Ugrás a fő tartalomhoz

Milyen a helyes hajápolás?

 Kellemetlen érzés lelapuló, zsíros vagy száraz hajára pillantania? Ugyan a helyes hajápolás elsajátítása igazán nem atomfizika, sokan mégis újra és újra elkövetjük ugyanazokat a hibákat. Kövesse velünk lépésről lépésre a helyes hajápolás folyamatát! A hajtípusnak megfelelően kiválasztott hajápolók és a megfelelő módszerek együtt csodákra képesek. Tehát hogyan is tegyük szebbé a hajunkat ?

1. lépés - Fejbőrápolás

Az egészséges haj alfája és omegája a fejbőr egészsége. A fejbőrt azonban gyakran terheli a rajta maradt hajformázók és szennyeződések rétege. A maximális megtisztulásért használjon hetente egyszer fejbőrradírt, amely nemcsak tisztít, hanem a vérkeringést is kellemesen fokozza.

A táplálásról és a hidratálásról sem szabad megfeledkeznünk, amit különleges hajtonikok és hajvizek adhatnak meg a frizurának. Legnépszerűbb termékeink közé tartoznak a hajhullás elleni és a hajnövekedést serkentő hajápolók is. A tonikot a hajtövekhez vigye fel, majd végezzen gyengéd masszázst a beszívódás elősegítésére. A gyönyörű hajkorona nem várat sokáig magára !

teljes szöveg szöveg elrejtése

2. lépés - Helyes hajmosás

Nálunk megtalálja a tökéletes sampont – akár erősen zsírosodó vagy festett a haja, akár a fejbőre száraz. A hajmosáshoz használt víz hőfokát állítsa kellemesen langyosra. A forró víz irritálja a bőrt és károsítja a hajszálakat, a hideg pedig nem tisztít eléggé. Masszírozza be a sampont a hajtövektől a hajvégekig, eközben ne kócolja túlzottan össze a hajat. Alaposan öblítse le.

És milyen gyakran kell hajat mosnunk? A szakértők tanácsai szerint legfeljebb hetente egyszer vagy kétszer, a túl gyakori mosás ugyanis megviselheti a hajat. Ha az Ön haja erősen zsírosodik, vagy Ön gyakran sportol, akkor a mindennapos hajmosás sem okozhat gondot, de használjon kifejezetten erre kifejlesztett sampont.

teljes szöveg szöveg elrejtése

3. lépés - A haj táplálása és hidratálása

Tudta, hogy a hajmosás megnyitja a haj szerkezetét, amely így sérülékenyebbé válik? Itt jut szerephez a kondicionáló, amely lezárja a szerkezetet és kisimítja a haj felszínét. Hetente egy vagy két alkalommal használjon pakolást is a haj intenzív regenerálásáért.

A leöblítést nem igénylő termékek a „must have” kategóriába tartoznak! Hajvégápoló szérum, hajolaj vagy hajsimító krém: ezek kiegészítő ápolásként vagy gyors mentőövként is működhetnek.

És hogyan is használjuk a kondicionálót vagy a hajpakolást? Vigye fel a terméket a megmosott, törölközőszáraz hajra – a hajtövektől mindig legalább 3 centiméteres távolságra. A csomagoláson feltüntetett ideig hagyja hatni, majd alaposan öblítse le.

teljes szöveg szöveg elrejtése

4. lépés - A haj kifésülése

Kezdje a megfelelő fésű kiválasztásával, amely haja hosszának és sűrűségének is megfelel.

Ne feledkezzen meg a hajmosás előtti fésülködésről. Samponozás közben csak finoman nyomkodja meg a hajat ferde helyzetben, majd alaposan csavarja ki belőle a vizet.

A nedves haj fésülés közben fokozottabban hajlamos a károsodásra, ezért hagyja megszáradni, mielőtt kifésülné. Ha könnyen gubancolódó hajtól szenved, először használjon kifésülést megkönnyítő spray-t.

teljes szöveg szöveg elrejtése

5. lépés - Hő elleni hajvédelem

Mielőtt kézbe venné a hajvasalót vagy a hajszárítót, vigyen fel hővédő krémet vagy spray-t a haj teljes hosszában, amely így megelőzi a hőkezelés okozta károsodásokat.

A sérülések kockázatát a megfelelő készülékek is csökkenthetik. Cserélje ki régi, nem kímélő hajszárítóját egy ionos készülékre, és szerezzen be egy keratinos vagy párával működő hajvasalót, amely nem teszi tönkre a hajszálakat. Legyen óvatos a hőhatásokkal. Minél vékonyabb szálú és minél erősebben károsodott a haja, annál alacsonyabb hőmérsékletet válasszon.

teljes szöveg szöveg elrejtése