Ugrás a fő tartalomhoz

Szalicilsav

A szalicilsav a fűzfa vagy a nyírfa kérgében is megtalálható természetes anyag. A porított kérget oxidálószerekkel kezelik, majd szűrik, a szalicilsav így nyeri el végső, kristályos formáját. A szalicilsav az acetilszalicilsavból is előállítható, a szépség- és gyógyszeripar mindkét változatot alkalmazza.

A szalicilsav tulajdonságai

A szalicilsav hatása attól függ, hogy milyen arányban tartalmazza az adott készítmény. Alacsony koncentrációban serkenti a bőr megújulását, nagyobb koncentrációban hámlasztó hatású (ezért pikkelysömörre vagy aknés bőrre is használható), legtöményebb formájában pedig szemölcsökre használják. A szalicilsav a problémás, aknéra hajlamos arcbőr egyik legfontosabb segítőtársa lehet, hiszen eltávolítja a felesleges faggyút és maradéktalanul megtisztítja a bőrt.

 

A szalicilsav arcbőrre gyakorolt hatásai

  • Szabaddá teszi az eltömődött pórusokat, meggátolja az újabb mitesszerek keletkezését.
  • Mélységében tisztítja az arcbőrt, a pattanások okozta kisebb sebek gyorsabban gyógyulnak.
  • Tisztítja és fertőtleníti az arcbőrt.
  • Felveszi a harcot az aknét okozó hormonproblémákkal.
  • Puhábbá teszi a durva bőrt, serkenti a vérkeringést.
  • Fokozza a kollagéntermelést, feltölti a bőrhibákat és feszesebbé teszi a bőrt.
  • Erős hámlasztó, ezért más kozmetikai készítmények hatását is fokozza.
  • Egységesíti az arcbőr színárnyalatát és megnyugtatja az irritált bőrt.

A szalicilsav hajra gyakorolt hatásai

  • Kulcsfontosságú a korpásodás és a zsíros fejbőr elleni harcban.
  • Mélyen behatol a bőrbe, belülről tisztítja és védőréteget képez a káros külső hatásokkal szemben.

Szalicilsavas kozmetikumok

A szalicilsav pattanásra és zsíros bőrre is ajánlott, hiszen biztonságos vegyület, amely megbízhatóan ápolja az arcbőrt. A kozmetikai termékek keresett összetevője, hiszen más természetes anyagokhoz képest hatékonyabban távolítja el a felesleges faggyút a bőrről.

Nyáron a szalicilsavas krém, a tisztító tonik és más szalicilsavas termékek használatát kizárólag lefekvés előtt javasoljuk, a bőr ugyanis szalicilsavas kezelés után sokkal érzékenyebb a napsugárzásra, így károsodhat.

Ha szeretné kipróbálni a szalicilsavas kenőcsöt, sampont vagy a szalicilsavat tartalmazó, akné elleni készítményeket, keresse azokat a termékeket, amelyek savas pH-értékűek (4 vagy kevesebb). Ezek a termékek a kellő mértékben tárják fel és tisztítják meg az eltömődött pórusokat.

A szalicilsavas kozmetikumok ideális koncentrációja 0,5-2%. A lemosást nem igénylő bőrápolók esetén a megengedett arány 2%, a lemosást nem igénylő hajápolók esetén 1%, ha pedig tartósítószerként alkalmazzák, az arány nem lehet magasabb 0,5%-nál. Ha az ön bőre száraz és érzékeny, keresse az alacsonyabb koncentrációjú termékeket, hogy elkerülje az irritációt és a bőr további kiszáradását.

Próbálja ki ezt a természetes hatóanyagot, amely csökkenti az akné okozta kellemetlenségeket és mélyrehatóan tisztítja az arcbőrt! A szalicilsavnak egyszerűen nincsen párja a természetes hatóanyagok között. Találja meg ön is új kedvenc termékét a notino.hu-n!

 

teljes szöveg szöveg elrejtése