Fürdőkészítmények

Borotválkozási termékek
Nem tartalmaz a beállított szűrőknek megfelelő termékeket.
Dezodorok és izzadásgátlók
Nem tartalmaz a beállított szűrőknek megfelelő termékeket.
Fürdőkészítmények
Hajparfüm
Nem tartalmaz a beállított szűrőknek megfelelő termékeket.
Kézkrémek
Nem tartalmaz a beállított szűrőknek megfelelő termékeket.
Parfümözött szappanok
Nem tartalmaz a beállított szűrőknek megfelelő termékeket.
Testápolás
Nem tartalmaz a beállított szűrőknek megfelelő termékeket.
Választott már
 • Tesori d'Oriente
 • Nőknek
Szűrő
Ár

Értékelés
 •   3
Bestsellerek

Fedezze fel a parfümök világát

Lépjen velünk az illatok világába és válasszon parfümöt a notino.hu kínálatából! Ajánlatunkban ezernyi márkás parfüm, eau de toilette és lakásillatosító közül válogathat, több mint kétszáz gyártó palettájáról.

Folyamatosan tárjuk fel az újabb és újabb parfüm újdonságokat és minden héten több tucatnyi akciós parfüm szerepel a kínálatunkban. Nálunk megtalálja a Calvin Klein, Hugo Boss, Yves Saint Laurent vagy az Armani márkák nem csupán legismertebb parfüm bestsellereit, de az egyedi niche parfümöket is, amelyeket a legigényesebb szakértők is nagyra értékelnek.

A parfüm kiválasztásában maximálisan segítünk. Kínálatunkban könnyen böngészhet a női, férfi és a mindkét nem számára használható uniszex termékeink közül. A kívánt illat intenzitásától függően válogasson a parfümök, toalettvizek, parfümvizek és kölnik nagy választékából.

Bizonyos illatot keres? Kattintson a szűrőre, és keressen a virágra, vízre vagy fára emlékeztető illatok sokasága közül és válasszon parfümöt saját elképzelése szerint! Azok számára, akik nem tudnak dönteni, parfüm mintákat kínálunk, ezek lehetővé teszik a parfümök kipróbálását.

A parfümözött toalettvizekhez ajánlatunkban megtalálhatók a parfümözött kozmetikai termékek és a szépen csomagolt parfüm ajándékszettek, amelyek kiválóan alkalmas ajándékok nőknek vagy férfiak számára is.

A Notino a parfümök értékesítésének szakértője. Válassza ki bőséges választékunkból azt a legjobb parfümöt, amely az Ön tökéletes kiegészítője!

Parfümök: minden, amit tudni szeretnénk

Egész életünkben illatok vesznek körül bennünket. Képesek javítani hangulatunkat, kellemes emlékeket felidézni és felborzolni érzékeinket. A legjobb illat önbizalmat és láthatatlan aurát ad, amely minden lépésénél kíséri önt. Válassza hát ki az igazit!

Hogyan válasszunk parfümöt?

Itt az idő, hogy új parfümöt vegyek? Akár magának, akár ajándéknak keres parfümöt, néhány alapvető információ bizonyára jól fog jönni az illatvilágban való eligazodáshoz.

A parfümök intenzitása: az Eau de Toilette szemben az Eau de Parfum-mel

Parfüm, Eau de Parfum vagy Eau de Toilette? A köztük lévő különbség a százalékos illatanyag-tartalomban rejlik. Általánosságban elmondható, hogy minél magasabb a koncentráció, annál intenzívebb és tartósabb az illat. Ne feledjük azonban, hogy az illat intenzitását és tartósságát a parfüm összetevőinek minősége és más tényezők is befolyásolják. Egy alacsony illatkoncentrációjú, de kiváló minőségű, márkás parfüm hosszabb ideig illatozhat, mint egy magasabb koncentrációjú, olcsó. Milyen koncentrációjúak az egyes illattípusok?

 • A kompozíciójában 15–30% illatösszetevőt tartalmazó Parfüm (Extrait de Parfum – P), a legerősebb árusított illatforma. Elegendő csak nagyon kis mennyiségben alkalmazni, és akár több tíz órán át is illatozik.
 • Az Eau de Parfum (Eau de Parfum – EdP) 8–15% illat-esszenciát tartalmaz, körülbelül 85% alkoholban. Az Eau de Toilet-tel együtt a legkeresettebb illatforma. Körülbelül 4-8 órán át illatozik a bőrön.
 • Nappali viseletre a 4-8% illatanyagot és körülbelül 80% alkoholt tartalmazó Eau de Toilette (Eau de Toilette (EdT) a legalkalmasabb illatforma. Körülbelül 3-4 órán át illatozik, majd újra kell alkalmazni.
 • Az Eau de Cologne (Eau de Cologne – EdC) 3-5% illatanyag-összetevőt tartalmaz, körülbelül 70% alkoholban oldva. Tartóssága körülbelül 2 óra, tehát gyakoribb alkalmazást igényel. Elsősorban férfiakhoz kötődik, de nők számára is létezik számos Eau de Cologne.

