Q10 koenzim

Az olykor Q-vitaminnak is nevezett Q10 koenzim egy telt sárga színű, íztelen és szagtalan anyagot jelöl. Ez a nem feltűnő, vitaminszerű anyag azonban fontos a sejtjeinkben végbemenő energia-előállításhoz. A Q10 koenzim természetes módon fordul elő testünkben, ahol antioxidánsként is szolgál, valamint idő előtti öregedéstől és toxinoktól óvja a sejteket. Az életkorral azonban (már a 20. életév után) csökken a természetes Q10 koenzim-termelés, és fontos azt rendszeresen megadni az arcbőrnek, hogy ne veszítse el természetes rugalmasságát és fiatalos megjelenését.

 

A Q10 koenzim tulajdonságai

A Q10 koenzim erős antioxidánsként működik, védi a sejteket a megnövekedett pszichikai és fizikai stressz, valamint egészségtelen életmód esetén keletkező szabadgyökök hatásától. Segít fenntartani a bőr megfelelő működését és gyorsan megújítani a sérült sejteket.

A Q10 koenzim hatása az arcbőrre

  • A ráncok megelőzésére szolgál, és küzd az arcbőr korai öregedése ellen.
  • Elősegíti a bőrsejtek regenerálódását és támogatja az arcbőrben a kollagén- és elasztin-képződést. Így bármely életkorban csökkenti a ráncok láthatóságát.
  • Visszaállítja a bőr rugalmasságát és feszességét, továbbá segít fenntartani az arcbőr fiatalos megjelenését.
  • Felgyorsítja az ekcémák és gyulladások gyógyulását, valamint elősegíti a bőr megfelelő működését.

Q10 koenzimes kozmetikumok

A testszöveteinkben található Q10 koenzim koncentrációja életkorunk előrehaladtával gyorsan csökken, és szükséges lenne, hogy utólagos pótlása bőrünk rendszeres gondozásának részévé váljon. Ne feledjük azonban, hogy a Q10 koenzimmel rendelkező termékek túlzott, hosszú ideig tartó használata lelassíthatja a koenzim természetes termelődését az emberi testben. Ezért fontos, hogy életkorunk és bőrállapotunk szerint válasszunk megfelelő termékeket.

A Q10 koenzimes arcszérumok, maszkok és krémek segítenek a bőr regenerálásában, simítják az arcbőrt, visszaadva frissességét és fényét. A koenzim minden bőrtípusra alkalmas, sőt még érzékeny bőr számára is jól tolerálható, mivel testünk számára természetes anyagról van szó.

A Q10 koenzim pótolhatatlan segítség a bőrápolásban. Feltétlenül jó lenne, ha a Q10 koenzimes készítmények nem hiányoznának fürdőszobájából. A notino.hu-n számos olyan terméket talál, amely finoman gondoskodik arc- és teljes testbőre megjelenéséről azzal, hogy elkezd ráncai ellen küzdeni vagy érett arcbőrét gondozza.

teljes szöveg szöveg elrejtése

Szűrő megnyitása Szűrő bezárása

árfolyamkülönbség

akár

Ajándékok és akciók

Kategória

Kinek?

Ajánlás

12

12 Továbbiak megtekintése