Ugrás a fő tartalomhoz

Urea

Az urea vagy karbamid széles körben használható szerves vegyület, amely éppúgy megtalálható az anti-aging bőrápolókban, mint a száraz és érzékeny bőrre szánt termékekben. Bár ez a kozmetikai összetevő például az emlősök vizeletében is előfordul, a kozmetikai ureát szintetikus úton, szervetlen anyagok reakciójával állítják elő laboratóriumokban. Mesterséges előállítása fontos szerepet játszott a szerves kémia létrejöttében.

Az urea tulajdonságai

Nem csoda, hogy a szépségipar rajong az ureáért, hiszen például száraz vagy súlyosan atópiás bőrre is alkalmazható, mivel teljesen biztonságos és antiallergén. Rendszeres alkalmazása átfogóan javítja a bőr állapotát.

 

Az urea arcbőrre gyakorolt hatásai

  • Harcol a bőr öregedésének jelei ellen és megelőzi, hogy a bőr elveszítse rugalmasságát.
  • Segíti a kiegyensúlyozott pH-érték megtartását és más hatóanyagok bőrbe jutását.
  • Nagy mennyiségű vizet képes megkötni, ezért mélyrehatóan hidratálja a bőrt, miközben nem nehezíti el feleslegesen. Használatát követően a bőr lágy és puha.
  • Megvédi az arcbőrt a káros külső hatásokkal szemben és megerősíti a bőr védőgátját.
  • Megelőzi a hámlást és a pikkelyesedést. Átfogóan megváltoztatja a bőr szerkezetét.

Urea a szépségápolásban

Az urea bőrünk egyik természetes alkotóeleme. Bár a szépségipar mesterséges úton állítja elő, a bőr ezt is könnyen felszívja, és nem jelennek meg kellemetlen allergiás reakciók sem. A kor előrehaladtával mennyisége csökken a bőrben, emiatt az arcbőr természetes hidratáltsága és általános rugalmassága is romlik. Ezért az ureát érdemes arcápoló termékek útján pótolni. 

A notino.hu-n megtalálja az ön igényeit kielégítő, ureát tartalmazó termékeket. Az ureát tartalmazó krém vagy kenőcs a reggeli és esti rutin tökéletes eleme lehet. Az ureás nappali és éjszakai krémek segítik feszesebbé tenni a száraz bőrt, visszaadják rugalmasságát és fiatalosságát. A fürdés után használt ureás kenőcs garantálja az intenzív hidratálást és táplálást a bőr számára.

A sarok erősen repedezett bőrére és száraz lábakra is ureát ajánlunk. Az ureás krémek rendszeres használatával a láb bőre puha és hidratált lesz, a repedezés megszűnik.

Télen és nyáron sem hiányozhat a kézitáskából az ureás kézkrém. Az urea mélyre hatol a bőr rétegeiben, megőrzi a bőr nedvességét és megelőzi az ekcémás tünetek kialakulását.

Az ureás bőrápolók használatával a testen védőréteg alakul ki, amely magába zárja a nedvességet, kívülről pedig megvédi a bőrt a káros hatásoktól. Az urea a legérzékenyebb bőrt is hatékonyan ápolja: győződjön meg róla ön is!

teljes szöveg szöveg elrejtése