Borotvakés

A borotvakéses borotválás egy szertartás, amely az utóbbi években kezd újra divatba jönni. Nemcsak azért, mert stílusos, hanem azért is, mert arcbőrét simábbá teheti. Önt is rabul ejti a klasszikus borotválás varázsa? A borotvakés biztos kezet, egy jó adag koncentrációt, elegendő időt és egy pár segítőeszközt igényel, amelyek nélkül a borotválás nem lesz tökéletes.

 

Mire lesz szüksége a borotvakéses borotválkozáshoz?

  • Borotvaszappan és pamacs, amellyel megfelelően elő tudja készíteni a bőrt a borotváláshoz. A legjobbak borzszőrből készülnek.
  • Borotvakő (timsó) az esetleges kisebb sebek vérzésének az elállításához.
  • Jó minőségű víz vagy borotválkozás utáni balzsam, amely nyugtatja az arcbőrt.
  • Köszörűkő, hogyha a pengét meg kell élezni.

Mi a borotvakéses borotválkozás helyes módja?

  1. Nedvesítse meg az arcát meleg vízzel.
  2. Hordja fel arcára a pamaccsal a borotvaszappan habját és hagyja kb. 1 vagy 2 percig hatni.
  3. Kezdje el a szakáll borotválását anélkül, hogy a bőrre nagyobb nyomást gyakorolna. Tartsa a borotvakést a hüvelykujjával és 3 ujjal a bőrre 30 fokos szögben. Feszítse ki a bőrt, hogy ne vágja meg magát, és a szőrszálakat először növekedésükkel megegyező irányban nyírja le, kisebb szakaszonként, azután pedig óvatosan, növekedésükkel szembeni irányban borotválja le őket.
  4. A borotvált arcot öblítse le vízzel és használjon borotválkozás utáni készítményeket.
  5. Egyúttal öblítse le a borotvapamacsot és a borotvakést.

Hogyan gondoskodjunk a borotvakésről?

A borotvakést minden borotválkozás után alaposan törölje le és hagyja megszáradni. Hogyha nem szokott túl gyakran borotválkozni, akkor a pengét enyhén olajozza be, amely így konzerválódik a következő felhasználásig.

A Wilkinson Sword borotvakést választja, vagy a Zew-t, amely formájával a mai villanyborotvákra és borotvapengékre emlékeztet? Vagy a klasszikus, rugós kés formájú borotvakés mellett dönt?

teljes szöveg szöveg elrejtése

Szűrő megnyitása Szűrő bezárása

árfolyamkülönbség

akár

Ajándékok és akciók

Kategória