Orrszívó újszülötteknek

Orrszívó a legkisebbeknek

Minden gyermek orrát kitisztítja! Egy jó orrszívó minden kisbaba felszerelésének szinte kötelező tartozéka. Ideális segédeszköz, ha a babának problémát okoz a váladék és az eldugult orr megfázás esetén, de a mindennapi higiénia során vagy a baba orrába került szennyeződések eltávolítására is használhatja. Ezért fontos olyan orrszívót választani, amely könnyen kezelhető és egyszerűen tisztítható. Tanácsot adunk Önnek a legjobb orrszívó kiválasztásához.

Az orrszívó kiválasztása

A kisbaba orrába szinte mindennap kerülnek szennyeződések, amelyek irritációt okoznak és váladékképződést idézhetnek elő. A baba eldugult orra, mivel egyedül még nem tudja kifújni és nem képes szájon át venni a levegőt, légzési problémákat, tejszívási gondokat és nyugtalan alvást okozhat. Az orrszívó gyorsan és kímélően megszabadítja a váladéktól,és már újszülött kortól is használható.

Orrszívó típusok

Az orrszívók különböznek egymástól a használati mód, a megjelenés, a zajszint és hatékonyság tekintetében.

 • A kézi orrszívó nagyon egyszerű és csendes. A szívás csövek segítségével történik, az egyiket a baba orrába kell helyezni, a másikat az Ön szájába, és így kíméletes módon történik a váladék kiszívása, amely azután a két cső közötti gyűjtőedényben marad. Jól tárolható orrszívó típus, elsősorban enyhe megfázás esetén alkalmas.
 • A ballonos orrszívó csendes és praktikus orrszívó mindennapos használatra. A ballon elvén működik, amelynek a végét a baba orrlyukába helyezi, és a ballon kiengedése során vákuum jön létre, amely lassan a ballonba szívja a váladékot.
 • A porszívós orrszívó otthoni használatra alkalmas nagyon erős nátha esetén. Ez a típusú orrszívó porszívóra csatlakoztatható, de szükség esetén használható szájjal való szívásra is. A porszívóra csatlakoztatható orrszívó nagyon hatékony, viszont a használattal járó zaj kellemetlen lehet a baba számára.
 • Az elektromos orrszívó ceruzaelemmel működik és egy nagyon hatékony típusú orrszívó az erős megfázás esetén is. Nemcsak hogy csendes, de jól tárolható és utazásra is alkalmas.

Az orrszívó porszívó használata

Az orrszívó porszívó használata nem mindig kellemes a babának, de gyors és nagyon könnyű procedúra, amely meghozza a várt megkönnyebbülést az eldugult orrnak. Íme néhány praktikus tipp, amely megkönnyítheti az orrszívást a babának:

 • Az orrszívó első használata előtt mindig figyelmesen olvassa el a terméktájékoztatót.
 • Az orrszívás előtt fújjon néhány csepp tengervizet – a gyermeke életkorának megfelelőt – a baba orrába, és hagyja hatni legalább 3 percig. A tengervíz meggyorsítja a váladék feloldódását és felszabadulását, ezáltal megkönnyíti az orrszívást.
 • Ballonos orrszívó használata esetén először nyomja össze a ballont, helyezze be a cső végét az orrlyukba, majd engedje ki a ballont.
 • Ha nem sikerül mindent belefogni, akkor enyhén mozgassa az orrszívó végét az orrlyukban.
 • Az orrszívót éjszaka is lehet használni, ha az eldugult orr zavarja a kisbaba nyugodt alvását.
 • Ha az orvos javasolta valamilyen orrspray használatát, alkalmazza azt az orr kitisztítása után.

Az orrszívó tisztítása

Az orrszívó tisztítása fontos az első használat előtt, valamint minden további használat előtt és után is.

 • Az első használat előtt mossa ki az orrszívót forró vízzel. Ha a gyártó javasolja, sterilizálhatja is kifőzéssel.
 • Az orrszívót szedje szét minden orrszívás után és alaposan mossa el minden tartozékát, ha kell sterilizálja.
 • Az orrszívó porszívó minden további használat előtt legyen mindig tökéletesen száraz.
 • Soha ne használjon se fertőtlenítőszereket se alkoholt a tisztításhoz.

Az orrszívó használata egyszerű, és kisbabája orra gyorsan megkönnyebbül a váladéktól és a szennyeződésektől, amelyek kellemetlen komplikációkat is okozhatnak. A praktikus csöves orrszívó a legkisebb orrváladékkal is megküzd, a ballonos pedig jól elfér minden pelenkázótáskában. Válassza ki a legjobb csecsemőknek készült orrszívót a notino.hu-n.