Ugrás a fő tartalomhoz

Probiotikumok a kozmetikumokban

A probiotikumok olyan mikroorganizmusok vagy élő kultúrák, amelyek a bőrön élnek és jótékony hatással vannak egészségére. A bőr felszíne ugyanis több millió baktérium lakhelyéül is szolgál: Ezek megvédik a bőrt a káros környezeti hatásoktól (például a szennyeződésektől, a káros baktériumoktól vagy az UV sugárzástól). Ha a bőr védőrétegét megfelelően ápoljuk azáltal, hogy megőrizzük az élő kultúrák egyensúlyát, bőrünket nemcsak a szabadgyököktől és a káros anyagoktól védjük meg, hanem a bőr tapintását, hidratációját és a bőrképet is javítjuk. Az is bizonyított tény, hogy a probiotikumok ellenállóbbá teszik az arcbőrt az allergénekkel szemben.

 

A probiotikumok tulajdonságai

A probiotikumok újdonságnak számítanak a szépségápolásban. Jótékony hatásaikkal igazi forradalmat robbantottak ki ezen a területen, hiszen általánosan javítják a bőr ellenálló képességét, megőrzik a bőr védőrétegének egyensúlyát, mindezzel pedig hosszútávon is megőrzik az egészséges és gyönyörű bőrképet.

A probiotikumok arcbőrre gyakorolt hatásai

  • Jótékonyan hatnak az érzékeny bőrre.
  • Erősítik az arcbőr természetes védőgátját.
  • Hozzájárulnak a bőr optimális hidratálásához.
  • Megelőzik az idő előtti ráncok kialakulását és lassítják a bőröregedést.
  • Csökkentik a pH-értéket, így megőrzik a bőr egyensúlyát.
  • Helyreállítják a bőr védőrétegét, jótékony hatással vannak a bőr textúrájára.
  • Visszafogják a faggyúmirigyek aktivitását, ezzel harcolva az akné, a rosacea és a hajszálerek megjelenése ellen.

Probiotikumos kozmetikumok

Ha bőre elvesztette egyensúlyát, ezt ekcéma, mitesszerek vagy fokozott érzékenység útján is jelezheti. A legjobb probiotikumos készítmények támogatják a bőr saját tisztulási folyamatait, és rendszeres használat mellett ragyogóbb bőrképet eredményeznek. A probiotikumok minden bőrtípusra alkalmazhatók (érzékeny és gyulladásokra hajlamos bőrre is).

A bőrápolásban használt legnépszerűbb probiotikumok közé tartozik a Lactobacillus lizátum és a probiotikumokból származó bifidus, például a Bifidobacterium longum. A notino.hu-n számos probiotikumos készítményt talál, amelyek bármilyen életkorban felveszik a harcot a problémás vagy érzékeny arcbőr, esetleg a bőröregedés jeleivel.

A csodálatos probiotikumok már korábban bebizonyították, hogy az emésztésre és az immunrendszerre is jótékony hatással bírnak. Itt az ideje, hogy ezekből a hatékony anyagokból a bőrünkre is jusson, hogy megvédhessék a káros anyagok hatásaitól és biztosíthassák egészségét. Találja meg a notino.hu-n új kedvenc probiotikumos krémjét, szérumát vagy tisztító fátyolmaszkját, és óvja bőrét a szépséget óvó, jótékony baktériumok segítségével.

teljes szöveg szöveg elrejtése