Ugrás a fő tartalomhoz

Tea tree olaj

Az esszenciális tea tree olaj szinte teljesen színtelen, de átható illata összetéveszthetetlen. Ezt az éteri olajat vízgőzös desztillálással nyerik ki az Ausztráliában évszázadok óta termesztett örökzöld teafa (Melaleuca Alternifolia) leveleiből.

A Tea tree olajat a kozmetikai iparban igazán széles körben használják. Tisztító és számos egyéb tulajdonsága miatt a tea tree olajat pattanásokra és problematikus arcbőrre használják. Nem a bőrsejteknek segít megújulásban, hanem az öregségfoltokat is kifakítja és mérsékli a striák megjelenését. Az aromaterápiában önbizalmat ad és nyugodt pszichés állapotot idéz elő.

 

A tea tree olaj tulajdonságai

A tea tree olaj tisztítja és regenerálja az arcbőrt, meggátolja a fertőzés terjedését, nem utolsósorban mérsékli a duzzanatokat és nyugtatja az irritált arcbőrt. Különlegességét 150 hatóanyag adja, melyek aktívan harcolnak egy egész sor bőrproblémával szemben. Ennek köszönhetően a tea tree olajat széleskörűen használják.

A tea tree olaj hatásai a bőrre és az arcbőrre

 • Megelőzi a pattanások kialakulását és felgyorsítja az általuk károsodott bőr regenerációját.
 • A hosszantartó napon való tartózkodás után nyugtatja a bőrt.
 • Mérsékli a bőrviszketést és meggátolja a bőr hámlását.
 • Kifakítja a pigmentfoltokat.
 • Segítség herpesz ellen.
 • Hatékony a kellemetlen szagok és a túlzott izzadás ellen.
 • Csökkenti a körmök töredezését.

A tea tree olaj hatásai a hajra

 • Jelentősen mérsékli a fejbőr viszketését és meg is tisztítja.
 • Meggátolja a korpaképződést és mérsékli a gombásodás megjelenését a fejbőrön.
 • Táplálja a hajat és megelőzi a töredezését.
 • Egészséges fényt ad a hajnak.

Tea tree tartalmú kozmetikumok

A tea tree olaj igazi segítőtársnak tekinthető a bőrproblémák elleni harcban. Ha pattanások gyötrik, vagy zsíros, illetve élettelen az arcbőre, próbálja ki a tea tree tartalmú kozmetikumokat, amelyeket minden bőrtípusra fejlesztettek ki. A tiszta tea tree olaj ugyanis allergiás reakciót válthat ki, és helytelen használat esetén csökken a hatékonysága.

Ezt az éteri olajat a kozmetikai készítmények széles spektrumához adagolják, beleértve a tea tree samponokat és hajpakolásokat, tea tree tartalmú, pattanások elleni krémeket, arctonikokat, arcpakolásokat, szappanokat, tea tree zsírokat, dezodorokat és tea tree intim mosakodó géleket.

Terpénes szénhidrogén tartalmának köszönhetően, amivel a baktériumok és a gombák ellen küzd, a tea tree olaj nagyon gyorsan fejti ki hatását pattanások és más bőrproblémák ellen. Az első eredmények már pár napon belül láthatóvá válnak. Az olaj ezenfelül hatással van a sejtmembránok áteresztőképességére és így általánosan javítja az arcbőr minőségét.

Abban az időszakban, amikor a tea tree tartalmú kozmetikumokat használja, figyeljen arra, hogy megfelelően óvja arcbőrét a napsugárzástól. Védekezzen magas UV faktorú készítményekkel, ugyanis az olaj érzékenyebbé teszi az arcbőrt.

Mindegy, hogy a tea tree pattanások elleni olaj, hajolaj, vagy testre való olaj melyik jótékony hatását próbálja ki, vizsgálja meg a termékek széles kínálatát a notino.hu-n és egészítse ki mindennapos szépségápolásáról való gondoskodását ezzel a természetes csodával, melynek képességei igazán meglepik Önt!

Miféle természetes kozmetikai összetevőket lehetne még kipróbálni? Mondjuk, aloe vera vagy kamilla?

teljes szöveg szöveg elrejtése