A Calvin Klein márkáról

A márkát Calvin Klein és üzlettársa, Barry Schwartz alapította 1968-ban. Azzal, hogy az 1980-as években Calvin Klein a farmernadrágok farzsebére kezdte hímeztetni a nevét, az egyszerű farmert olyan dizájnos kiegészítő rangjára emelte, mely egyetlen ruhatárból sem hiányozhat.

A Calvin Klein márka letisztult vonalai és egyszerű stílusa legendássá váltak. Ez igaz a Calvin Klein parfümökre is, melyek hírnevüket nem csupán semmivel össze nem téveszthető illatkompozíciójuknak, de tökéletes designjuknak is köszönhetik. Az első parfümök a '70 -es évek végén születtek meg, és sok közülük még ma is hordozza annak az évtizednek a szellemiségét, melyben először megjelent a piacon.

A 90-es években kerültek forgalomba a forradalmi Obsession és Eternity parfümök, melyek legendává váltak és végérvényesen megerősítették a Calvin Klein parfümvilágban elfoglalt helyét. A Calvin Klein parfümök a világ legjobb parfümőreinek közreműködésével, az egyik legnagyobb vezető kozmetikai társaság, a Coty égisze alatt készülnek.

teljes szöveg szöveg elrejtése

Ajánlás

Ha meghallja, hogy Calvin Klein...

...mi jut az eszébe? A Calvin Klein táska? A Calvin Klein sportfehérnemű? Vagy az ikonikus Calvin Klein Euphoria parfüm? Mindegyik válasz helyes.

A Calvin Klein márka a termékek széles portfólióját öleli fel, és lehet, hogy a szekrényében, a cipői vagy a kozmetikumai között is ott díszeleg néhány darab belőlük. A Calvin Klein egy globális lifestyle márka, ami olyan értékeket testesít meg, mint a bátorság és a progresszív ideálok. A világnak kínált divatjában a csábító, gyakran minimalista szépség tükröződik. A Calvin Klein márka portfóliói minden körülmények között időtlenek, modernek, klasszikusak és provokatívak. Azonban mindez nem jöhetett volna létre, ha az amerikai Bronxban 1942. november 19-én Calvin Klein meg nem születik.

Calvin Klein a divattervező, ahogyan a világ ismerte

A divattervező sikere, és ezáltal a Calvin Klein márka sikere is, a saját tehetségén és szorgalmán kívül bizonyos mértékig a szüleinek is köszönhető. Calvin édesapjának élelmiszerüzlete volt, szabászattal foglalkozó édesanyja pedig a divat és a design iránti érdeklődést ültette el benne. Calvin első művészi megnyilvánulásai a divattervek készítésében már kamaszkorában megjelentek. Tehetségét művészeti és formatervezői középiskolában fejlesztette tovább, és 1963-ban a New York-i Állami Egyetemen végzett tanulmányaival igazolta.

A Calvin Klein márka fejlődése

Saját vállalkozásának beindítása előtt Calvin Klein az elkövetkező 5 évet tapasztalatszerzéssel töltötte. Végül 1968-ban Calvin Klein és társa, Barry Schwartz megalapították saját vállalatukat, amivel változást hoztak a divatvilágba. Elsőként az öltönyeik és kabátjaik tették híressé a márkát, de hamarosan a Calvin Klein sportruházati kollekció is népszerűvé vált.

Calvin Klein ruházat A-tól Z-ig

A 70-es évek elejétől a Calvin Klein folyamatos sikereket könyvelhetett el, és az évek folyamán egyre több divatcikk és kiegészítő jelent meg a Calvin Klein márka alatt. A Calvin Klein női cipők, táskák, illetve a Calvin Klein csizmák hamarosan keresett cikkekké váltak, mivel a vásárlók tökéletesen össze tudták azokat hangolni a márka minimalista stílusával. A kiteljesedés a 80-as években is folytatódott. Így nemcsak a CK hímzésű fehérnemű vált keresetté, de a Calvin Klein parfüm is egyre több vásárló nélkülözhetetlen, divatos kiegészítője lett.

