Ugrás a fő tartalomhoz

Biotin

A biotin vagy B7-vitamin a vízoldható vitaminok közé tartozik, és a köznyelvben „szépségvitaminnak” is nevezik, ugyanis már enyhe hiánya is megmutatkozik a bőr, a körmök és a haj állapotán.Amennyiben Ön száraz bőrtől, aknétól vagy ekcémától, esetleg túlzott mértékű hajhullástól szenved, próbálja ki a biotinos kozmetikumokat. Ezek visszaadják az arcbőr és a haj egészséges megjelenését és szépségét, ráadásul meg is előzik a bőrproblémákat. Ismerkedjen meg a biotin erejével! Ez a szépítő összetevő ráadásul lelassítja a bőröregedést és a korai őszülést is.

 

A biotin tulajdonságai

A biotin természetes energiaforrás. Főbb képességei közé tartozik a haj megfelelő szerkezetének ápolása, ugyanis megvédi a külső környezet káros hatásaitól.

A biotin hatásai a hajra

  • Megelőzi a túlzott mértékű hajhullást, serkenti a haj növekedését.
  • Támogatja a kollagénképződést, segít ellenállóbbá tenni a hajszálakat.
  • Lelassítja az őszülést és a haj öregedésének más jeleit.
  • Visszaadja a haj sűrűségét, erejét és rugalmasságát.

A biotin hatásai az arcbőrre

  • Segít megelőzni az akné kialakulását.
  • Megelőzi az arcbőr túlzott mértékű kiszáradását és a viszketést, hatékony a pikkelysömör és más bőrproblémák elleni harcban.
  • Megvédi az arcbőrt a káros szabad gyököktől, és támogatja a kollagénképződést. Ezzel meggátolja a ráncok és a bőröregedés más jeleinek kialakulását.

Biotinos kozmetikumok

A szervezet az élelmiszerekből, például élesztőből, diófélékből vagy szójából kap megfelelő mennyiségű biotint. Azonban különösen évszakváltáskor, ami a bőr és a haj szerkezetét is kedvezőtlenül befolyásolhatja, ajánlott biotinos sampon, szérum vagy más kozmetikumok használatával pótolni ezt az anyagot. A biotin a testben is megtalálható természetes anyag, ezért a biotintartalmú termékek érzékeny bőrre is alkalmazhatóak.

Próbálja ki a biotin hajra gyakorolt hatását a tavaszi és őszi időszakokban, amikor előfordulhat túlzott mértékű hajhullás. A biotinos és kollagénes sampon használatát fokozottan stresszes időszakokban is ajánljuk, amelyek szintén hatnak a haj minőségére, állapotára és sűrűségére. Hajmosás után ne feledkezzen meg a biotinos hajpakolásról, illetve egy biotinos olaj vagy kondicionáló használatáról.

A biotin a körmökön alkalmazva a töredezés és repedezés elleni megelőző hatást fejt ki, valamint a körömágy egészségét is védi. Próbáljon ki egy biotinos kézkrémet vagy körömápolót. Rendszeres használatukat különösen a téli hónapokban ajánljuk.

Fedje fel a B7-vitamin titkát: az idő előtti bőröregedésnek, a ráncoknak és az őszülésnek esélye sem lesz! Ismerkedjen meg Ön is a biotintartalmú samponokkal, pakolásokkal és kondicionálókkal.

Érdeklik a bőrápolók összetevői? Olvasson még arról, mit tud a koffein, a ceramidok vagy az AHA-savak!

teljes szöveg szöveg elrejtése