Baba csörgők

Kedves csörgők a legkisebbeknek

Fedezze fel a vidám csörgők világát, amelyek lefoglalják és szórakoztatják a babát otthon és utazáskor is! A színes baba csörgők különféle hangokat adnak ki és elősegítik a legkisebbek koordinációjának és érzékelésének fejlődését már a születés utáni első napokban. A csörgőket kiváló minőségű és ellenálló anyagokból készítik, és speciálisan úgy tervezik őket, hogy az apró gyerekkezek is könnyen meg tudják őket ragadni. Válassza ki a legjobb csörgőt a babájának még ma a notino.hu-n!

A baba csörgő kiválasztása

A csörgők már születéstől kezdve javasoltak a gyerekeknek, és minél érdekesebb és színesebb a csörgő, annál jobb szórakozást nyújtanak. Választáskor figyeljen a méretre, az alakra és a csörgő anyagára, de a baba korára is.

A csörgő formája

A ragyogó színek és az érdekes formák lekötik a baba figyelmét a kényelmetlen helyzetekben is. Válasszon azonban olyan csörgőket, amelyek nem lesznek túl nehezek, sem túl bonyolult fogásúak az Ön kisbabájának. A klasszikus kézi csörgőt kiegészítheti további típusú csörgőkkel:

  • A baba kézi- vagy lábcsörgők segítenek a babáknak tudatosítani saját mozgásukat a hangok hatására. Ezek a csörgők puha textilből készülnek és csengettyűkkel vagy zörgő papírral egészülnek ki. Könnyen rögzíthetők a csuklóra vagy a bokára tépőzár segítségével. Emellett még csörgős zoknikkal is találkozhat.
  • A gumis vagy rugós, színes formákkal vagy plüssállatokkal ellátott babakocsi-csörgő gyönyörű dísze bármely babakocsinak, ráadásul kiságyra vagy bölcsőre is rögzíthető.

 A mi tippünk: Egyes csörgők cumiklipszes, csörgőláncos vagy gyöngyös kivitelűek, ami egyben a cumi elvesztését is megakadályozza.

A csörgők anyaga

A csörgők kiválasztásakor az anyag biztonságossága mellett figyeljen a karbantartás nehézségeire is. Egyes csörgők moshatók mosogatógépben, sterilizálhatók forró vízben vagy moshatók mosógépben is.

  • A műanyag csörgők különböző formákat és felületeket (mélyedéseket, recéket) kínálnak, ami segít fogzáskor is. Anyaguk nem tartalmazhat ftalátokat, BPA-t, PVC-t, sem más káros anyagot.
  • A baba facsörgők általában kerek vagy gyöngy formájúak, más anyagokkal kombinálva. Általában tökéletesen kidolgozott gyümölcsfából, juhar- vagy tölgyfából készülnek.
  • A textil csörgők kedves társaságot biztosítanak kisállat vagy labda formában. A plüss csörgőket gyakran más anyagokkal is társítják.

Csörgők a gyermek életkora szerint

  • Az újszülötteknek való csörgőnek gazdag, kontrasztos színeket kell tartalmaznia és inkább nyugtató hangokat kell kiadnia. Népszerűek az egyszerű, összefüggő formák a motoros fejlődés ösztönzésére.
  • A 3 hónapos kortól való csörgő összetettebb kialakítású és színű, különböző hangokkal. Egyes csörgők tartalmazhatnak fogzási rágókát is, hogy enyhítsék az első fogzás okozta kellemetlen fájdalmat.

A kedves babacsörgők segítik a baba egészséges fejlődését és szórakoztatják otthon a kiságyban és a babakocsiban a séták során is. Fedezze fel a babajátékok és egyéb babakellékek széles választékát, és kényeztesse gyermekét a lehető legjobb szórakozással!