Pelenkázó alátét

A pelenkázó alátétek megismerése

Könnyítse meg a mindennapos pelenkázást. A pelenkázólap kellemesebbé teszi a tisztába tevést. A baba is kényelmesen érzi magát, és Ön sem fog aggódni, hogy a beszennyezi bútorát.

Mire jó a pelenkázólap?

A babapelenkázó lap a baba felszereléséhez tartozik, és biztosan megéri, hogy a listán maradjon. Íme néhány ok, amiért szükség van rá:

  • A baba kényelme. Ugye azt nem is kell megmagyarázni, hogy miért fontos a baba kényelme. A puha kellemes alátét biztosítja számára a kényelmet és ezzel együtt a biztonság elengedhetetlen érzését is.
  • Az anyuka kényelme. Főleg akkor, amikor nem otthon tartózkodik a kisbabájával, ez a típusú pelenkázó alátét az egész pelenkázási procedúrát jelentősen megkönnyíti.
  • Tisztaság. A pelenkázólap megvédi a babát az esetleges szennyeződésektől, egyúttal megakadályozza a nemkívánatos foltokat az alatta lévő felületen.

A pelenkázó alátét kiválasztása

... ez az a kérdés, amelyet számos újdonsült anyuka feltesz. De nem olyan bonyolult dolog. Fedezze fel, hogy melyik pelenkázó alátét mit tud, és a döntés sokkal egyszerűbb lesz:

Eldobható pelenkázó alátét

  • Mint már a neve is elárulja, ez a pelenkázólap használata után a kukába kerül; leginkább akkor tudja értékelni, amikor nem otthon van, például séta közben, kiránduláson vagy orvosnál stb.
  • Az eldobható pelenkázó alátét tehát praktikus úti pelenkázólapként is jól szolgál. Puha, selymes felületű anyagból készül a felső része, alulról pedig vízálló anyagból. A pelenkázólap leggyakoribb méretei, amellyel találkozhat a 60x60 vagy a 90x60.

Tippünk: Az egyszer használatos pelenkázólapot sem kell azonnal kidobni, ha a használata során nem szennyeződött be. Jól használható az ágynemű védelmére is – például közvetlenül a baba fürdetése után.

Pelenkázólap utazáshoz

  • Ha valamilyen okból nem akar az utazás során egyszer használatos pelenkázó alátétet használni, vagy hosszabb időre utazik, akkor jól jön az úti pelenkázó alátét, amely jól tárolható és többszöri használatra is alkalmas.
  • Ez a puha és ugyanakkor vízálló pelenkázó alátét elegendő helyet biztosít a pelenkázáshoz és hasonlóan a többi típusúhoz, ez is többféle méretben kapható.

Puha pelenkázólap

  • Ha pelenkázópult vagy speciálisan erre a célra használt asztal áll a baba rendelkezésére azaz egy kemény lap, akkor a puha pelenkázólap lesz az igazi. Jól szolgál pelenkázó alátétként a mosógép tetején is vagy a pelenkázón a komódon is.
  • Fő funkciója, hogy puhítsa a felületet a baba kényelme érdekében. Ez a mosható pelenkázó alátét többféle kedves mintával és sokféle méretben kapható.

Pelenkázó alátét kemény felülettel

  • Vagy más néven pelenkázó alátét kiságyra. Ha olyan helyen kell pelenkáznia, ahol nincs kemény alátét, akkor a kemény felületű pelenkázó alátét rendelkezésére bocsátja a szükséges felületet. A 2 vagy 3 ferde oldalának köszönhetően megtartja a babát a helyén, ezért háromoldalú pelenkázó alátétnek is szokták nevezni.

A pelenkázó alátét vásárlása előtt gondolja át, hogy hol fogja pelenkázni a kisbabáját, és ennek megfelelően válasszon. Előfordulhat, hogy több fajtára is szüksége lesz. A textil pelenkázó alátét hasznos lesz otthon a pelenkázó pultra, az egyszer használatos pelenkázólap pedig nélkülözhetetlen, ha elmegy otthonról. Most már csak elég kiválasztani a legjobban tetsző mintát.

Tipp: A pelenkázó alátét mellé válasszon mosható pelenkákat vagy nedves törlőkendőket is!