Parfümök, rendeltetés szerint

A parfümöket klasszikusan női-, férfi-, gyermek- és uniszex illatokra osztjuk, és e kategóriák mindegyikére más-más illatfajta jellemző:

 • A női parfümöket főleg virágillatok – mint például jázmin, rózsa, narancsvirág vagy gyöngyvirág – uralják. A hölgyeknek szánt illatokban gyümölcsök, púderes tónusok, vanília vagy fűszerek is megjelennek.
 • A férfi parfümökre általában hangsúlyosabb, fás illat jellemző, melyet friss citrusfélék és fűszerek kísérnek. Ugyancsak kedvelt a levendula, a keleti összetevők, a bőr vagy a dohány.
 • Az uniszex parfümök univerzális parfümök, férfiak és nők számára egyaránt. Az uniszex illatokat gyakran erős citrus komponens, fás aroma vagy víz- és káposztatónusok jellemzik.
 • A gyermekparfümök általában édes, bonbon-, rágógumi-, kóla-, karamell- és lédús gyümölcsillatúak. Az édes aromához azután finom virág- vagy például kókuszdióillat párosul.

A parfümök összetétele

A parfüm fej-, szív- és alapillata

Észrevette, hogy a legtöbb parfüm illata idővel változik? A parfümkompozíció ugyanis általában három, egymást követő részből áll, s ezek alkotják az úgynevezett szaglási /olfaktorikus/ piramist:

 • A parfüm fejillata (felső tónusok) az, amit a használat után azonnal érzünk. Általában könnyű citrusfélékből és növényi tónusokból áll, amelyek célja a figyelem felkeltése. A fejillat néhány másodperctől egészen néhány percig tarthat, majd lecseng, és átadja helyét a parfüm szívillatának.
 • A parfüm szívillata (középtónusok) körülbelül 15 perc elteltével kezd kibontakozni, és 2-3 órán át tart. Leggyakrabban virág-, valamint gyümölcs-, fűszer- és zöld tónusokat találunk benne.
 • A parfüm alapillata (alacsony tónusok) körülbelül fél óra elteltével érzékelhető, és gyakran órákon át kitart. Az alapillatban főleg fás, pézsma, ámbra összetevők, de keleti akkordok, mint tömjén vagy vanília is találhatók.

Az illatok nagy részét a parfümpiramis szerint komponálják meg, de léteznek lineáris elrendezésű illatok is, amelyek egész idő alatt azonosan illatoznak.

Illatfajták

Illata szerint a parfüm lehet aldehides, aromás, citrusos, fás, chypre, fűszeres, bőrös, virágos, keleti, gyümölcsös, vizes és zöld. Ezek az alapvető illatcsoportok tovább oszthatók, s így virágos-gyümölcsös, chypre-fás, keleties-fűszeres és más parfümöket különböztethetünk meg. Elegendő szűrőnkben a kedvelt csoportra kattintani és kiválasztani az illatfajta szerinti legjobb parfümöt.

Kedvelt parfümösszetevők

Noha a parfümök összetételében csak néhány összetevőt említenek, a legtöbb parfüm néhány tízet, vagy akár több százat is tartalmaz. Némelyek erősebben jelennek meg a parfümben, mások viszont a hétköznapi ember számára nehezen azonosíthatók. Kétségkívül a legkedveltebb parfümösszetevők közé tartozik a jázmin, a rózsa, az írisz, az oud, a vanília vagy az ibolya. Beleszeretett az egyik összetevőbe, és szeretné érezni azt új parfümjében is? Látogasson el Parfümillatok weboldalunkra, és válasszon parfümöt összetétel szerint!

Niche parfümök a különlegesség jegyében

Szeretné illatával kiemelni egyediségét és megkülönböztetni magát a többségtől? Ha igen, lépjen be niche illatszekciónkba! Ezek a luxusparfümök nemcsak komponenseik minőségével, de szokatlan, erős benyomást keltő illatkompozícióik révén is kivételesek.

Hogyan kell helyesen parfümöt próbálni?

Akár otthon próbál parfümmintát, akár egy parfümériában, ajánljuk néhány alapvető szabály betartását:

 • A parfümöt saját bőrén próbálja ki! Az illat ugyanis reagál bőrének pH-jával, és másként fog illatozni egy papírkán vagy másvalaki csuklóján. Parfümériában a papírkát több illat elsődleges tesztelésére használja, a legjobb parfümöket azután alkalmazza közvetlenül a bőrére!
 • Ne csak az első benyomásra adjon! Hagyja, hogy a parfüm illata teljesen kinyíljon. A parfüm felső tónusai mindössze néhány percig tartanak, de a parfümnek egész idő alatt kellemesen kell illatoznia az ön számára.
 • Legfeljebb három parfümöt próbáljon egymás után! Orra több illatot nem képes megkülönböztetni.

Hogyan használjunk parfümöt?

