AHA-savak

Bestsellerek

AHA savas hámlasztó

Az AHA-savak (alfa-hidroxi savak) másnéven gyümölcssavak, organikus összetevők, amelyek a gyümölcsökben, a zöldségekben és a tejben fordulnak elő, fiatalító tulajdonságaikat már maga Kleopátra is kihasználta. Az AHA-savak fő képessége az elhalt hámsejtek tökéletes eltávolítása a bőrről, és az újak létrejöttének meggyorsítása. Mindez nemcsak a pigmentáció és a pattanások csökkenéséhez vezet, hanem a pórusok összehúzódásához és a ráncok kisimulásához is.

Az AHA-savak tulajdonságai

Alkalmazás után az AHA-savak elősegítik a bőr felső rétegének gyors megújulását és állagának javulását. Így kémiai peelingként működnek, amely az arcbőrt ragyogóvá, fiatalabbá és tökéletesen simává teszik. Ráadásul tisztító és antioxidáns képességük van, amely segít megszabadítani az arcbőrt a faggyútól és a kellemetlen pattanásoktól.

Az AHA-savak hatásai az arcbőrön

 • Klórhexidint tartalmaznak, amely eltávolítja az arcbőrről a pórusokban felhalmozódott túlzott faggyút. Egyúttal szabályozza a kibocsátásukat.
 • Javítják az arcbőr felszínét, csökkentik az elszarusodott rétegek vastagságát, ezáltal elősegítik a tápanyagok jobb felszívódását a bőrbe.
 • Nagy mennyiségű vizet kötnek a sejtekhez és tökéletesen hidratálják az arcbőrt.
 • Egységesítik az arcbőr tónusát és küzdenek a pigmentációval.
 • Támogatják a kollagén- és elasztinképződést, ezzel rugalmassá teszik bőrt és lassítják a ráncok kialakulását.

A leggyakrabban használt AHA-savak a kozmetikában:

A modern kozmetika főleg szintetikusan feldolgozott organikus AHA-savakat használ, amelyeknek különféle jótékony hatásuk van és így mindegyik más típusú arcbőrnek segít. Így a zsíros és érett arcbőrtípuson kívül, alkalmasak a száraz és érzékeny arcbőrre is.

 • A citromsav főleg a fáradt arcbőr világosítására használt, amely egyúttal védi a káros szabad gyökök ellen is.
 • A glikolsav erősen fiatalító hatású, a dermatológiában kémiai peelinghez használják. Kisebb koncentrációban megtalálható az otthoni használatra készült anti-aging készítményekben is.
 • A mandulasav az egyik kedvenc összetevő a felnőttkori pattanásos bőr gyógyításában. Ráadásul hatékonyan segít a nagymértékű pigmentáció elleni küzdelemben is.
 • A szalicilsav főleg a problémás pattanásos arcbőr ápolásához használatos. Tisztít, csökkenti a faggyút és meggyorsítja a bőr regenerációját.
 • A tejsav kímélő a nagyon érzékeny arcbőrhöz is, az arckrémek, samponok és szájvizek egyik kedvelt összetevője.
 • Az almasav gyakran használt a hidratáló tulajdonságai miatt, nemcsak az arc-, hanem a hajkozmetikában is.

AHA-savas kozmetikumok

A kozmetikában egyre gyakrabban találhat AHA-savakat, főleg az arcbőrt hámlasztó, világosító és tisztító készítményekben. Válasszon AHA-savas arcpeelinget és szabaduljon meg az elhalt hámsejtektől. Bízza magát az AHA-savas szérumra, és világosítsa meg fakó és fáradt arcbőrét. Használjon AHA-savas tonikot és búcsúzzon el a zsíros bőrtől.

A notino.hu-n megtalálja az AHA-savakat tartalmazó legkeresettebb kozmetikumokat. Válasszon az AHA-savakat tartalmazó szérumok és krémek vagy AHA-peelingek széles választékából még ma, és kényeztesse arcbőrét intenzív kúrával, amelynek hatása szinte azonnali. Adja vissza bőrének a fiatalos megjelenését és ragyogását!

Ismerjen meg más kedvelt kozmetikai összetevőket is! Mit szól mondjuk a hialuronsavhoz?

teljes szöveg szöveg elrejtése