Ugrás a fő tartalomhoz

Hajdiagnózis

L’Oréal ProfessionnelKérastaseRedkenMatrixBiolage

Tisztában van vele, milyen típusú a haja, de nem tudja, hogy tudná a lehető legjobb ápolást nyújtani a számára?

Mindnyájunk haja más és más, a haja mindenkinek egyedi. Minősége és szerkezete függ az életkortól, az életmódtól vagy akár az épp aktuális évszaktól. Hajtípusunknak megfelelő hajápolási termékek használatával nem csak hajunkat tudjuk széppé varázsolni, de fejbőrünk egészségét is meg tudjuk őrizni, vagy éppen vissza tudjuk azt állítani.

Volumenét vesztett haj

A vékony szálú haj hajlamos a lelapulásra és sokszor nem éri el a kívánt volument. Gyakran nagyon finom szálú és gyorsabban zsírosodik. A problémát megfelelő frizura vágása és a haj kellő ápolása oldhatja meg.
 
Megfelelő ápolás:
 • Hajmosás előtt fésüljük át a hajat. A volumennövelő samponokból mindig megfelelő mennyiséget vigyünk csak fel a hajra és a kondicionáló esetében is figyeljünk oda, hogy ne használjunk túl sokat, illetve csak a hajhosszon alkalmazzuk, hogy ne nehezítsük el a hajtöveket.
 • A volumennövelésében styling termékek is a segítségünkre lehetnek, amelyek finom mikrofilmet vonnak a hajszálak köré, elválasztván ezzel egymástól a hajrostokat. A hajszálak ennek köszönhetően nem ragadnak össze és a haj természetes mozgást kap.

Mutasd a termékeket

Szőkített haj

Legyen szó akár melírozásról vagy szőkítésről, a világosított haj olyan különleges ápolást igényel, amely segít megőrizni a megálmodott színeredményt, egyben hidratál és természetes fényt ad a hajnak.
 
Megfelelő ápolás:
 • Az ideális sampon szőke hajra segít megóvni a hajszínt a fakulástól. Ha hűvös szőke hajszínre vágyunk, az ún. semlegesítő vagy hamvasító (silver) samponokat válasszuk, amelyek elnyomják hajunkban a nem kívánt meleg árnyalatokat.
 • A szőkített haj hajlamos a szöszösödésre, hajvégei könnyen töredeznek. Éppen ezért fontos a haj hidratálása, amit a szőke haj ápolására kifejlesztett kondicionálók és pakolások biztosítanak a számunkra.
 • Ne ijedjünk meg az említett termékek kék vagy lila színétől, a bennük található pigmentek segítenek semlegesíteni hajszínünk meleg tónusait.
 • Hajápolási rutinunkat kiegészíthetjük tápláló és ápoló krémek, illetve olajok használatával, amelyek segítenek megerősíteni a hajrostok szerkezetét és tartást adnak a hajnak.

Mutasd a termékeket

Sérült haj

A különböző kémiai szolgáltatások, a mechanikus hatások, a hajszárító, a hajvasaló, a sütővas gyakori használata következtében a haj elveszítheti természetes rugalmasságát és fényét, illetve töredezetté, szöszössé válhat.
 
Megfelelő ápolás:
 • A megelőzés és a regeneráció esetében is fontos, hogy kíméletesen bánjunk a hajjal, hidratáljuk és tápláljuk. A sérült haj ápolására használt termékeknek tehát tartalmazniuk kéne keratint, ceramidokat, vitaminokat és kollagént.
 • Első lépésként a regeneráló sampont használjuk, amely megtisztítja a hajat és felkészíti a hajszerkezetet újjáépítő kondicionáló intenzív ápoló hatásaira. Nélkülözhetetlen mélyreható táplálást a hajpakolás biztosít a hajnak, amelyet érdemes hetente legalább egyszer alkalmaznunk.
 • Ha hajunk formázásához használunk pl. hajvasalót, ne feledkezzünk meg a hővédő krémek, fluidok vagy olajok használatáról, amelyek gyönyörű fényt és egészséges megjelenést kölcsönöznek a hajnak.

Mutasd a termékeket

Festett haj

Fessük is a hajunkat bármilyen oknál fogva, akár azért mert új hajszínre vágyunk, akár mert szeretnénk elrejteni ősz hajszálainkat, hajunk a festés következtében gyakran dehidratálttá válik, elveszíti fényét vagy gyorsan fakul a színe.
 
Megfelelő ápolás:
 • A festett haj ápolására szolgáló hajápolási termékek segítenek megőrizni a festett haj színét és ragyogó fényét. Mindemellett biztosítják a szükséges táplálást nem csak a haj, de a fejbőr számára is.
 • Az alap termék a sampon, amely segít kiemelni a festett haj színét. Mivel a festett haj hajlamos a kiszáradásra, ne feledkezzünk meg a kondicionáló vagy a hajpakolás használatáról. Ezeket a termékeket mindig törölközőszáraz hajon alkalmazzuk és tartsuk be az ajánlott hatóidőt.
 • A hővédelem a festett haj esetében is nagyon fontos, hiszen a hajszárítás vagy éppen a hajvasalás újabb terhet ró a festett hajra, amellyel meg kell birkóznia.
 • Hővédelmet hővédő olajok, krémek, szérumok vagy fluidok használatával biztosíthatunk a hajunknak. A legtöbb ilyen termék ráadásul finoman illatosított, ami kellemes érzéseket kelt bennünk hajformázás közben.

