Skip to main content

Fültisztító

Bestsellerek

Fültisztító pálcika – kicsi, de sokoldalú eszköz

Nőknek és férfiaknak egyaránt érdemes otthon tartaniuk néhány fültisztító pálcikát. Nem foglalnak sok helyet a fürdőszobában, viszont számos helyzetet megmenthetnek, vagy legalábbis egyszerűbbé tehetnek.

Több mint fültisztító eszköz

Bár az elnevezése sokatmondó, a fülpiszkáló célja nem csak a fültisztítás. Igazán széles körben használható:

  • Fültisztítás. Igen, természetesen ez a legfontosabb rendeltetésük, amit maradéktalanul be is töltenek. Azonban mindenképpen figyeljünk arra, hogy a fültisztító vége keskeny legyen: így könnyebben kezelhető, és csökken a hallójárat sérülésének kockázata is. A külső részek tisztítására már bármilyen fülpiszkáló alkalmas.
  • Gyermekek gondozása. A kifejezetten gyerekeknek készült fültisztító több vattával készül, amely meggátolja, hogy a fülpiszkáló véletlenül mélyebbre hatoljon a kis fülekben. Amennyiben újszülöttnek keres fültisztítót, válassza ezt az anatómiai kialakítású fajtát.
  • Köldöktisztítás. A fültisztító gyorsan és kíméletesen elbánik azokkal a szennyeződésekkel, amelyek a kicsik köldökében rakódhatnak le.
  • Manikűrözés. Túl sok körömlakkot vitt fel? A körömlakklemosóba mártott fültisztítónál nincs jobb megoldás. A körömágybőr ismét makulátlanul tiszta lesz.
  • Sminkelés. Szeretné finoman eldolgozni a szemceruzát, hogy füstös sminkje tökéletes legyen? Esetleg tovább szeretné húzni, majd eloszlatni a tusvonalat? Netán a vörös rúzst kell megigazítani az ajkak szélén? A fültisztítónak ilyen helyzetben sem akadhat párja.
  • Különböző bőrápoló készítmények használata. Fültisztító pálcika segítségével a legkülönfélébb tonikok, tinktúrák és más folyadékok felvitele egyszerű és pontos.

Miből készül a fültisztító?

A fülpiszkáló pálcikák között nem találunk lényegi eltéréseket. Leginkább a végük formája és a csomagolásuk lehet különböző. Otthonra a zacskóba csomagolt fültisztító is tökéletes, de utazáshoz jól jöhet egy visszazárható kiszerelés.

  • A fültisztítók vége általában vattából készül. Jó nedvszívó, ugyanakkor nagyon bőrbarát anyag.
  • A fültisztító pálcikák középső részét leggyakrabban papírból gyártják, de létezik már bambusz fülpiszkáló is. Papír vagy bambusz használatával csökken az egyszerhasználatos fültisztító ökológiai lábnyoma.
  • Egyes fültisztítók különleges ápolást is biztosítanak, a vattás rész tartalmazhat például Aloe verát vagy vitaminokat.

Nincsen fogyóban Önnél is a fültisztító pálcika? Dobjon be egy csomagot a kosarába! Biztosan jól fog jönni a háztartásban.