Ugrás a fő tartalomhoz

Retinol

A retinolt vagy A-vitamint természeti csodának tekintik. A ráncok és a bőr öregedési jegyei elleni küzdelem egyik leghatékonyabb eszközéről van szó. A retinolt eredetileg elsősorban pattanások kezelésére szánták, ám – a bőr öregedési folyamatait lassító, pozitív és főleg gyors mellékhatásainak köszönhetően – az anti-age kozmetika keresett alkotóelemévé vált.

 

A retinol erős antioxidánsként működik, és bőr-exfoliáló (hámlasztó) képességének köszönhetően elősegíti az elhalt bőrsejtek gyors eltávolítását és a kollagénrost-képződés támogatását. A retinol lehet növényi vagy állati eredetű (halolaj, tojás, hús), de szintetikusan is előállítják. Mind a kozmetikai, mind pedig a gyógyszeriparban széles körűen használják.

A retinol tulajdonságai

A retinolt néha a fiatalság elixírjének nevezik. Hámlasztó hatása gyorsan kisimítja a bőr szerkezetét, amely azután fiatalnak és egészségesnek hat. Minden bőrtípusra alkalmas, hatása azonban nagyon intenzív, ezért jobb, a retinolos kozmetikai termékeket fokozatosan alkalmazni. Az eredmények viszont nem sokáig váratnak magukra.

A retinol arcbőrre gyakorolt hatása

  • Segít kiegyensúlyozni a bőr pH-ját és kicsinyíteni a pórusokat, frissességet és fényt adva a bőrnek.
  • Elősegíti a bőr hámlását, és mélyen behatol a bőrrétegekbe, ahol serkenti a kollagén rost- és elasztin- képződést, amivel lassítja a bőr öregedési tüneteit, kisimítja a ráncokat és visszaadja a bőr rugalmasabb és lágyabb struktúráját.
  • Erős antioxidánsként hat, valamint elősegíti a bőrsejtek természetes regenerálódását és növekedését, ami által gyorsan gyógyulnak a hegek, a bőr pedig kisimul és feszessé válik.
  • Hatékonyan segít a pattanások elleni küzdelemben, és felszabadítja az eltömődött pórusokat.
  • Csökkenti a pigmentfoltok láthatóságát, és ráadásul elősegíti a melanin képződést, megakadályozva így azok kialakulását.

Retinolos kozmetikumok

A retinol az egyik legkeresettebb ránc-elleni és a bőr öregedési tünetei ellen ható anyag. Minden bőrtípusra alkalmas, és a hatások valóban gyorsan jelentkeznek. Ügyelni kell azonban koncentrációjára, amely a kozmetikumokban 0,1% (retinolos szemkrémek és retinolos krémek kitágult pórusokra) és 1% (erős retinol szérum ráncokra, pattanások és pigmentfoltok ellen) között mozog.

Amennyiben még csak most kezdi a retinolos kozmetikumok használatát, javasoljuk, hogy válassza a legkisebb koncentrációjú termékeket! Retinol használatakor ugyanis kezdetben enyhe irritáció jelentkezhet. Legelőször kezdjen krémmel, s majd csak ezt követően használjon erősebb retinolos szérumokat. Kezdetben háromnaponta használja a retinolos krémet, két hét után minden másnap, és egy hónapos használat után elkezdheti a retinolt minden este alkalmazni arcbőrére. Valamikor az egyhavi használat körül már meglátja az első észrevehető eredményeket.

A retinol elősegíti a bőr hámlását, ezért csak éjjelre alkalmazza, és – a nemkívánatos károsodások elkerülése érdekében – a nap folyamán mindig védje arcbőrét magas védőfaktoros (SPF 30-50) krémekkel!

Fedezze fel saját ifjúsági elixírjét a notino.hu-n, és érett arcbőre ápolásába iktasson be retinolos szérumot, krémet és más retinolt tartalmazó anti-age termékeket. Tapasztalja meg sajt bőrén a retinol szépítő erejét!

teljes szöveg szöveg elrejtése