ha a csecsemők nem közös ágyban vannak.

Kulcstényezők a légzésfigyelő kiválasztásakor

 • A légzésfigyelő hatótávolsága legalább a gyermeke ágyától az Ön ágyáig terjedjen.
 • Riasztás a hangjelző teljes hangereje és annak állíthatósága mindig előnyös.
 • A légzésfigyelő reakcióideje meghatározza az időt a légzési problémák észlelése és a riasztás indítása között (általában 20 másodperc).
 • Akkumulátor meghatározza a készülék áramellátását és az akkumulátor állapotának ellenőrzési lehetőségét.
 • Az érzékelőlapok mérete meghatározza, hogy az érzékelt felület nagysága elegendő-e, vagy esetleg bővíthető-e.

Hasznos funkciók

 • Vibráció – egyes készülékeknek vibráló funkciója is van, amely a riasztás előtt indul és általában újra légzésre készteti a gyermeket.
 • Fényjelző figyelmeztet a légzés rendszertelenségére.
 • Memória lehetővé teszi a légzés felvételét akár több órára visszamenőleg.
 • Kiegészítő szenzorok – a légzésen kívül a szobahőmérsékletet vagy a gyermek hőmérsékletét is érzékelik vagy a baba elhelyezkedését.
 • Alkalmazások egyes légzésfigyelőket okostelefonnal is össze lehet kötni alkalmazás segítségével.

Fedezze fel a legjobb légzésfigyelőket még ma és aludjon nyugodtabban! Bébiőrök, gyermeklázmérők, orrszívók és más hasznos babafelszerelések várják Önt a notino.hu-n.