Ugrás a fő tartalomhoz

Férfi arcápolási rutin

Hozzon létre megfelelő arcápolási rutint a férfiarcbőr számára

Nem nagy tudomány, csak meg kell ismerni az alapszabályokat, és olyan férfibőrápolót kell választani, amely megfelel a bőr típusának és szerkezetének. Teremtsük meg együtt egy olyan arcápolási rutin szilárd alapjait, amely az Ön igényeihez igazodik, és egészséges, ragyogó arcbőrt biztosít.

1. lépés - Tisztítás

A legtöbb férfi már az alapoknál, azaz a helyes tisztításnál hibázik. Ugyanis elfeledkezik arról, hogy a férfiak arcbőre kétszer több faggyút termel, így könnyebben lerakódik rajta szennyeződés. Iktassa be naponta kétszer, reggel és este, az arctisztítást rutinjába. Ezzel elkerüli a kiszáradását, viszketését és a pattanásokat. Számtalan olyan termék létezik, amelyek hidratálják, felfrissítik és megszabadítják az arcát a felesleges faggyútól. Csak egy kis kutatást igényel, mivel mindenkinek más az arcbőre. Egyeseknek szárazabb, másoknak mattabb, érzékenyebb vagy kombinált.

Ne féljen, minden egyes terméken egyértelműen fel van tüntetve, hogy az megfelel-e Önnek, és a legtöbbjük minden arcbőrtípusra használható. Próbálja ki az olyan okos eszközöket is, mint a FOREO ránctalanító hatású Luna™ 3 for Men arctisztító készüléke. Ez az érdesebb férfi arcbőrrel is megbirkózik. Átmasszírozza az arcát, serkenti a vérkeringését, valamint az arcápolásra és a sima borotválkozásra is előkészíti.

2. lépés - Arcszérum

A munkahelyi mozgalmas napokat, a szennyezett környezetet, vagy alkalomadtán a poharazgatást valószínűleg senki sem kerülheti el, pedig ezek nem igazán tesznek jót a bőrünknek.

Az arcszérumok visszaadják a bőr rugalmasságát, megelőzik a ráncok kialakulását, és eltüntetik róla a fáradtság jeleit. Csupán néhány hatóanyagokkal teli csepp is elég belőlük ahhoz, hogy hatékonyan behatoljanak a bőr legmélyebb rétegeibe, és máris ragyogó és energiával teli legyen az arca.

3. lépés - Hidratálás

A tiszta víz jótékony hatással van a bőrre. Lemossa a méreganyagokat, helyreállítja a bőrt és szinten tartja az optimális nedvességét. Dehidratáltság esetén ráncok és különféle bőrhibák alakulhatnak ki. Igyon meg naponta 8-10 pohár vizet, és csodálkozni fog majd, ráadásul finom és ragyogó arccal.
 
Természetesen egész sor olyan terméket is talál, amelyek megbízhatóan hidratálják, megerősítik, megnyugtatják és feszesítik a bőrt. A nappali és éjszakai, férfiaknak való arckrémekre is érdemes figyelmet fordítani. A hosszú évekig egészséges és ragyogó bőrhöz napjában csak pár percet kell a felvitelükre szánni.

4. lépés - Öregedésgátló

Igaz, hogy a férfiak a korral megszépülnek, mégsem árt a biológiai óra lassítására is valamit használni. Ránctalanító krémmel, fiatalító szérummal és revitalizáló arcápoló készítménnyel akár tíz évvel fiatalabbnak is tippelhetik. Csupán egy kis időt kell szánni rá a reggeli vagy esti tisztálkodás során, és felvinni a készítményt a megtisztított arcára. Az idő előrehaladtával igazán hálás lesz érte. 
 
Amennyiben még magasabb szintre szeretné emelni az arcápolását, iktassa be az arcápoló rutinjába az arcpakolásokat és az arcradírt is, amelyek eltávolítják a bőréről az elhalt hámsejteket, és biztosítják a teljes körű, mélyre ható arctisztítást.