Cumisüvegek

Bestsellerek

Hogyan válasszunk cumisüveget a kisbaba számára?

Szerezzen be kisbabájának minőségi cumisüveget. Akár újszülötteknek való cumisüveget választ, akár a hozzáetetéshez és a teához, fontos odafigyelni olyan szempontokra, mint a forma, az alapanyag, a térfogat, a cumisüveg típusa (szívó cumisüveg) vagy a tisztítás nehézsége. Tanácsot adunk Önnek, hogyan válassza ki a legjobb cumisüveget kisbabája  számára.

Válassza ki a megfelelő cumisüveget a kisbabája aktuális igényeinek megfelelően. Általában érdemes több, különböző átfolyási sebességű cumisüveget és etetőcumit vásárolni, mivel minden babának másra van szüksége az elégedett pocakhoz.

Az etetőcumik fajtái

Az etetőcumikat szilikonból vagy gumilatexből gyártják és mindig az cumisüvegek tartozékai. Az egyes üvegekhez szükség szerint beszerezhet külön tartalék etetőcumikat is (az üveg típusa és márkája alapján). Az etetőcumik az átfolyási sebességükben különböznek. Általánosságban érvényes, hogy minél kisebb a kisbaba, annál lassabb átfolyásra van szüksége. Természetesen a kínált folyadék sűrűsége is döntő fontosságú:

 • Lassú átfolyás teákhoz és gyümölcslevekhez.
 • Közepesen gyors átfolyás a tejhez.
 • Gyors átfolyás a kásákhoz.

A cumisüvegek fajtái

A cumisüvegek fajtáinak és formáinak kínálata igen sokféle, de a következő alapvető rendszerezés alapján könnyedén megtalálja a megfelelőt kisbabájának.

 • A klasszikus cumisüvegek biztonságosak és alkalmasak az otthoni használatra és utazáskor is. Hagyományos formájuknak köszönhetően kompatibilisek az általánosan kapható cumisüveg-kiegészítőkkel.
 • A széles nyakú cumisüvegek alakjukkal megkönnyítik a bébitápszerek elkészítését és adagolását.
 • Az antikólikás cumisüvegek az érzékeny pocakú kisbabáknak valók. A szelep speciális mechanizmusa megakadályozza a felesleges levegő bejutását az üvegbe, ezzel megakadályozza, hogy nagy mennyiségű levegőt nyeljen a baba az etetés során, ami később hasfájást, azaz kólikát okozna.
 • A szoptatott babák számára készült cumisüveg speciális kialakítású, hogy az anyukák alkalmanként használhassák, ugyanakkor ne zavarja meg a szoptatás folyamatát. A cumi speciális alakja és a szelepes membrán lehetővé teszik a szoptatás tökéletes utánzását, és a kisbaba ugyanazzal a technikával szívja, mint a mellbimbót.
 • A füles tanulópohár alakja a mellbimbóra emlékeztet, és megkönnyíti a gyermeknek az áttérést a szoptatásról a hozzátáplálásra. A praktikus füleknek köszönhetően ráadásul kényelmesen fogható.

A mi tippünk: Ha mellszívót is használ, akkor jó, ha a megvásárolt cumisüveg kompatibilis ezzel az eszközzel, hogy megkönnyítse az átöntést.

A cumisüvegek méretei

Kezdetben az üveg és annak méretének a kisbaba életkorához igazítsa, és szükség esetén, akkor vásároljon nagyobb üveget, amikor a kisbaba már képes többet inni.

 • 60 ml-es űrtartalom 0 hónap
 • 125 ml-es űrtartalom 0+ hónapos kortól
 • 260 ml-es űrtartalom 1+ hónapos kortól
 • 330 ml-es űrtartalom 6+ hónapos kortól

A cumisüvegek anyaga

A kisbabák cumisüvege és a tanulópoharak is többféle anyagból készülnek, és mindegyiknek megvannak a maguk előnyei. Csakis Önön múlik, hogy melyik lesz a legmegfelelőbb az Ön számára.

 • Az üveg teljesen ártalmatlan az egészségre, nem szívja magába a szagokat és nagyon jól tisztítható, ezáltal garantáltan hosszú élettartamú. Az üvegből készült cumisüveg valamivel nehezebb, mint a más anyagokból készültek és nem ütésálló, de ez a hátrány kiküszöbölhető egy speciális szilikontok segítségével.
 • A műanyag nagyon könnyű, amely ellenáll az ütéseknek és az eséseknek. Viszont magába szívja a szagokat és színeket, ezért a műanyag üvegeket gyakrabban kell cserélni.
 • A szilikon jó minőségű szintetikus anyag, amely ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a műanyag. Ráadásul valamivel puhább, így etetés közben össze lehet kissé nyomni, ezáltal segíthet inni a kisbabának.
 • A rozsdamentes acél nagymértékben ellenálló. A rozsdamentes cumisüveg az egészségre ártalmatlan és nagyon hosszú élettartamú.

A cumisüvegek tisztítása

A cumisüvegek kiválasztásakor a paramétereken és a játékos dizájnon kívül magára a formájára is figyelni kell. A túlságosan keskeny nyakú vagy az ívelt üveg a gyakori mosás és sterilizálás során nehezebben tisztítható. Könnyítse meg a munkáját és válasszon inkább sima falú cumisüveget. A cumisüveget mindig alaposan tisztára kell mosni és rendszeresen kell sterilizálni, mivel a kisbabák immunrendszere még nincs teljesen kifejlődve.

 • Minden etetés után mossa el az üveget forró vízzel és kefével.
 • Mossa meg alaposan a cumisüveg tömítését és az etetőcumit is.
 • Majd főzze ki 3-5 percig vagy használjon speciális elektromos cumisüveg-sterilizálót.
 • Helyezze az üvegeket és a cumikat egy tiszta konyharuhára, és takarja le őket egy másik tiszta konyharuhával.

Tekintse meg a LOVI, a Philips Avent és más népszerű márkák széles cumisüveg-kínálatát, amelyeket már a kisbabák és anyukáik gondosan teszteltek. Jó minőségű vidám dizájnú cumisüvegeket újszülötteknek, antikólikás üvegeket és praktikus teásüvegeket is talál a kisbabáknak a notino.hu-n!