Ugrás a fő tartalomhoz

Propolisz

A propoliszt gyanta, méhviasz, balzsamok és kellemes illatú illóolajok keveréke alkotja. A benne található illóolajokat is a méhek állítják elő a virágok és fák gyantájából. Nem meglepő, hogy a propolisz hatása a szervezetre már az ókori egyiptomiak körében is ismert volt, hiszen több mint 300 antioxidáns hatású anyagot, B-vitamint, ásványi anyagokat, tanninokat és más jótékony hatású anyagokat tartalmaz.

 

A propolisz tulajdonságai

A propolisz tökéletesen kiegyensúlyozott összetétellel rendelkezik, így sokoldalúan képes regenerálni a bőrt és a hajat. 

A propolisz arcbőrre gyakorolt hatása

  • Regenerálja a repedezett bőrt és táplálja a száraz arcbőrt.
  • Eltávolítja a mitesszereketés ápolja a problémás arcbőrt.
  • Gyógyítja az ekcémát és az aknét.
  • Javítja az arcbőr minőségét, regeneráló hatású.

A propolisz hajra gyakorolt hatása

  • Táplálja a fejbőrt és ápolja a hajtöveket is.
  • Küzd a túlzott hajhullás ellen.
  • Erősebbé teszi a hajat, a hajszálat teljes hosszában egységesebbé és ragyogóbbá teszi.
  • Megszünteti a korpásodást.

Propoliszos kozmetikumok

A propoliszt leggyakrabban a bőr természetes mikroflóráját ápoló és regeneráló készítmények tartalmazzák. Illatanyagként is kedvelt, hiszen friss illata a virágzó réteket idézi.

A propolisz gyakorlatilag egyáltalán nem mérgező, ezért bármilyen bőrtípusra és hosszú távon is bátran alkalmazhatjuk. Csak azoknak kell óvatosan bánniuk vele, akik a méhészeti termékekre allergiásak, az ő bőrükön ugyanis kellemetlen reakciót válthat ki.

A természetes és biokozmetikumok gyártói szívesen alkalmazzák, akár más természetes hatóanyagokkal, akár önállóan (az utóbbira példa a propolisztinktúra). A notino.hu-n akné elleni propoliszos krémeket és zsíros, problémás bőrre szánt tisztító tonikokat is talál.

A propolisz az afta és a herpesz megszüntetésében is segít, de a szájhigiénia területén is kedvelt, például propoliszos fogkrém formájában. Ha télen rendszeresen kínozza a herpesz és a repedezett ajkak, hordjon mindig a táskájában propoliszos ajakbalzsamot, hogy a segítség mindig keze ügyében legyen! Ha mindez még nem lenne elég, a propoliszos kenőcs regenerálja a kézfej száraz bőrét, a propoliszos sampon pedig megszünteti a korpásodást.

A kutatók szerint azonban ennek a természetes csodaszernek még mindig nem ismerjük az összes jótékony hatását. A propolisz rendkívüli hatása és sokoldalúsága újabb és újabb meglepetéseket okoz. Győződjön meg róla ön is!

 

teljes szöveg szöveg elrejtése