Ugrás a fő tartalomhoz

A fogfehérítésről

Széles mosollyal és fehér fogakkal minden helyzetben sikert arat! De hogyan lehet fehéríteni a fogakat, anélkül, hogy kárt szenvednének? Felejtse el az otthoni, citrommal vagy eperrel és sóval végzett fogfehérítést, ami erodálja a fogzománcot és csak érzékenyebbé teszi a fogakat. Inkább bízzon az alapos tisztításban és a minőségi fogfehérítő termékekben, amelyek könnyen és károsodás nélkül eltávolítják a felszíni pigmentációt, beleértve a tea, kávé vagy vörösbor okozta foltokat is. Ismerje meg a fehér fogak hatékony, ugyanakkor a fogzománckímélő kezelésének módjait. 

Fogfehérítő szettek

Az egyik leghatékonyabb módszer a fogak gyors otthoni fehérítésére. Már néhány naptól két hétig tartó rendszeres használat után több árnyalatnyi fehérítést ígérnek. A szettekben talál egy hatékony fehérítő összetevőket tartalmazó gélt, és egyesekben még egy LED-lámpát is, amely fokozza a fehérítő hatást. A ilyen szettek kisebb hátránya a magasabb beszerzési ár, de az eredmény mindenképpen megéri.

A fogfehérítő szett használata

Töltse meg az applikátort a fehérítő géllel, helyezze a szájába, és óvatosan nyomja össze a fogait. A gyártó által megadott idő elteltével (általában 10-15 perc) vegye ki az applikátort, tisztítsa meg és alaposan öblítse ki a száját vízzel. A következő napokban ismételje meg az eljárást az utasításoknak megfelelően, amíg a fehérítés tökéletes nem lesz.

Fogfehérítő szalagok

Népszerűek a könnyű és kényelmes használatuk miatt. A gyártók szerint a nagyon sárga fogakkal és a jelentősebb foltokkal is megbirkóznak. Általában már egy hét rendszeres alkalmazást követően örülhet az első eredményeknek.

A fogfehérítő szalagok használata

Egyszerűen vegye ki a fehérítő szalagot a csomagolásból, és nyomja rá a megtisztított fogakra a foggéllel ellátott oldalával. A jó minőségű szalagok nem csúsznak a fogakon és a meghatározott idő elteltével egyszerűen húzza le és dobja ki őket, majd alaposan öblítse ki a száját vízzel. Ismételje az eljárást az utasítás szerint, amíg a fogak gyöngyfehérek nem lesznek.

Fehérítő fogkrémek

A fehérítő fogkrémek a fogfehérítés legolcsóbb és legkíméletesebb eszközei. Egyesek a pigmentáció nagyon kíméletes csiszolásának elvén működnek abrazív részecskék segítségével, mások fehérítő anyagokat (leggyakrabban peroxidot) tartalmaznak, amelyek eltávolítják a pigmentációt a fogakról és magáról a fogzománc szerkezetéről is. A látványos eredményre általában várni kell néhány hetet vagy hónapot. Ezért alkalmasabb inkább a fehér fogak megőrzésére, mint az intenzív fogfehérítésre.

A fehérítő fogkrém használata

Mosson vele fogat naponta kétszer vagy háromszor ugyanúgy, mint egy szokásos fogkrémmel.

Fogfehérítő púderek

Finom részecskéinek köszönhetően nemcsak tisztítja és enyhén fehéríti a fogakat, hanem tökéletesen kifényesíti azok felületét is. A fogfehérítés hatékonyságát és sebességét tekintve a fehérítő fogkrémekhez hasonló eredményeket érnek el. Egyes púderek aktív szenet is tartalmaznak, amelyet évszázadok óta természetes fogfehérítőként használnak, csak alaposabban le kell öblíteni a mosdót fogmosás után.

A fogfehérítő púderek használata

Vigyen fel egy kis mennyiségű fehérítő púdert a nedves fogkefére és mosson fogat a megszokott módon. A púdert fogkrém helyett is használhatja, vagy azzal felváltva.

Fogfehérítő tollak

Akár több árnyalatnyi fehérítés és eredmények már az első 2-4 használat után. Ezt ígérik a hatékony fehérítő gélt tartalmazó fogfehérítő tollak. Az ecsetnek köszönhetően gyors és pontos felvitelt tesznek lehetővé a fogközökbe is, ahol gyakran keletkeznek foltok. Egyes tollak mellett LED-lámpás gyorsító is található a még ragyogóbb eredményért.

A fogfehérítő tollak használata

Vigye fel a gélt az ecset segítségével a fogakra úgy, hogy ne érintse az ínyt, a nyelvet vagy az ajkakat, majd hagyja legalább egy percig száradni. A gyártó által megadott hatóidő után óvatosan távolítsa el a maradékot fogkefével. És most már nyugodtan mosolyoghat.