Körömcsiszoló gép

Körömcsiszoló gép
Szűrő
árfolyamkülönbség

akár

Elektromos körömcsiszoló – hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Egyszerűbb, gyorsabb és profibb: ilyen lesz a körömápolás, ha Ön is beszerez egy elektromos körömcsiszolót. Akár saját céljaira használná, akár a barátnői kényelméről és profi manikűrjükről szeretne gondoskodni, a körömreszelő gép a formázás teljes folyamatát magasabb szintekre emeli. Ehhez viszont az igényeinknek megfelelő gépet kell választanunk.

Mi is a körömcsiszoló gép?

Egy kisebb, hálózatról vagy akkumulátorról működő készülékről van szó, amely a hagyományos körömreszelő minden feladatát elvégzi – csak éppen sokkal gyorsabban és hatékonyabban. Nélkülözhetetlen segítőtárs a természetes és a műköröm, a zselés és az akril körmök ápolása során is.

Megoldja a körömformázást vagy a géllakk rétegeinek eltávolítását (ezért gyakran nevezik géllakkcsiszoló gépnek is), de használható a körömágybőr vagy a bőrkeményedések kezelésére és a körmök polírozására is. Beszerzése előtt azonban jó, ha ismerjük az alapvető paramétereket, amelyekben az egyes gépek eltérnek.

Otthoni vagy profi körömcsiszoló

A saját használatra vett körömcsiszolóknak a szalonokban használt gépekkel szemben nem kell a legkülönlegesebb igényeket is kielégíteniük. Ezért otthoni használatra kisebb fordulatszámú is elegendő (30 000 alatt). A porelszívós körömcsiszoló gép, amely a csiszolás során keletkező port szívja el, szintén inkább a profik számára nélkülözhetetlen. Az igényesebb hobbimanikűrösöknek is jól jöhet, de otthoni használathoz valójában nem igazán fontos.

Az elektromos körömcsiszoló áramellátása és teljesítménye

Ha csak az otthonában tervez manikűrözni, akkor Önnek tökéletes lesz egy hálózatra csatlakozó gép. Jelenleg ez az elektromos körömcsiszolók áramellátásának legelterjedtebb módja. Esetleg zavarják Önt a kábelek, vagy szeretne bárhol manikűrözni, ahol csak kedve támad? Válasszon akkumulátoros vagy elemes változatot. Ebben az esetben azonban készüljön fel rá, hogy az áramforrást gyakran kell cserélni, és a készülék alacsonyabb fordulatszámot nyújt.

A fordulatszámot az elektromos körömcsiszolóval végzett munka során Ön fogja szabályozni. Természetes körmökhöz a legkisebb fordulatszám is elegendő, az akril műkörmökhöz viszont a legmagasabbra lesz szükség, ami általában 20 000 körüli. Tehát a szükséges fordulatszám körülbelül 3000 és 20 000 közötti skálán szabályozható.

Csiszolófejek, avagy az elektromos körömcsiszolók tartozékai Körömcsiszoló gép beszerzése előtt az egyik legfontosabb lépés, hogy megszabjuk, milyen igényeket támasztunk a gép képességeivel szemben. Eszerint válasszunk körömcsiszoló gépet és mellé megfelelő csiszolófejeket, azaz frézeket. A csiszolófejeket a kézi egységre – a körömreszelő gép testére kell felhelyezni. A vásárláskor az egyes gépek mellé adott csiszolófejek száma eltérhet. A csiszolófejek különböző formájúak, anyagúak és finomságúak lehetnek:

  • Forma: A legkülönfélébb formákkal találkozhatunk: kugli, hengeres, golyós (az elhalt körömágybőr eltávolítására), körte formájú és így tovább. Mindezek különböző méretekben kaphatók a gyors, biztonságos és hatékony manikűrért vagy pedikűrért.
  • Finomság: Általános érvényű, hogy az enyhe finomságú csiszolófej a természetes körmökhöz, érzékeny területekre vagy körömágybőrre ideális, a durva csiszolófej pedig akril műkörömhöz, korábbi lakkrétegek eltávolításához vagy akár vastag bőrkeményedésekhez. A frézeken általában színes sávokkal jelölik a finomságot.
  • Anyag:A legkeményebbek, amelyek gyémántból vagy zafírból készülnek, természetes körmökhöz ideálisak. A manikűrösök leggyakrabban és legszívesebben karbidot választanak. A textil vagy a szilikon csiszolófej a körmök lenyűgöző polírozására való. Titánnal, kerámiával és papírral is találkozhatunk.

Mi mindent tudnak még a körömcsiszolók? Amint már el tudja képzelni, milyen lehet az Ön számára legjobb körömcsiszoló gép, további kritériumokat is figyelembe vehet. Az egyik ilyen kritérium a kézi egység anyaga, súlya és ergonomikus kialakítása, valamint a LED-fény, amelynek használatával jobban lehet látni a körmöket. Hasznos a csiszolófej változtatható forgási iránya is, egy tok vagy a tartozékok, például körömcsipeszek, tisztítókefék vagy ujjelválasztók bőséges választéka.

Ha szeretné magát egy igazi szalonban érezni, és csak professzionális hatású végeredményt látni, akkor az elektromos körömcsiszoló nem hiányozhat az Ön felszereléséből sem. Válasszon igényeinek megfelelően, és élvezze a mindig szép manikűr látványát!

Végül még egy tipp: szerezzen be további manikűreszközöket is, például lámpát géllakkhoz vagy praktikus körömápoló készletet.