Etetőcumik

Bestsellerek

Tartalék etetőcumik cumisüvegre

A megfelelő etetőcumi megkönnyíti a baba etetését. A kiváló minőségű cumisüvegre való etetőcumik biztosítják a baba kényelmét etetés és itatás közben. Az etetőcumik (vagy cumik) általában a cumisüvegek tartozékai, de egy idő után ki kell őket cserélni, akár nagyobb etetőcumira az italokhoz vagy a hozzátápláláshoz, vagy ha a baba kárt tesz bennük az első fogacskáival. Általánosságban elmondható, hogy minden etetőcumit cserélni kellene 3 havonta, megelőzésképpen.

Az etetőcumi kiválasztása

Az etetőcumi kiválasztásakor figyelni kell az átfolyás méretére, az anyagára, az alakjára és a teljes méretére is.

Az etetőcumik mérete és alakja

  • Az etetőcumi méretét a gyermek életkora alapján kell kiválasztani. Minél kisebb a baba annál kisebb átfolyásra van szüksége. Az újszülötteknek való etetőcumi legyen kicsi és lassú átfolyású, majd a baba növekedésével fokozatosan növelje a méretét.
  • Az etetőcumi alakja lehet kerek vagy lapos azaz anatómiai formájú. Minden babának más felel meg, ezért javasoljuk, hogy próbáljon ki többfélét is.

Az etetőcumi átfolyása

A jól megválasztott átmérőjű etetőcumi gondoskodik arról, hogy a babának a szívás során ne ömöljön túl sok folyadék a szájába, éppen ellenkezőleg, etetés közben tudjon pihenni is és nyugodtan lélegezni. A kiválasztáskor számít a kínált folyadék sűrűsége is:

  • Lassú átfolyás – etetőcumi víznek, teának és szörpnek
  • Közepes átfolyás – etetőcumi tejnek
  • Gyors átfolyás – etetőcumi kásának

A mi tippünk: Az érzékeny hasú babáknak válasszon antikólikás etetőcumit, amely megakadályozza, hogy nagy mennyiségű levegőt nyeljen a baba az etetés során.

Az etetőcumi anyaga

Az etetőcumik úgy lettek tervezve, hogy alakjukkal és funkciójukkal szimulálják a mellből való szoptatást, és a kiváló minőségű anyagoknak köszönhetően tökéletesen kielégítsék a kisbabák igényeit.

  • A szilikon etetőcumik élettartama hosszabb, és jobban tartják a formájukat. Az első fogak megjelenésekor fontos az etetőcumi rendszeres ellenőrzése, mivel a fogak könnyen kárt tehetnek a cumisüveg szilikoncumijában.
  • A gumilatexből készült etetőcumik valamivel puhábbak, és a latex etetőcumiból való szívás valamivel könnyebb a babának. Gyorsabban elhasználódnak, mint a szilikon etetőcumik.

Fedezze fel a többi hasznos segédeszközt is a babaápolás kategóriában a notino.hu-n!