Ugrás a fő tartalomhoz

Színes korrektorok: Tisztában van a használatukkal?

Arcbőre bármilyen hibájával megbirkóznak. Világosítják, illetve egészségesebb színezetet adnak neki. Csupán tudni kell választani és dolgozni velük. A testszínű és színes korrektorok nem hiányozhatnak kozmetikai táskájából.

Fedje el gyorsan és könnyedén a szem alatti sötét karikákat, a pattanásokat, a hegeket vagy a szeplőket. Az ügyes, színes korrektorok a kiegészítő színek kontrasztjának elvén működnek, így az arc bármilyen színárnyalatát vagy foltját semlegesítik. Válassza a problémájára legjobban megfelelő korrektort, vagy használja a korrektor sminkpaletta megfelelő színét, és legyen felkészült.

Zöld korrektor

Mire szolgál:

A zöld szín a piros ellentéte, ezért tökéletesen semlegesíti az arcbőr összes piros foltját. Ez a korrektor az aknéra, a piros hegekre vagy az elpattant hajszálerekre ideális. Nyílt sebre viszont soha ne alkalmazza.

Hogyan kell használni:

Vigye fel vékony rétegben a zöld korrektort az arca problémás helyeire. Alaposan eldolgozva kenje szét, majd alapozóval egységesítse az arcbőr színtónusát. Garantáltan javítja a pattanások és a hegek fedettségét.

teljes szöveg szöveg elrejtése

Lila korrektor

Mire szolgál:

A lila szín a sárga ellentéteként az arcbőr kellemetlen sárga színárnyalatának a semlegesítésére szolgál. Szépen élénkíti az arcbőrt és üde megjelenést kölcsönöz neki.

Hogyan kell használni:

A lila korrektor árnyalatát az arcbőre színéhez igazodva válassza meg. Világosabb arcbőrhöz a világosabb, sötétebbhez pedig a sötétebb színű korrektor a megfelelő. Dolgozzon be ecsettel vagy szivaccsal kis mennyiségű korrektort az arcbőrébe, majd vigye fel rá az alapozót, vagy csak könnyedén púderezze be.

teljes szöveg szöveg elrejtése

Narancssárga korrektor

Mire szolgál:

A szem alatti karikákra, főleg, ha azok kékesen sötétek, ez a korrektor egyszerűen túlszárnyalhatatlan. Kis mennyiségben a szürkés, bágyadt arcbőrnek is egészségesebb színezetet ad. Ám ha egy kis zöld korrektort is kever hozzá, a kékeszöld ereket is elfedi.

Hogyan kell használni:

Vigye fel a narancssárga korrektort a szem alatti karikákra, tökéletesen eldolgozva kenje szét és fedje át alapozóval. Máris fiatalabbnak fog kinézni.

teljes szöveg szöveg elrejtése

Rózsaszín korrektor

Mire szolgál:

A rózsaszín korrektor a pigmentfoltok, szeplők, illetve a világos bőrtípusnál jelentkező anyajegyek elfedésére szolgál. A rózsaszín a zöld színárnyalatokat semlegesíti, így az arc zöld ereit is eltakarja. Azonban a lilás árnyalatok fedését jobb lesz ez esetben kerülni, mert azokat még inkább kiemeli.

Hogyan kell használni:

A zöld korrektorhoz hasonlóan ezt is csak a problémás helyekre használja. Eldolgozva kenje szét és vigyen fel rá alapozót.

teljes szöveg szöveg elrejtése

Sárga korrektor

Mire szolgál:

Élénkíti a bágyadt és fáradt arcbőrt, és melegebb, egészségesebb színezetet ad neki. Remekül elfedi a szem alatti lila karikákat, a kék foltokat és a bőrön átütő lila ereket.

Hogyan kell használni:

A szem alá a sárga korrektort a belső szemzugtól kifelé haladva hordja fel. Élénkítés céljából vékony rétegben az egész arcára is felviheti az alapozó alá. Így kipihenten és ragyogóan jelenhet majd meg.

teljes szöveg szöveg elrejtése

Fehér és semleges korrektor

Mire szolgál:

Az arca színével megegyező semleges fedőkorrektorok bármilyen kellemetlen pattanást, foltot, vagy az átvirrasztott éjszaka után a szem alatt megjelenő sötét karikát elfednek. A fehér korrektor nemcsak a hibák elfedésére szolgálhat, de highlighter is lehet, így szépen kiemelheti vele arca előnyeit.

Hogyan kell használni őket:

Az arcbőre színével megegyező árnyalatú korrektorok alapozó nélkül is remekül működnek.

 

Fedje el velük a problémás helyeket, majd dolgozza el őket. A lehető legjobb és egyben legtermészetesebb eredmény elérése érdekében kiválóan kombinálhatók a színes korrektorokkal.

A fehér korrektorral fedje el a sötét karikákat, majd az adott helyet színben egységesítse kedvenc alapozójával. Világosításhoz vigye fel a belső szemzugba, az arccsont felső részére, az orr élére, a szemöldök alá és a felső ajka fölé, és hangsúlyozza vele arca előnyeit

teljes szöveg szöveg elrejtése