Ugrás a fő tartalomhoz

Kollagén a kozmetikumokban

A kollagén a sejtek egyik alapvető alkotóeleme, amely segít megőrizni a bőr struktúráját, feszességét és természetes ellenálló képességét. A kollagén olyan fehérje, amely az emlősök szervezetében (csontok, bőr) épp úgy jelen van, mint a növényekben (például a tápanyagokban gazdag tengeri növényben, az ír moszatban). A szépség- és gyógyszeripar a marhából és disznóból nyert kollagén mellett a halkollagént is használja, ugyanis ennek a legjobb a felszívódása.

 

A kollagén tulajdonságai

A kollagén csodával határos gyorsasággal tünteti el a bőr egyenetlenségeit, és a hialuronsavhoz hasonlóan nagy mennyiségű víz megkötésére képes. Így a kollagén és a hialuronsav is a bőröregedés elleni termékek legkeresettebb összetevői közé tartozik.

A kollagén arcbőrre gyakorolt hatása

  • A bőrbe mélyre hatolva fejti ki hatását, ahol serkenti a sejtek megújulását, és megőrzi a bőr feszességét és rugalmasságát.
  • Csökkenti a ráncok mélységét és védőréteget képez a bőrön, ezzel megóvja a káros külső hatásoktól.
  • Hosszantartó hidratáló hatása van, mert nagy mennyiségű víz megkötésére képes.
  • Ragyogóvá teszi az arcbőrt és egységesíti színárnyalatát.
  • Pigmentfoltok elleni hatást is kifejt.

A kollagén hajra gyakorolt hatása

  • Erősebbé teszi a hajat, a hajszálat teljes hosszában simábbá és ragyogóbbá teszi.
  • Ápolja a fejbőrt és megőrzi hidratáltságát.
  • Dúsabbá teszi a hajat.
  • Védi a hajat a töredezéstől és a szálkásodástól.
  • Meggátolja a túlzott hajhullást.

Kollagénes kozmetikumok

A kollagén az emberi testben megtalálható fehérjék körülbelül harmadát teszi ki. Kollagéntermelésünk azonban már 25 éves kor környékén lassulni kezd, és a 40. életévben már akár 1%-kal is csökken a mennyisége. A nem megfelelő életvitel, a túlzott napozás és a genetikai adottságok mind gyorsíthatják a kollagén mennyiségének csökkenését. Ezért érdemes testünket táplálékkiegészítők (tiszta kollagén), illetve minőségi kollagénes arckrém és hajápolószer formájában is ellátnunk kollagénnel.

A kollagént számos arcápoló termékben megtalálhatjuk: a kollagénes krémekben és kollagén szérumokban, az intenzív anti-aging hatású termékekben és a hétköznapi dekorkozmetikumokban is. A kollagén minden bőrtípusra alkalmas, de különösen száraz, dehidratált vagy érett bőrre ajánljuk.

A legjobb kollagén az arcbőrre a már említett (tengeri) halkollagén, amely jelenleg az érett bőrre szánt termékek egyik legkeresettebb összetevője. A halkollagén megtalálható kollagénes krémekben, tápláló szérumokban és ápoló arcpakolásokban is.

A kollagént tartalmazó hajápoló termékek segítik a hajszálak megfelelő regenerálódását és táplálását. Emellett az egészséges haj egyik legfontosabb tényezője és a fejbőr ápolásáról is gondoskodik.

Kezdje el most a kollagén használatát, és tapasztalja meg, milyen csodálatos a kollagén hatása a szervezetre!

teljes szöveg szöveg elrejtése