Duzzadt szemhéj és szem alatti táskák

Duzzadt szemhéj és szem alatti táskák
Szűrő
árfolyamkülönbség

akár

Kinek?
Ajándékok és akciók
Értékelés
  •   15
  •   7
  •   12
Bestsellerek

Szem alatti táskák és a szemduzzadtság megszüntetése

Az átvirrasztott éjszakák után feldagadt szemhéj vagy szem alatti táskák sem ronthatják el a másnapot! Szerelkezzen fel igazán hatékony kozmetikumokkal, és olvassa el tippjeinket a szem alatti táskák egyszerű és gyors eltüntetéséről.

Mit tehetünk bedagadt szemhéj esetén?

A duzzadt szemhéj reggelente bizony nem szép látvány, ezért érdemes elkezdenünk a szemkörnyék rendszeres ápolását. Nyúljon olyan, duzzanatok és táskák elleni zselék és krémek után, amelyek a következőket tartalmazzák:

  • peptidek – mérséklik a duzzanatokat, fokozzák a bőr regenerálódását, visszaadják az egészséges, feszes és telt megjelenést, ráadásul még a ráncok mélységét is csökkentik,
  • koffein – a bőrben javítja a vérkeringést és a mikrokeringést, segít elvezetni a felgyülemlett vizet, és még a kollagéntermelést is stimulálja,
  • hialuronsav – hatékonyan hidratálja a szemkörnyéki finom bőrt, és megőrzi friss megjelenését.

A bedagadt szemre való szemkörnyékápolókban ezekkel az összetevőkkel találkozhatunk a leggyakrabban. Gyakran azonban még számtalan más természetes anyagot is tartalmaznak, amelyek védik a szemkörnyéket, stimulálják a kollagéntermelést (ilyen például a retinol) vagy olyan összetevőket, amelyek liftinghatásúak.

A duzzanatok ellen segíthet a szemkörnyék mikromasszázsa is, amit az ujjbegyekkel végzünk. Kössük ezt össze a bedagadt szem elleni szérum vagy krém esti felvitelével. Az erre szánt néhány perc ráadásul segíti a készítmények felszívódását és hatásaik kifejtését.

Reggel masszázs a szem alatti táskák ellen

Vegye kézbe a felgyülemlett folyadék eltávolítását! Ez a folyamat okozza ugyanis a szem reggeli duzzanatát. Erre tökéletesek a masszázshengerek, amelyekkel nagyon kellemes, ugyanakkor hatékony arcmasszázs végezhető. Hatására javul a vér- és a nyirokkeringés, így mérséklődnek a táskák a szem alatt.

A szem alatti táskák ellen a két henger közül a kisebbet ajánljuk. És ha éjszakára még a hűtőszekrényben is hagyjuk a masszázshengert, akkor a használat közben hűsítő hatást fejt ki, ami biztosan meghozza a várt megkönnyebbülést. Ehelyett az arcmasszázs során jeges vízbe is mártogathatjuk a masszázsrollert.

Pihenés a duzzadt szemhéjnak

Érdemes mindig tartani otthon egy ébredés utáni pakolást duzzadt szemre. Ez akkor is jól jön, ha tökéletesen kipihent hatást szeretnénk kelteni egy fontos eseményen.

  • A pakolás nagyon egyszerűen használható – vegye le a fóliát, helyezze a pakolást az egyik, majd a másik bedagadt szemhéjra (esetleg a maszk típusa szerint máshová), és hagyja, hogy az összetevők kifejtsék a hatásukat.
  • A bedagadt szem ellen hatékonyak a zselés párnácskák is, amelyek a hideg hatása és a duzzadt terület megnyugtatása elvén működnek.

Végül ne felejtsük el, hogy mindennek az alapja a minőségi alvás, a kiegyensúlyozott táplálkozás és a rendszeres folyadékfogyasztás. Emellett persze készüljünk fel arra az eshetőségre, ha mégis felbukkannak a szem alatti táskák és a duzzadt szemhéj. Most már Ön is tudja, mi hat a bedagadt szemhéj ellen!