VANÍLIÁS PARFÜM

Édes, élénkítő és afrodiziákum illat, amelyet már ősidők óta csábításra használnak. Talán nincs is senki, aki ne ismerné a vanília kellemes illatát. Jókedvre derít, boldogságérzetet kelt, és oldja a stresszt. A vaníliát a csodálatos sárga virágú kúszó orchidea tokterméséből nyerik ki.

 

Eredetileg Mexikóból származik, ahol már a toltékok és az aztékok között is közkedvelt volt. Manapság a Karibi-térségben, Indonéziában vagy a világ legnagyobb vanília termesztőjének tekintett Madagaszkáron is termesztik.

A vaníliaillat jellege:

Édes, kellemes és gurmand illat. A Bourbon vanília aromája finoman, fásan füstös.

A vanília illatának kinyerése:

A vanília toktermését félérett állapotban szüretelik le, majd hőkezelés után szárítják, azután pedig 8 hónapig érlelik. Ennek során jönnek létre az aromás vaníliakristályok, melyek a vanília csodálatos, édes illatát és ízét adják. Ez az eljárás rendkívül bonyolult és költséges, ezért napjainkban a vaníliát gyakran szintetikus úton állítják elő.

A vaníliás parfüm nagyon csábító, mégsem olcsó vagy egyszerű hatású. Szeressen bele ön is melengető aromájába, és válassza magának a legjobb vaníliás parfümöt!

teljes szöveg szöveg elrejtése

Bestsellerek