Ugrás a fő tartalomhoz

Q10 koenzim

Az olykor Q-vitaminnak is nevezett Q10 koenzim egy telt sárga színű, íztelen és szagtalan anyagot jelöl. Ez a nem feltűnő, vitaminszerű anyag azonban fontos a sejtjeinkben végbemenő energia-előállításhoz. A Q10 koenzim természetes módon fordul elő testünkben, ahol antioxidánsként is szolgál, valamint idő előtti öregedéstől és toxinoktól óvja a sejteket. Az életkorral azonban (már a 20. életév után) csökken a természetes Q10 koenzim-termelés, és fontos azt rendszeresen megadni az arcbőrnek, hogy ne veszítse el természetes rugalmasságát és fiatalos megjelenését.

 

A Q10 koenzim tulajdonságai

A Q10 koenzim erős antioxidánsként működik, védi a sejteket a megnövekedett pszichikai és fizikai stressz, valamint egészségtelen életmód esetén keletkező szabadgyökök hatásától. Segít fenntartani a bőr megfelelő működését és gyorsan megújítani a sérült sejteket.

A Q10 koenzim hatása az arcbőrre

  • A ráncok megelőzésére szolgál, és küzd az arcbőr korai öregedése ellen.
  • Elősegíti a bőrsejtek regenerálódását és támogatja az arcbőrben a kollagén- és elasztin-képződést. Így bármely életkorban csökkenti a ráncok láthatóságát.
  • Visszaállítja a bőr rugalmasságát és feszességét, továbbá segít fenntartani az arcbőr fiatalos megjelenését.
  • Felgyorsítja az ekcémák és gyulladások gyógyulását, valamint elősegíti a bőr megfelelő működését.

Q10 koenzimes kozmetikumok

A testszöveteinkben található Q10 koenzim koncentrációja életkorunk előrehaladtával gyorsan csökken, és szükséges lenne, hogy utólagos pótlása bőrünk rendszeres gondozásának részévé váljon. Ne feledjük azonban, hogy a Q10 koenzimmel rendelkező termékek túlzott, hosszú ideig tartó használata lelassíthatja a koenzim természetes termelődését az emberi testben. Ezért fontos, hogy életkorunk és bőrállapotunk szerint válasszunk megfelelő termékeket.

A Q10 koenzimes arcszérumok, maszkok és krémek segítenek a bőr regenerálásában, simítják az arcbőrt, visszaadva frissességét és fényét. A koenzim minden bőrtípusra alkalmas, sőt még érzékeny bőr számára is jól tolerálható, mivel testünk számára természetes anyagról van szó.

A Q10 koenzim pótolhatatlan segítség a bőrápolásban. Feltétlenül jó lenne, ha a Q10 koenzimes készítmények nem hiányoznának fürdőszobájából. A notino.hu-n számos olyan terméket talál, amely finoman gondoskodik arc- és teljes testbőre megjelenéséről azzal, hogy elkezd ráncai ellen küzdeni vagy érett arcbőrét gondozza.

teljes szöveg szöveg elrejtése