Ugrás a fő tartalomhoz

ÁMBRA PARFÜM

Fedezze fel az ámbraillat világát, mely még az év leghűvösebb napjaiba is melegséget visz. Olyan édes fa, vanília és méz kombináció, ami ráadásul a parfüm minden egyes összetevőjének is keleties jelleget kölcsönöz, és a felvitelt követően hosszú órákon át érezhető a bőrön. Az ámbraillat kedvezően hat a gondolkodásra, javítja a közérzetet, és kellemesen nyugtat.

 

Az ámbraillat karaktere:

Az ámbra aroma fás és rendkívül keleties. Valójában édes fa, fűszerek és méz kombinációja. Jegyei melengetőek, púderesek, melyek édesen dohányos és vaníliás aromát adnak a parfümnek. Az ámbra tökéletesen kiemeli a parfüm többi összetevőjét, és tartóssá teszi a hatását.

Az ámbraillat kinyerése:

Az ámbra illetve borostyán ősi fenyőfák megkövesedett gyantája, kora 50 és 300 millió év között mozog. A fenyőfa sérüléseinek helyén folyt ki ez az értékes nedű, hogy a fát megvédje a gombáktól és egyéb betegségektől. A gyanta arany- vagy akár mézszínű is lehet, az illata pedig jellegzetes, melengető és fás. A fenyőfa borostyánból azonban nem vonható ki az illatesszencia. Mégis annyira elbűvölte az illata a parfümőröket, hogy a parfümökhöz olyan ámbrás jegyeket, vagyis összetevő keverékeket kezdtek hozzáadni, melyek természetesen létrehozzák a parfümben az ámbra illatát.

Napjainkban az ámbrás jegyekhez a balzsamos szuharból, azaz a Labdanum Cistus ladanifer és Cistus creticus növényekből kinyert barna gyantát használják. Alkalmazzák továbbá a nemes szilvafákból származó tonkababot is. A tökéletes jegyek véglegesítéséhez egy csepp vanília, mandula, dohány és benzoin is hozzáadásra kerül. Az ámbra tehát az illatjegyek és illatesszenciák kombinációjával juttatja tökéletesen érvényre az ősi fenyőfákból származó borostyánt, mely évszázadok óta elragadtatással tölti el a világ parfümőreit.

A parfümkészítők a szürke ámbrát, vagyis ambergrist is használják. Ez azonban állati eredetű ámbrafajta, ami a nagy ámbráscet emésztőtraktusában keletkezik. A szürke ámbrát joggal nevezik a „tenger aranyának“, ugyanis rendkívül értékes, és a parfümipar csak ritkán alkalmazza, mert rendszerint mesterséges illatokkal helyettesíti. Az illata nagyon állati, sós és dohányos.

Hagyja magát elcsábítani az ámbraparfüm luxusillatával, és kényeztesse magát a hűvös napokon annak melengető simogatásával. A mézes ámbraillat egész nap elkíséri, keleties színezete pedig csodálatra készteti a környezetét. Találja meg saját ámbraparfümjét a notino.hu-n.

teljes szöveg szöveg elrejtése