Skip to main content
Bestsellerek

Aroma diffúzor – legyen mindig illatos az otthona

Az aroma diffúzor nem csak egy relaxáló rituálé, amely során illatos lesz az otthona. A testre és a lélekre is pozitív aromaterápiás hatással van. A szobaillatosító wellness élménnyel árasztja el otthonát, aminek hála lakása békés és nyugalommal teli szigetté változik. Az aroma diffúzorok elérhető árú lakásparfümök, melyekkel a hazatérés még nagyobb örömmel tölti el.

Mi az az aroma diffúzor?

Egyszerűen fogalmazva az aroma diffúzor egy illóolaj diffúzor, ami az illóolajat és az esszenciális olajokat apró molekulákra bontja és szétpermetezi a levegőbe. A szobaillatosítóktól eltérően, az aroma diffúzor feladata, hogy az esszenciális olajokat egységesen, megegyező koncentrátumban szórja szét. Minden illóolaj más hatással van az emberre. Az olajtól függően, amilyet éppen a választunk, változik a diffúzor hatása. A levendula például segít az alvásban, a kamilla nyugtató hatású, míg az eukaliptusz felfrissít.

Az aroma diffúzorok között találhat elektromos verziót, vagy pálcás aroma diffúzort. Rengeteg fajta dizájn létezik, hogy megtalálhassa az otthonába illőt.

Mire használjuk az aroma diffúzort?

Az aroma diffúzor az egyik legegyszerűbb és legelterjedtebb módja, hogy az esszenciális olajok előnyeit maximalizáljuk aromaterápia szempontjából. Ezért is sokszor aromaterápiás diffúzornak nevezik ezeket a termékeket. Az aromaterápia felhasználja a természetes olajokat - melyek virágból, levélből, kéregből vagy más növényi alapból származnak, hogy megújítsa az ember pszichikai és fizikai nyugalmát. Az illóolajok belélegzéskor az orr membránjain keresztül felszívódnak és az agy azon részén hatnak, ami az idegrendszert irányítja. Az aroma diffúzorok és a szobaillatosító készítmények segítenek megtölteni a teret kellemes illattal.

Sok aroma diffúzornál látható, ahogy kibocsájtja az illóolajok páráját, némelyeknél (pálcikás) szemmel nem észrevehető a párologtatás. Rengeteg lehetőség közül választhat, nemcsak a készülékek között, de az illóolajak kínálatában is, így érdemes kísérletezni mi van a legjobb hatással Önre és a családjára.

Az illat diffúzor használatának 10 legfontosabb egészségügyi hozama

 • Tisztítja és eltávolítja a káros részecskéket a levegőben.
 • Pozitívan hat a közérzetre.
 • Csökkenti a szorongást és a nyomás érzését.
 • Növeli a magabiztosságot és a pozitív gondolatokat.
 • Gyógyítja a bőrproblémákat.
 • Elijeszti a rovarokat.
 • Csökkenti a krónikus fájdalmat.
 • Segít a légzésben.
 • Javítja az emésztést.
 • Csökkenti a ráncokat.

A legjobb aroma diffúzor

A legjobb aroma diffúzor az – legyen elektromos, klasszikus pálcás vagy ultrahangos, amelyik megbízhatóan és hosszan illatosítja otthonát és érezhető az aromaterápia pozitív hatása. A választás Önön múlik, mi összefoglaljuk a legismertebb típusokat.

Pálcás aroma diffúzor

A pálcás aroma diffúzor egy illóolajjal teli kis üveg, tetején dugóval. A dugó közepe álltalában lyukas, ebbe a nyílásba kell beletenni a természetes fa pálcákat. A pálcákon keresztül az illatosító olaj felszívódik majd a levegőbe párolog. Az illat intenzitását az üvegcsébe helyezett pálcikákkal tudjuk szabályozni. Az üvegben illóolajok vagy esszenciális olajok vannak, melyek párolgásakor nem keletkeznek káros anyagok. Az üveg és a pálcikák dizájnos megjelenésének hála remek beltéri kiegészítő.

Elektromos aroma diffúzor

Az elektromos illóolaj diffúzor az egyik legegyszerűbb szobaillatosító. Csupán tegye bele a kívánt olajat, kapcsolja a hálózathoz és élvezze a nyugalmat. Az elektromos diffúzorok praktikusak és akárhol elhelyezhetőek, ahol van elektromos áram. A legismertebb gyártó a Maison Berger márka. A diffúzorokon kívül utántöltőket is vásárolhat ettől a márkától a Notinon. Ezek az aroma diffúzorok legtöbbször kerámiából, fából vagy üvegből készülnek. Az egyetlen kellemetlenségük a hang, amit a levegőpumpa ad ki. Bár mindezek ellenére ez a típusú aroma diffúzor a legkedveltebb és a legeladottabb.

Ultrahangos aroma diffúzor

Az ultrahangos szobaillatosító diffúzor az aroma bontásához ultrahangos vibrálást alkalmaz. Ez a típus csöndes és egyidőben párásítja is a levegőt. Könnyen kezelhető és egyszerűen karbantartható.

Illóolaj diffúzor – hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Mit vegyünk figyelembe, ha lakásillatosítót vásárlunk? A következő kérdések megválaszolásával leszűkítheti a széles kínálatot.

 • A diffúzor típusa – mechanikus, elektromos vagy ultrahangos (feljebb részletesen leírtuk).
 • A diffúzió erőssége és időköze – állítható bármelyik paraméter vagy sem.
 • A diffúzor teljesítménye – mekkora szobába való, mekkora terembe ajánlott.
 • Anyag – a diffúzorok ára gyakran attól függ, hogy miből készültek.
 • Dizájn – mindenképpen olyan diffúzort kell választania, ami beleillik a lakás, iroda képébe.

Szobaillatosító vagy aromaterápia?

Az aromaterápia pozitív hatásait a testre és a lélekre a keleti kultúrák már rég bebizonyították. A legegyszerűbb szobaillatosító is egészen más fényben mutatja majd be otthonát. Ha igazán különleges élményre vágyna, akkor érdemes kipróbálnia az aroma diffúzorok valamelyikét.

Mindamellett, hogy az aromaterápia pozitív hatásaival szembesül majd, az aroma diffúzor segít szembeszállni a baktériumokkal. A növényi olajok ugyanis erős antibakteriális hatással bírnak és a levegő párájában képesek eltávolítani a káros szennyeződéseket.

Élje át az aromaterápiás diffúzor okozta nyugodt érzést minden nap otthonában. Próbálja ki valamelyik készítményt és biztosan elégedett lesz a vásárlásával, hiszen egy harmonikus és nyugtató otthont segít varázsolni.