Calvin Klein mindenkinek, minden nap

A Calvin Klein egy átfogó brand, ami alá több saját almárka tartozik. A Calvin Klein Underwear azokat a fehérneműket öleli fel, melyek a termékekben és a kampányukban is a provokációra és a csúcsminőségre helyezik a hangsúlyt, ezért nemcsak a Calvin Klein boxeralsók kínálnak tökéletes kényelmet, de a női fehérneműk is. A Calvin Klein Jeans márka ennek a brandnek az alkalmi kifejezése. A Calvin Klein Jeans közös nevezője a farmeranyag. Ennek a kollekciónak a divatos darabjaira elsősorban a kidolgozottság és a részletek egyedülállósága a jellemző. Nem hiányzik a portfóliók közül az aktív nőknek és férfiaknak készült Calvin Klein Performance, valamint a fürdőruha, a cipő és a gyermekruházat sem.

Calvin Klein parfümök

A divatvilágból csak egy rövid út vezet az illatok világába, ezért már hosszú évek óta folyamatosan születnek a világszerte kedvelt Calvin Klein parfümök. A csúcsminőség és számos parfümőr közreműködése gazdagon megtérült, és a Calvin Klein parfüm birtoklása hamarosan sok férfi és nő vágyává vált.

Calvin Klein női parfümök

A női Calvin Klein parfümök már a 80-as évektől hódítják az érzékeket. A fűszeres, keleties Calvin Klein Obsession is ebben az időben hívta fel magára a figyelmet. Arra, hogy mit tudnak valójában a Calvin Klein női parfümök, a CK márka a mai napig a legjobb bizonyíték. A CK Eternity női parfüm több, így Calvin Klein Eternity Air, Flame, Intense, illetve Moment változatban is megjelent, és talán nincs is olyan nő, aki ne örülne egy Calvin Klein Eternity ajándékkészletnek.

A nők nemcsak a hosszan tartó, mámorító illata, de a figyelemfelkeltő üvegcséje miatt sem hagynak egy rossz szót sem ejteni a 2005. évi Calvin Klein Euphoria parfümről. Ennek is van egy követője, a CK Deep Euphoria Eau de Parfum. Mindkét illatot, az Euphoria-t és a Deep Euphoria-t is, a nappali viseletre ideális Calvin Klein Euphoria Eau de Toilette könnyített változata egészíti ki.

A Calvin Klein Beauty és a Sheer Beauty is a női szépséget dicséri. A CK One Shock Eau de Toilette és az IN2U parfümök az olyan szabad nők kedvencei lettek, akik szívesen sodortatják magukat az élettel.

Calvin Klein férfi parfümök

A Calvin Klein férfi parfüm az elegancia és időfelettiség biztonságát nyújtja, és minden modern férfi számára kiváló választást jelent. Akárcsak a CK Obsession női parfüm, a Calvin Klein Obsession férfi Eau de Parfum sem vesztett semmit a 80-as évek óta tartó csillogásából, és a mai napig sok férfi kedvence, akárcsak például a CK Eternity.

Pont ez a Calvin Klein Eternity Eau de Toilette vált ikonikussá a férfi CK parfümök között. Az Eternity for Men az eredeti változat, valamint az ennek alapján készült CK Eternity Air for Men, Flame for Men, Eternity Eau de Parfum is. Azonban a Calvin Klein Eternity ajándékkészlet nem csak ezeknek az illatoknak a hűséges rajongóit szólítja meg. Az a hatalmas siker, amit a női Euphoria parfüm aratott, az alkotókat az Euphoria Eau de Toilette megalkotására késztette, ami a csábító duó megszületését eredményezte.

A CK One férfi Eau de Toilette a frissesség szinonimája, így a frissesség a CK One Scock vagy például a CK Free férfi parfümökre is jellemző. Azonban amivel a CK One parfümök a legnagyobb sikert aratják, azok az uniszex Eau de Toilette illatok, melyekkel a Calvin Klein márka már a 90-es években kisebb forradalmat okozott.

Calvin Klein uniszex parfümök

A Calvin Klein Eau de Toilette világában megszűnt létezni a női és férfi illatok közötti határ, a CK One Eau de Toilette pedig ennek az irányzatnak a zászlóshajója. A választási lehetőségek széles skálájának lefedésére további Calvin Klein uniszex parfümök születtek. A CK One Gold vagy a Platinum a különleges darabok kedvelőit célozzák meg, és a CK One Summer a Calvin Klein teljes női és férfi parfüm portfóliójában tökéletesen testesíti meg a féktelen éveket. Fedezze fel a CK parfümök teljes palettáját.

teljes szöveg szöveg elrejtése