Körömágybőr

Bestsellerek

Hogyan ápoljuk a körömágybőrt?

A körömágybőr feladata körmeink védelme. Azonban ha Ön sokáig elhanyagolja, azzal többet árt, mint használ. Amellett, hogy az ápolatlan körömágybőr feleslegesen rövidíti meg a körömágyat, akár a szükséges tápanyagok körömbe jutását is megakadályozhatja. Pedig az ápolásában nincsen semmi bonyolult.

A körömágybőr megfelelő ápolása

  • A szép körmökhöz vezető út a kézmosásnál kezdődik. Válasszon olyan szappant, amely nem szárít feleslegesen, és minden kézmosás után krémezze be a kezét.
  • A kézkrém a fürdőszobai polc vagy a kézitáska elengedhetetlen tartozéka. Nem kell aggódnia a sokáig zsíros kéz miatt sem: választhat egyszerűen olyat is, amely villámgyorsan beszívódik. Ha a körömágybőrre problémás, szerezzen be egy körömágybőr-ápoló krémet, amely célzott ápolást nyújt.
  • Ebből a szempontból a tél a legkritikusabb időszak, amely a körömágy bőrét is megviseli, hiszen ilyenkor a bőr gyorsabban szárad ki. Ezért ne felejtsen el kesztyűt húzni, és időről időre kényeztesse kezeit intenzív, tápláló készítményekkel. Ideális erre a körömágybőr-ápoló olaj vagy regeneráló szérum, amely a szükséges mértékben hidratál, és akár éjszaka is használhatjuk. Egy másik megoldás, ha vastagabb rétegben viszünk fel krémet a teljes kézre, pamutkesztyűt húzunk, reggelre pedig tökéletesen selymes és regenerálódott kacsóink lesznek.

Körömágybőr eltávolítása

A körömágybőr ápolásának vitán felül az otthoni manikűr részének kell lennie. A legfőbb feladatunk azonban nem a körömágybőr eltávolítása, hanem inkább visszatolása.

  • Először távolítsuk el a körömlakkot, tisztítsuk meg a körmöket, és vigyünk fel körömágybőr-puhítót. A puhító zselét vigyük fel cseppenként, rövid ideig hagyjuk hatni, majd használjunk körömágybőr-feltolót. Kiváló választás a fa körömágybőr-feltoló, de használhatjuk a körömágybőr-eltávolító ferde végét is.
  • Haladjon óvatosan, lépésről lépésre, hogy elkerülje a fájdalmas sérüléseket és más kellemetlenségeket.

Körömágybőrcsipesz és körömágybőr-eltávolító

Ezeket az eszközöket semmi esetre sem szabad az élő bőr eltávolítására használni. Amennyiben Ön megfelelően és rendszeresen ápolja a körmeit, talán hamarosan nem is lesz rá szüksége.

  • Akkor azonban jól jönnek, ha szeretnénk az elhalt, túl hosszú, láthatóan lelógó és a manikűr összképét rontó körömágybőrt eltávolítani.
  • Nagyon pontosan és tisztán dolgozhatunk velük, ráadásul ellenálló, rozsdamentes acélból készültek.

A szép manikűr több, mint csupán egy szép árnyalatú körömlakk, mivel ez is csak a krémekkel, olajjal, balzsammal, szérummal vagy körömágyápolóval ápolt kézen mutat igazán jól. Tegye teljessé kézápolási rutinját a körömágybőr ápolásával és táplálásával, hogy manikűrje igazán hatásos lehessen!