Ugrás a fő tartalomhoz

Nyári hajápolás - miért védje haját?

 Nyáron a napocska erősen igénybe veszi a hajat. Akár a strandon vagy a tengerparton sütteti magát, akár a város felforrósodott utcáit rója, az olyan faktorok kombinációja, mint a napsugárzás, a klóros vagy sós víz, valamint a szabadgyökök, rendkívül kiszárítják a hajat, így a töredezését okozhatják. Megfelelő ápolással azonban megelőzheti hajkoronája tönkremenetelét, így elkerülheti a kompromisszumot nem ismerő beavatkozást a fodrászollóval.

Napozás előtt

 A haj UV sugárzás elleni védelme alapvető fontosságú. Ideális segítséget jelenthet például a finom spray, amely felkészíti a haját a napozásra és védi a napon tartózkodás során. A hajszálak belső proteinkötéseit védő UV szűrőinek köszönhetően nem engedi át a káros sugarakat, ráadásul még a hidratál is, valamint megkönnyíti a kifésülést és lágy tapintásúvá teszi a hajat.

Napozás közben

 Egészítse ki a felkészítő napvédelmet olyan praktikus termékekkel, melyeket az extra védelem érdekében napközben is nyugodtan alkalmazhat, különösen akkor, ha hosszabb időt tölt a napon. Nem árt betenni a táskájába egy fejfedőt sem, amely a bőrét védi.

Napozás után

 Itt jött el az ideje a jól bevált sampon - kondicionáló- hajpakolás - öblítésmentes ápoló eljárásnak. A napsugaraknak kitett haj kozmetikumai egy kicsit ugyanis eltérnek a „megszokottól“. Fokozottan kímélőek, és az olyan ártalmas maradványok eltávolítását célozzák meg, mint a só, homok és klór. Erőteljesen hidratálóak is, így helyreállítják a haj és a fejbőr nedvességét, amelyet a forróságban napközben elvesztett. Nem utolsósorban megőrzi a haj ragyogó színét, amely egyébként gyorsan és könnyen kifakul a napon. A napozó ápolók gyakran olyan extra tápláló összetevőket és vitaminokat tartalmaznak, mint pl.: aloe vera, tengeri algakivonat, glicerin vagy panthenol.

Nyári hajformázás

 Legyen laza és válasszon olyan lezser frizurát, amely nem igényel túl sok munkát és kozmetikumot. A naptól elfáradt haj értékelni fogja a lazább stílust, mivel a nyár folyamán sokkal jobban töredezik és hullik. Kipróbálhatja a strandhullámokat a sea salt spray segítségével (textúrát és fényt ad a hajnak, meggátolja a kreppesedését), a kisebb kontyokat vagy a könnyű spray-vel fixált, laza copfokat.