Menstruációs kehely

Bestsellerek

Menstruációs kehely a kényelmes menstruációért

Fedezze fel a kényelmes, megbízható, környezetbarát és mindig használatra kész menstruációs kehely varázsát. A menstruációs kehely többször használható és megfelelő kényelmet biztosít a menstruációs időszak alatt, még sportolás közben, a medencében vagy éjszaka is. Olvassa el, hogyan kell kiválasztani a legjobb menstruációs kelyhet, hogyan kell behelyezni helyesen és hogyan kell ápolni.

Mi a menstruációs kehely

A menstruációs kehely vagy menstruációs csésze egy nagyon tartós anyagból készült női higiéniai segédeszköz, amely formájával egy harangra hasonlít. A kelyhet a hüvelybe kell behelyezni, ahol összegyűjti a menstruációs vért. A vákuumnak köszönhetően tökéletesen a helyén marad és nem szivárog ki a folyadék. A menstruációs kelyhet váltogathatja tamponnal vagy intimbetéttel, vagy használhatja ismételten a menstruáció teljes ideje alatt.

A menstruációs kehely előnyei

 • Többször használható és akár 5-10 évig tartós. Kíméli a pénztárcáját és a természetet is.
 • Kényelmes – a testhez simul.
 • Nagyobb mennyiségű folyadékot felvesz, mint a tampon vagy az intimbetét, így nem szükséges gyakran cserélni.
 • Teljesen szagtalan és nem tartalmaz vegyszereket, amelyek megzavarhatnák a hüvely természetes mikroflóráját.
 • Fürdéskor nem szívja be a vizet.
 • Mihelyst elsajátítja a behelyezését, a menstruációs kehely használata nagyon egyszerű.
 • A menstruációs kehely alkalmas a tampont használó szűz lányoknak, fiatal lányoknak és nőknek, életkortól függetlenül.
 • Nem fenyeget az irritáció veszélye, nem szárítja ki a nyálkahártyát és a nagyon érzékeny bőrű, gombásodásra hajlamos nők számára is alkalmas.
 • Mindig kéznél van és használatra készen áll.

A menstruációs kehely kiválasztása

A menstruációs kehely kiválasztásakor vegye figyelembe annak méretét, szilárdságát és anyagát. A poharak gyönyörű színekben, valamint sterilizáló poharakkal és pamut tárolózacskókkal is kaphatók, így mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

A menstruációs kehely méretének kiválasztása

A menstruációs kelyhek gyártótól függően két-három méretben kaphatók. Így könnyen kiválaszthatja az Önnek tökéletesen megfelelő kelyhet. Egyszerűen válassza ki a kehely méretét (kerületét) az Ön által használt tamponok méretének, a menstruáció szokásos erősségének és a medencefenék állapotának megfelelően.

 • 1 vagy S/M méret – kisebb kehely főleg 28 éves kornál fiatalabb nőknek és lányoknak, akik még nem szültek természetes úton, és gyengébb vagy normál erősségű menstruációjuk van.
 • 2 vagy L/XL méret – nagyobb kehely szülés után és 28 éves kornál idősebb nőknek erősebb menstruációval vagy nem elég erős medencefenékkel.

A menstruációs kelyhek anyaga

A menstruációs kelyhek anyagai nem támogatják a baktériumok elszaporodását, könnyen tisztíthatók és évekig újszerűek. Az anyag szilárdságát a „shore” érték jelzi, és minél alacsonyabb az érték, annál puhább a felhasznált anyag. Általánosságban elmondható, hogy a kemény kelyhek elsősorban a szilárd medencefenékkel rendelkező női sportolók számára alkalmasak. A menstruációs csészék gyártásához általában a következőket használják:

 • orvosi szilikon
 • latex
 • termo-műanyag

A menstruációs kehely behelyezése

A menstruációs kehely behelyezése igényel némi gyakorlást, de néhány próbálkozás után mindenkinek sikerül, és a kezdeti türelem mindenképpen megtérül. Hogyan kell tehát használni a menstruációs kelyhet?

 • A kelyhet kézzel közvetlenül a hüvelybe kell behelyezni, ahol vákuum segítségével a hüvely nyálkahártyájához „tapad“ és megakadályozza a szivárgást.
 • A vérzés intenzitásától függően elegendő 4-12 óra elteltével a kelyhet a fogantyúnál fogva eltávolítani, kiönteni a folyadékot, alaposan kiöblíteni vízzel és visszahelyezni.
 • Amennyiben a kehely nem csúszik megfelelően, akkor elég megnedvesíteni vízzel, vagy vizes bázisú síkosítót használni.
 • A fogantyú, amelyet minden kehely tartalmaz, szükség esetén rövidebbre vágható a maximális kényelem érdekében.
 • A menstruációs kehely használatának pontos módja az Ön által választott típusnak megfelelően mindig a mellékelt használati utasításban található.

A mi tippünk: Az alapos intim higiénia nagyon fontos a menstruáció alatt, próbálja ki a kímélő intim higiéniai géleket vagy törlőkendőket, amelyeket diszkréten használhat a nap folyamán az otthonától távol a kellemes tisztaságérzés érdekében.

A menstruációs kehely tisztítása

A menstruáció alatt csak alaposan öblítse ki a kelyhet minden egyes eltávolítás után. Menstruáció előtt és után a kelyhet 5 percig tartó kifőzéssel sterilizálni kell és pamutzacskóban vagy tárolódobozban kell tárolni. A menstruációs kelyhet sterilizálni is lehet speciális menstruációs kehely tabletta használatával is.

A mi tippünk: Ha aggódik amiatt, hogyan lehet otthonától távol megtisztítani a menstruációs kelyhet, mindig vigyen magával egy palack tiszta vizet, amely könnyen helyettesíti a mosdókagylót.

Fedezze fel menstruációs kehely előnyeit, amely kíméli Önt is és a természetet is. A notino.hu-n mindent megtalál a kényelmes menstruációhoz, az intim higiéniához és más higiéniai eszközöket is!