Kiválasztotta már a legjobb parfümöt? Lássuk tehát, hogyan kell a parfümöt megfelelően viselni, hogy az illat a lehető legjobban kifejlődjön, valamint hogyan kell helyesen tárolni, hogy minél tovább pompásan illatozzon.

Hogyan viseljünk parfümöt? Az alkalmazás alapszabályai

 • Ahhoz, hogy az illat a lehető legjobban kifejlődjön, permetezze a parfümöt pulzáló helyekre, mint a nyaki ütőerek, a csukló, a könyök- és a térdhajlat, vagy a fül mögötti bőr. Ha a parfümöt a csuklójára alkalmazza, kerülje a csuklók egymáshoz való dörzsölését! A túlzott melegedés nem tesz jót az illatnak, és gyorsabban elillan.
 • Ajánlatos az alkalmazás helyét először bekenni, mégpedig vazelinnel, tejszínnel vagy olajjal. A parfüm nem ivódik be a pórusokba, és sokkal tovább fog illatozni.
 • Amennyiben szeretné még jobban támogatni a parfüm illatát, használjon vele együtt további, ugyanabba a sorozatba tartozó, illatosított kozmetikumokat – illatosított testápolót, tusfürdőt vagy dezodort! Vásároljon parfüm-ajándékkészletet, amelyben az összes termék együtt megtalálható!
 • A melegebb, pulzáló helyeken a parfüm intenzíven bontakozik ki, de nem igazán tartós. Ezért permetezze rá teste néhány hűvösebb helyére is, amilyenek például a fülcimpák vagy a térdek! Ott sokkal tovább fog illatozni.
 • A parfüm illatozását úgy is meghosszabbíthatja, hogy legalább 15 centiméter távolságból a hajára permetezi. Mivel azonban a parfüm gyakoribb alkalmazás esetén kiszáríthatja a haját, használjon inkább speciális haj illatot!
 • Amennyiben nem kívánja a parfümöt közvetlenül bőrére alkalmazni, vagy nem szeretne túl erősen illatozni, permetezze maga elé a levegőbe, és menjen át az illatfelhőn!
 • Ha tudja, hogy Eau de Parfum-jének vagy Eau de Toilette-jének illata nem tart ki egész nap, kézitáskájában hordja magával parfümje miniatűr változatát, egy tölthető parfümszórót vagy egy parfümmintát, és szükség esetén permetezze magára újra az illatot.

Parfümök alkalmak és évszakok szerint

A parfümviselés művészete nemcsak az illat megfelelő alkalmazását jelenti, de a megfelelő illat egy konkrét alkalomra vagy évszakra történő kiválasztását is. Napszak szerint az alábbi módon válasszon illatot:

 • Nappali viseletre szánt illatnak könnyebbet és frisset válasszon! A citrus- vagy a virágillat lesz az igazi. Ami az intenzitást illeti, az Eau de Toilette vagy az Eau de Cologne a legmegfelelőbb.
 • Az este viselendő illat lehet kissé nehezebb, hangsúlyosabb és érzékibb. Jó választást az Eau de Parfum jelent, amely egész este megtartja intenzív illatát.

Ahogy érvényes az, hogy a könnyebb illatok nappali, a nehezebbek pedig esti viseletre valók, minden évszakhoz is bizonyos illatfajta tartozik. Általában elmondható, hogy minél nagyobb a hideg, ahhoz annál intenzívebb, édesebb és pikánsabb parfüm illik, és fordítva:

 • A tipikus tavaszi parfümök olyanok, mint maga a tavasz – könnyű, üde és tele tavaszi virágokkal, mint például a gyöngyvirág vagy a jázmin.
 • A legjobb nyári parfümöknek frissítést és ösztönzést kell adniuk a nyári melegben. Ideálisak a citrusos-üde illatok, de a vizes és zöld tónusok is.
 • Az őszi parfümökkel pikánsabb, nehezebb és édesebb illatok érkeznek. Az őszt a fűszerek, mint a vanília vagy a kardamom és a nemes fák, mint a szantálfa vagy a cédrus uralják.
 • A téli parfümök a legnehezebbek és legérzékibbek. A kelet lehelete, édes gyümölcs és ínyenc tónusok ötvöződnek bennük.

Természetesen az alkalomhoz illő legjobb parfümöt is mindig saját ízléséhez és pillanatnyi hangulatához igazítsa! A legfontosabb, hogy a kiválasztott illatban jól érezze magát.

Hogyan tároljuk a parfümöt, hogy a lehető legtovább bírja?

Kedvenc parfümjét a fürdőszobai polcon vagy például az ablakban állítja ki? Hiba! Az parfümnek nem tesz jót a meleg, a nedvesség, de a napfény sem. Leghosszabb ideig száraz, sötét és hűvös helyen tárolható. Eredeti dobozában és egy legfeljebb 20 °C hőmérsékletű helyiségben fogja jól érezni magát.

A legkeresettebb parfümök a notino.hu-n: