Ugrás a fő tartalomhoz

Bőrápolás télen

A tél minden arcbőrtípusnak problémát okoz. A fagy, az alacsony hőmérséklet és a túlfűtött helyiségek miatt csökken az arcbőr vérkeringése, kiszárad, irritált lesz, veszít rugalmasságából és elvékonyodik védőrétege. Ismerős tünetek? Készüljön fel a télre ebben az esetben jó minőségű téli kozmetikumokkal, és a téli arcbőr ápolásához használjon ajakvédő balzsamot vagy speciális cold creamet. Tavasszal a bőre biztosan megköszöni!

Hidratáló kézkrém télre

 

A fűtési szezon kezdetével cserélje le a könnyű arckrémet egy dúsabb, magasabb zsírtartalmú hidratáló krémre, amely hidratálja a fagy által kiszárított arcbőrt, megnyugtatja a hidegtől kipirosodott arcot, és visszaadja egészséges színét.

Tévhit, hogy a víz a hidratáló krémekben megfagy az arcbőrben, amitől kirepedezik. Az arcbőr télen is meleget bocsát ki, ráadásul a krém zsíros összetevői vékony, védő filmréteget képeznek rajta.

teljes szöveg szöveg elrejtése

Fagy ellen cold cream

 

Télen száraz bőrre a legjobb arckrém a cold cream, azaz a hideg krém. Nemcsak táplálja az arcbőrt, hanem védi is a hideg időjárás negatív hatásaitól. A cold cream megszünteti a kellemetlen feszülést és bőrpírt, valamint segít a „téli pattanások“ ellen is.

A cold cream egy víz- és olajbázisú emulzió, amelynek fő összetevői általában a méhviasz vagy az olívaolaj. Meglepő módon nem a hideg időszakról kapta a nevét, hanem a felvitelekor tapasztalható hűvös érzetről.

teljes szöveg szöveg elrejtése

Téli arckrém SPF-fel

 

Az UV-védelem télen is szükséges. Bár a nap a felhők mögött bujkál és a hőmérséklet nulla fok körül van, az UVA- és UVB-sugárzás kb. 80%-a mégis átjut a felhőkön. Gondoljon erre, amikor majd egy téli sétára vagy síelésre készülődik.

A napsugárzás sokkal intenzívebb a hegyekben ezért érdemes beszerezni téli napozókrémet is. Vigyen legalább SPF 30 tartalmú téli krémet a hegyekbe. Lehetőleg olyat, amely tartalmaz bizonyos összetevőket, például ureát vagy ceramidokat, amelyek erősítik a bőr védőrétegét.

teljes szöveg szöveg elrejtése

Ajakvédő balzsam télen

 

Télen az ajkak kiszáradnak, kirepedeznek és hajlamosabbak a herpesz kialakulására. Használjon ezért télen mindennap ajakbalzsamot. A legjobb téli ajakbalzsamok olyan tápláló összetevőket tartalmaznak, mint az E-vitamin, a jojobaolaj vagy a shea vaj. Fagy ellen megvédik ajkait a méhviasztartalmú ajakbalzsamok.

Hetente egyszer finoman radírozza át ajkait a hámló bőrtől ajak peelinggel. Használata után tegyen rá tápláló pakolást.

teljes szöveg szöveg elrejtése

További bőrápolók télen

 

A sminkeltávolítás és bőrtisztítás során ne használjon forró vizet. Ez ugyanis károsítja a bőr védőrétegét, ami még érzékenyebbé teszi az időjárás viszontagságaival szemben. Ne használjon alkoholos vagy más, szárító hatású sminklemosókat sem, válasszon inkább lemosóolajat vagy tejet.

Egészítse ki téli arcápolási rutinját hetente egyszer gyengéd peelinggel és arcpakolással, amely gondoskodik az intenzív hidratálásról, és megnyugtatja a fagytól irritált arcbőrt.

teljes szöveg szöveg elrejtése