Termoszok és melegítők

Gyerektermosz ételek és italok tárolására – kényelmes étkezések út közben is

Egy mókás gyerektermosz használatával kellemesebb a szabad levegőn lenni – nem csak hideg időben! A minőségi termoszok hőszigetelő tulajdonságaik révén akár órákon át melegen vagy épp hidegen tartják a bébiételt és -italt, ráadásul kifejezetten úgy alakították ki őket, hogy az apró gyerekkezek is ügyesen megfoghassák őket. A gyerektermoszok természetesen népszerű és vidám állatos mintákkal is kaphatóak, és hosszú kirándulásokhoz ugyanúgy tökéletesek, mint a mindennapi sétákra!

Hogyan válasszunk bébiételes termoszt?

Egy minőségi gyerektermosz vagy cumisüvegtermosz ellenálló, szivárgásmentes és jól hőszigetel. A legtöbb gyerektermosz rozsdamentes acélból vagy műanyagból készült, és lezárt fedele természetesen meggátolja az étel vagy ital szivárgását. Amikor gyerektermoszt választ, az anyag mellett vegye figyelembe a formát és az űrtartalmat, valamint a fedél alakját, hogy gyermeke kényelmesen ihasson a termoszból.

Gyerektermoszok fajtái

Egy jó gyerektermosz alkalmas a bébitápszer vagy a nagyobb gyerekek tízóraijának tárolására is. Télen például gyermektea vagy leves tárolható benne, nyáron pedig fagylalt vagy hideg ital. A felhasználás célja szerint kétféle gyerektermosz különböztethető meg:

  • A termoszos ételhordó gyermekeknek olyan formájú, hogy jól elfér benne egy adag étel vagy bébitápszer. A termoszos ételhordó általában nagyobb átmérőjű, de alacsonyabb magasságú, ezért az ételek mellett leves vagy fagylalt is tárolható benne.
  • A cumisüvegtermosz, termobögre gyermekeknek vagy szívószálas gyerektermosz hideg italok és meleg tea tárolására alkalmas. Az italos termosz hosszúkás formájú, és az ital szívószállal, bögréből vagy közvetlenül a termoszból fogyasztható.

Gyerektermosz anyaga

A gyerektermosz anyaga befolyásolhatja az időtartamot, amíg a termosz melegen vagy hidegen tartja az ételt vagy italt.

  • A rozsdamentes gyerektermosz jó szigetelése és egyszerű tisztíthatósága miatt népszerű.
  • A műanyag gyerektermosz könnyű, és gyengébb szigetelése miatt elsősorban rövidebb sétákra előnyös.
  • A titán gyerektermosz – a műanyag gyerektermosszal szemben – igazán sokáig melegen tartja az ételeket és italokat, ezért hosszú utakra is megfelelő.

A gyerektermosz kupakja

A gyerektermosz fedelének fajtája azt is meghatározza, hogy a gyermek hogyan tud belőle inni. Egy ételhordó gyerektermosz általában menetes kupakkal záródik, az italos termoszok azonban többféle kupakkal rendelkezhetnek.

  • A nyomógombos termoszokat külső kupakkal is ellátták, amely a teljes szerkezetet védi, és csészeként is használható. A kinyitáshoz csak meg kell nyomni a termosz felső részén található gombot.
  • A menetes fedelű termosz kupakja már kissé lecsavarva is kiengedi a folyadékot. Általában ezt a típust is csésze formájú külső kupakkal látják el.
  • A szívószálas vagy csőrös gyerektermosz lehetővé teszi az ital fogyasztását közvetlenül az üvegből. A szívószálat vagy csőrt ezután csak le kell fedni, vagy a termosz típusának megfelelően lezárni.

Gyerektermosz és termoszbögre űrtartalma

A megfelelő méretű gyerektermosznak el kell férnie egy hátizsákban, illetve a babakocsi vagy az autó italtartójában. A mérete legyen a gyermek korának és a felhasználás céljának is megfelelő. A nagyobb űrtartalmú termosz hosszabb utakhoz ajánlott, a kisebb termoszbögre pedig inkább rövidebb levegőzésekhez vagy iskolai tízórai szállítására. Nagyon népszerűek a babavízhez való termoszok is, amelyek házon kívül is kényelmesebbé teszik az anyatej-helyettesítő tápszerek elkészítését.

Télen-nyáron jól jön, ha kéznél van egy gyerektermosz vagy termoszbögre! A babatermosz sokáig megőrzi a kakaó, leves vagy tea kellemes hőmérsékletét, és a pici már korán elsajátíthatja a helyes étkezési szokásokat, valamint a rendszeres folyadékbevitelt. Már várják Önt a notino.hu-n kapható minőségi szívószálas gyerektermoszok, babatermoszok, színes termoszos gyerekkulacsok és további edények gyermekeknek!