Mell- és mellbimbóápolás

Olajok, kenőcsök és krémek mellre és mellbimbókra

Őrizze meg mellei legjobb formáját terhesség és szoptatás alatt is! A méretüket változtató melleknek jó minőségű támogatásra van szükségük szoptatós melltartó formájában, hogy a tejmirigyeknek legyen helye a megfelelő fejlődéshez. A megfelelő fehérneműn kívül kényeztesse melleit intenzív tápláló ápolással is, amely segít növelni a bőr rugalmasságát és megelőzi a megereszkedésüket, megelőző hatása van a striákkal szemben és nem utolsósorban gondoskodik a fájó mellbimbókról szoptatás során.

Mellápolás a terhesség ideje alatt

A terhesség ideje alatt nő a mellbimbók érzékenysége, és hirtelen megváltozik a mellek mérete is, ami okozhatja az elasztikus rostok megrepedezését, a bőr kiszáradását és a striák kialakulását a melleken. Kezdje mellápoló olaj használatával és striák elleni feszesítő krémmel terhessége alatt, masszírozza mellét körkörös mozdulatokkal és tartsa bőrét rugalmasan és puhán.

A mi tippünk: Már terhesség alatt előfordulhat a kolosztrum spontán szivárgása az emlőből. Ahhoz, hogy megakadályozza ruhája esetleges összepiszkolódását, javasoljuk az egyszer használatos melltartóbetétek használatának elkezdését.

Mellápolás szülés után

  • Szülés után beindul a tejképződés, és a feltöltődéstől a mellek megkeményednek és gyakran felforrósodnak. A megkeményedett helyek rendszeres masszírozása egy mellre való olaj segítségével megkönnyebbülést nyújt. A masszázs mérsékli a fájdalmat és serkenti a mellmirigyek működését. Szoptatás előtt mossa meg a melleit.
  • A mellbimbóvédő kenőcsöt vagy nyugtató balzsamot használja megelőzésként mindig szoptatás és a mellek megmosása után, ez megelőzi a fájdalmas repedezések (úgynevezett rhagadok) kialakulását, megkönnyíti a bőr regenerációját és nyugtatja az irritációt. Próbálja ki például a lanolin tartalmú mellbimbókrémet, szoptatás ideje alatt is alkalmas, mivel nem illatosított és teljesen ízmentes. A következő szoptatás előtt mindig törölje le a krémet.
  • A szülés utáni mellfeszesítő krém javítja a bőr általános állapotát és segít feszesebbé tenni. A bőr rugalmas lesz és gyorsabban regenerálódik, ráadásul a krém serkenti a vérkeringést, és új oxigén kerül a mellszövetekbe és az izmokba, ami segít megőrizni a bőr fiatalos megjelenését. A mellfeszesítő krém általában tartalmaz ápoló kakaó- és shea vajat, hidratáló E-vitamint és feszesítő kollagént.

A mi tippünk: A szülés utáni első napokban javasoljuk a hidrogél mellbimbó betéteket, amelyek segítenek regenerálni a bőrt, és lehűtve használhatók hideg borogatásként is.

Kényeztesse melleit a terhessége alatt és a szülés után is, és meghálálják szép és egészséges látványukkal! Jó minőségű terhességi kozmetikumokat és várandós felszereléseket, valamint szoptató felszereléseket talál a notino.hu-n.