Ugrás a fő tartalomhoz

Kávé a kozmetikumokban

A kávébabokat az arab kávécserjéről szüretelik. Ez az afrikai faféle akár 8 méter magasra is megnőhet. Minden termésben 2-3 kávébab rejtőzik, amelyek még zöldek, illatuk és ízük pedig még semleges. A kávébabok klorogénsavat és koffeint tartalmaznak: Ezek az anyagok népszerű antioxidánsok. Regeneráló és tápláló hatásának köszönhetően a kávét már a szépségipar is felfedezte. A kávé hatóanyagai hasznos segítőtársak a narancsbőr elleni harcban, elhalványítják a striákat és javítják a bőr keringését.

A kávé tulajdonságai

A kávé nem csak a világkereskedelem egyik legfontosabb terméke, különleges hatóanyagainak köszönhetően a szépségiparban is keresett összetevővé vált. A kávébab többek között tartalmaz klorogénsavat, amely küzd a szabadgyökök káros hatásai ellen, tápláló linol- és olajsavat, valamint további jótékony hatású ásványi anyagokat.

 

A kávé arcbőrre gyakorolt hatása

  • Megelőzi a bőrszárazságot, táplál és hidratál.
  • Ragyogóbbá teszi a bőrt, javítja a vérkeringést, ezzel pedig a fáradtság jeleit is eltünteti.
  • Támogatja a bőr megújulását, megelőzi az idő előtti bőröregedést, védi az arcbőrt a szabadgyökök ellen.
  • Csökkenti a hegek láthatóságát és küzd a látható narancsbőr és a striák ellen.
  • Csökkenti a duzzanatokat és hatékonyan küzd a szem alatti sötét karikák ellen.

A kávé hajra gyakorolt hatása

  • A kávéban található koffein serkenti a hajnövekedést és csökkenti a hajhullást.
  • Teljes körűen támogatja a fejbőr megújulását, táplálja és hidratálja a hajtöveket.
  • Megakadályozza a fejbőr kiszáradását.

Kávés kozmetikumok

A kávés termékek manapság nagyon népszerűek, és bármelyik bőrtípus, illetve korosztály számára ajánlottak. A notino.hu-n a kávés kozmetikumok széles választékából válogathat. Próbálja ki például a tápláló hatású kávés maszkot problémás bőrre, a kávékrém hatását, az élénkítő hatású kávés szappant vagy a kávés testradírt.

A kávés testradír a teljes testről, így az arcról is a bőr károsítása nélkül segíthet az elhalt bőrsejtek eltávolításában és feloldásában. Kávés testradír használata után a bőr lenyűgözően sima, táplált és ragyogó lesz. A radírozó részecskék mechanikusan távolítják el az elhalt bőrréteget, erősen serkentik a bőrkeringést és tisztítják a bőrt.

Fedezze fel a notino.hu kávés termékeit! Télen kényeztesse bőrét hatékonyan tápláló és regeneráló ápolással, nyáron pedig élvezze a hegektől és cellulitisztől mentes, gyönyörű bőrt!

teljes szöveg szöveg elrejtése