Mutasd a termékeket

Száraz haj

A száraz haj elsősorban arról ismerhető fel, hogy fénytelen és durva tapintású. Nehéz kifésülni, könnyen gubancolódik és elveszíti természetes rugalmasságát.
 
Megfelelő ápolás:
 • Próbáljuk meg minimálisra csökkenteni a hajszárító, hajvasaló és sütővas használatát, illetve amennyire csak lehet, kerüljük a haj mechanikus igénybevételét. Használjunk hajunk típusának megfelelő hajkozmetikumokat.
 • Mindennek az alapja a sampon, amely megtisztítja a fejbőrt és felkészíti a hajrostokat az ápoló hatóanyagok befogadására.
 • Hajápolási rutinunk során mindenképpen alkalmazzunk hidratáló és tápláló hatású kondicionálót. Hetente legalább egyszer használjunk hajpakolást, amely intenzív hidratáló ápolást nyújt a hajnak.
 • Ha gyönyörű fényes és sima hajra vágyunk, válasszunk az olajok és szérumok gazdag kínálatából, amelyek nem csak, hogy ragyogó fényt adnak a hajnak, de közben szöszösödés és hő elleni védelmet is nyújtanak a számára.

Mutasd a termékeket

Zsírosodásra hajlamos haj

A zsíros haj lelapul, nehezen formázható és ápolatlan benyomást kelthet. A faggyútúltermelés következtében kevésbé mutatós tincsekbe összetapadt hajszálak problémája sok nőnek és férfinak okoz problémát.
 
Megfelelő ápolás:
 • A zsírosodásra hajlamos haj ápolására kifejlesztett lágy sampon nem irritálja, és nem szárítja a fejbőrt, aminek köszönhetően megakadályozza a faggyú túltermelődését. A legjobb választás ebben az esetben olyan sampon, amely könnyű állagú és képes nyugtatni a fejbőrt.
 • Időről időre érdemes a fejbőrt megtisztítani a felesleges faggyútól, pl. agyagos pakolások segítségével, amelyek magukba szívják a felesleges faggyút.
 • Ha nincs időnk olyan gyakran hajat mosni, mint kéne, ideális segítséget nyújthatnak számunkra a száraz samponok.

Mutasd a termékeket

Korpásodásra hajlamos haj

A korpa termelődése gyakorlatilag egy egészséges folyamat, amely közben megújulnak a fejbőr sejtjei. Ám, ha túl sok vagy hirtelen túl sok korpa termelődik, az láthatóvá válik, és ez csökkentheti az önbizalmunkat. A korpádsodás problémája nem feltétlenül csak a száraz fejbőrt érinti, a zsírosodásra hajlamos haj is lehet korpás. A probléma kellemetlen kísérő tünete mindkét esetben a fejbőr irritáció vagy akár a kellemetlen fejbőr viszketés.
 
Megfelelő ápolás:
 • Megfelelő termékek használatával akár hosszú időre is megszabadulhatunk a korpától. A sampon használata előtt érdemes legalább hetente egyszer tisztító peelinget használni, amely segít eltávolítani az elhalt hámsejteket és támogatja a fejbőr keringését.
 • A korpásodás elleni samponok korlátozzák a korpa termelődését és olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek gyengéden tisztítják a fejbőrt.
 • A samponok hatását hajápoló kúrák használatával is felerősíthetjük, amelyek hajban maradó, azaz öblítést nem igénylő formában is elérhetők.
 • Hajunkat ne tegyük ki feleslegesen a hő káros hatásainak vagy mechanikus igénybevételnek.

Mutasd a termékeket

Hajhullás

A hajhullás lehet szimplán szezonális gond, de előfordulhat, hogy összetettebb problémára utal, pl. a hormonháztartás felborulására vagy vitaminhiányra. Ám nem megfelelő hajápolási termékek használata is okozhat hajhullást. A haj ilyen esetben töredezett, meggyengült és nem csak fésülés vagy hajformázás közben hullik.
 
Megfelelő ápolás:
 • Hajhullás esetében hajápolási rutinunkat kezdjük hatékony hajhullás elleni sampon használatával, amely stimulálja a hajtüszők funkcióját.
 • Ajánlott továbbá az aminexilt, vitaminokat és egyéb tápláló hatóanyagokat tartalmazó koncentrált ampullák alkalmazása is, amelyek segítenek csökkenteni a hajhullás mértékét.
 • A haj tonikumok és kúrák stimulálják és táplálják a fejbőrt, hosszú távú alkalmazásuk pedig segít testesebbé és dúsabb érzetűvé tenni a hajat.
 • A probléma gyors megoldása érdekében használhatunk színező sprayket, amelyek segítenek elrejteni a vékonyodó haj által lefedetlen területeket.

Mutasd a termékeket