Ugrás a fő tartalomhoz

Kamilla

A kamilla hatásairól egész könyv íródhatna, ezért emlegetik sokoldalú gyógynövényként. A kamillában lévő illóolajnak és több mint száz más anyagnak köszönhetően a kamillának nyugtató, tisztító és regeneráló tulajdonságai vannak. Azonfelül pompás az illata.

A kamillát tartalmazó kozmetikát semmiért sem adnák az érzékeny és irritált bőrűek. A kamilla ugyanis enyhíti a kipirosodást és a viszketést, legyen szó a test bármely részéről, a fejbőrről, vagy az intim testrészekről. Éppen az utóbb említett esetben még a pH értéket is kiegyenlíti.

 

A kamilla tulajdonságai

A kamilla tisztít, nyugtat és felgyorsítja a bőr megújulását. Sok illóolajat és 100-nál is több hatóanyagot tartalmaz. Ezért gyakran használt összetevője az érzékeny testbőrre és fejbőrre készült kozmetikumoknak. Megtalálható a kamillaolajokban, krémekben, tisztítóvizekben és a finoman szőkítő kamillás samponokban.

A kamilla hatása az arcbőrre és testbőrre

  • Kímélő az érzékeny bőrhöz, ezért megfelelő kisgyermekeknek és az ekcémában, vagy dermatitiszben szenvedőknek is.
  • Tisztító hatása van az arcbőrre és segít megelőzni az akne kialakulását.
  • Nyugtatja a bőrt, például hosszantartó, napon való tartózkodás után.
  • Hozzájárul az allergiás tünetek enyhítéséhez.
  • Felgyorsítja a bőr regenerációját.
  • Megkönnyebbülést nyújt a viszkető, száraz bőrnek és enyhíti a kipirosodást.
  • Kiegyenlíti az intim részek pH értékét, ezáltal csökkenti a vaginális mikózis kialakulásának lehetőségét.

A kamilla hatásai a hajra

  • Rendszeres használata természetes hajszőkítőként hat szőke hajra.
  • A kamilla éteri olajokban gazdag, ezáltal fényessé teszi és erősíti a finom szálú hajat.
  • Jelentősen mérsékli a fejbőr viszketésétés meg is tisztítja.

Kozmetika kamillával

A kamillaolaj  vagy krém kitűnő segítség azoknak, akik  pattanásoktól vagy ekcémától szenvednek. Ugyanis aktív anyagokat tartalmaznak, mint az illóolajok és több mint száz egyéb hatóanyag. A kamilla kímélő az érzékeny bőrhöz, ezért található meg a gyermekkozmetikumokban is – például a kamillás fürdőolajokban és a finom gyermek tusfürdő gélekben.

A kamillának pozitív hatása van a hajra, arcbőrre és a kézre, ezért található meg a legkülönbözőbb kozmetikai termékekben. A kamillás krémek és olajok kitűnőek a szemkörnyékre és kipirosodott részekre. A termékek könnyen felvihetőek és azonnali megkönnyebbülést hoznak az égő és viszkető érzéstől.

A szőke hajról való gondoskodás speciális ápolást igényel, legideálisabb a természetes. Lehet, hogy hallott már a kamillával történő hajszőkítésről. A szőke hajú nők ezen titokzatos segítőtársa segít nekik kémia nélkül is elérni a világosabb hajszínt. Ezért a szőkítésre való kamilla samponnak nem szabadna hiányoznia egyetlen szőkeség szertárából sem.

Ámbár a kamilla előnyei csodálatosak, mégsem kell a kozmetikai készítmények használatát túlzásba vinni. Ámbár allergiaellenes hatása van, túlzott használat esetén saját maga is allergiás reakciót válthat ki. Ezért a kamillás krémek, olajok, kenőcsök, vagy samponok használatánál mindig tartsa be a gyártó ajánlásait.

Érdekli önt a kozmetikumok összetétele? Olvasson valamit például az aloe veráról vagy a zöld teáról a kozmetikumokban!

teljes szöveg szöveg elrejtése