Bébiőr

Szűrő
Ár

Tápegység típusa
Ajándékok és akciók
Értékelés
 •   1

Bébiőr – egy apró, de nagy segítség minden anyukának

Hogyan ellenőrizheti babáját a nap 24 órájában? A bébiőr ezt lehetővé teszi. A bébiőr működése nagyon leegyszerűsítve olyan, mint egy kis adóvevő, amely tökéletesen megfelel az Ön kisbabájának állandó felügyeletére.

Miért van olyan nagy szükség a bébiőrökre?

Ha valóban kihasznál valamit a baba felszerelések listáján lévő dolgok közül, akkor az a bébiőr. Ez a kis eszköz képes jelentősen megkönnyíteni a babagondozást:

 • El tud menni. Méghozzá aggódás nélkül, hogy nem hiányzik-e valami a kisbabájának. Időt nyer a főzéshez, a takarításhoz, a munkájához vagy csak a pihenéshez – mindezt azzal a tudattal, hogy a kisbabája a 100%-os felügyelete alatt marad.
 • Nem lesz kizárva a társaságból. Egész nyugodtan kiülhet a baráti társasággal a teraszra, mihelyst kisbabája elalszik az ágyában, de ezt a bébiőrrel nem rendelkező anyukák csak nehezen engedhetik meg maguknak.
 • Élvezze a nyaralást. Főleg utazáskor fogja értékelni a bébiőrt. Ez a kis eszköz még kellemesebbé és könnyebbé teszi az otthonán kívül töltött időt.
 • Szuperanya lesz. Egyes bébiőrök ugyanis lehetővé teszik a gyerekszoba ideális hőmérsékletének ellenőrzését is, altatót játszanak, nyugtató fénnyel világítanak, vagy lehetővé teszik a baba megnyugtatását az Ön hangjával akár távolról is.
 • Az alváshoz szoktatás. Abban a pillanatban, amikor eldönti, hogy megpróbálkozik az anyuka nélküli egyedüli elalvással, a bébiőr nagyon hasznos lesz.

A bébiőrök alapvető fajtái

Hogyan válasszunk bébiőrt? Először is át kell gondolni, hogy mit várunk el tőle.

 • Audio bébiőr: Lehetővé teszi a baba felügyeletét a hangja alapján, és nagyszerű alapszintű szolgálatatást nyújt az anyukának. Az audio bébiőr olcsóbb, és jobb az elérési távolsága, mint a monitoros kamerás bébiőré. Ezenkívül kifejezetten kompakt méretű, így utazáshoz is ideális.
 • Kamerás bébiőr: Biztosítja a baba vizuális felügyeletét. Nem kell a babához járkálni éjszaka, ha csak alvás közben mozgolódik. A kamerás bébiőr valamivel drágább, rövidebb az elérési távolsága, és a leadott jel érzékenyebb a zavaró körülményekre.
 • Légzésfigyelő és bébiőr: A légzésfigyelés a gyermek egy éves koráig javasolt. A monitoros bébiőrrel való kombinálása így elengedhetetlen segédeszközzé teszi.

Miben különböznek a bébiőrök?

A bébiőrtípusok műszaki jellemzői változóak, amelyeket érdemes már a beszerzés előtt tudni.

 • A hangátvitel történhet analóg vagy digitális módon vagy interneten keresztül. Az analóg bébiőrök elérési távolsága nagy (ideális a nagyobb lakásokba, kertes családi házakba), viszont gyakrabban megszűnhet a jel. A digitális bébiőrök elérési távolsága rövidebb (ideális a városi lakásokba), de kevésbé fordul elő a vonal megszakadása. Az internetes bébiőrök az internet csatlakozástól függenek, ezáltal ideális otthonra, viszont utazáshoz kevésbé. Az okosbébiőrök is ide tartoznak, amelyek az adóvevő elvén működnek, és okostelefonokra telepíthető alkalmazás is tartozik hozzájuk.
 • További fontos tényező az elérési távolság és a csatornák száma. Kisebb lakásokban nem szokott előfordulni probléma a jeladással. De ha nagyobb házban lakik, több akadállyal (falak, fák a kertben stb.) akkor a hosszabb elérési távolság egy fontos tényező lesz a választáskor. Az is érvényes, hogy minél több csatorna áll rendelkezésre, annál nagyobb a valószínűsége, hogy megtalálja a megfelelőt, és semmi sem fogja zavarni.
 • A bébiőr állandó készenléti állapotához szükséges áramellátást elemek biztosítják (cserélhetők vagy tölthetők a készüléken belül), vagy közvetlen hálózati vagy USB-csatlakozóval rendelkezik. Az elemes típusút (vezeték nélkülit) főleg utazáskor bizonyul hasznosnak.

Az említett tényezők alapján érdemes kiszűrni, hogy melyik a legjobb bébiőr, amely az Ön kisbabáját fogja felügyelni az Ön igényeihez mérten. Akár audio-, akár kamerás bébiőr lesz, legtöbbjük további speciális funkciókkal is megörvendezteti, ilyen például a kétirányú kommunikáció lehetősége, az altatódalok lejátszása, különféle szenzorok a helyiségben vagy figyelmeztető rendszerek, amikor a bébiőr elhagyja az elérési távolságot. Válassza ki a sajátját, és élvezze nyugodtabban ezt az időszakot!