Ugrás a fő tartalomhoz

Hialuronsav a kozmetikumokban

A hialuronsav egy sokoldalú cukor-molekula, melynek csodás tulajdonságokat tulajdonítanak. Egy hidratáló anyagról van szó, amely természetesen, magas koncentrációban fordul elő az emberi testben. A hialuronsav nagy mennyiségű vizet – grammonként akár 6 litert is – képes megkötni. Ez biztosítja testünkben a sejtek gyors migrációját, ami jobb szövet-megújulást, valamint tápanyag- és oxigénellátást eredményez. Nemcsak a gyors heggyógyuláshoz nyújt segítséget, hanem szép feszesen és rugalmasan tartja arcbőrünket, valamint biztosítja új kollagén- és elasztin-rostok képződését.

 

Korábban a hialuronsavat kakastaréjból vonták ki. Ma már laboratóriumokban, génmódosított baktériumokból nyerik, és a kapott anyag azonos az emberi testben találhatóval.

A hialuronsav tulajdonságai

Csodálatos képességeinek köszönhetően elősegíti a bőr számára nagy mennyiségű víz megtartását, amely azután fokozatosan szabadul fel. Az arcbőr így hosszabb ideig hidratált, rugalmas, és rendszeres ápolása fokozatos regenerálódást és ránccsökkenést eredményez. Az életkorral azonban csökken mennyisége a bőrben, ezért fokozatosan pótolni kell, hialuron szérum vagy krém formájában.

A hialuronsav arcbőrre gyakorolt hatásai

  • Intenzíven hidratálja a bőrt. A vízmolekulák lassú felszabadulása a bőr folyamatos hidratálódását és táplálását eredményezi.
  • Serkenti a bőrsejtek növekedését, és elősegíti a bőr feszességét, rugalmasságát és puhaságát biztosító kollagén- és elasztin-rostok képződését.
  • A mélyebb bőrrétegekbe hatolva harcol a bőr korai öregedése ellen, valamit segíti a gyors ránccsökkentést és az arcbőr kisimítását.
  • Segít pattanások és dermatitisz okozta panaszok esetén, valamint ápolja a zsíros arcbőrt.

A hialuronsav hajra gyakorolt hatása

  • Hidratálja a száraz és sérült hajat, megvédi azt a további nedvességvesztéstől, továbbá megakadályozza a haj töredezését és szálkásodását.
  • Kisimítja a hajszálakat, valamint visszaadja a fakó és kiszáradt haj fényét.

Hialuronsavas arckrém és szérum

Különleges tulajdonságai és a gyors eredmények miatt a hialuronsav az egyik legkeresettebb alkotóelem a kozmetikai iparban. A hialuronsavas kozmetikumok minden bőrtípus, leginkább pedig dehidrált, száraz és az öregedés jegyeivel küszködő arcbőr ápolására alkalmasak.

Tiszta hialuronsavat arc-, köröm- és hajápoló kozmetikumokhoz adnak hozzá, de fillerekben, valamint hialuronsavas ránccsökkentésre és ajakfeltöltésre használt, injektálható feltöltő anyagokban is megtalálható.

A megereszkedett és érett bőr rendszeres ápolásához használjon hialuronsavas nappali és éjszakai krémet, a szem körüli ráncokra pedig hialuronos szemkrémet. Az ápolást azzal fokozhatja, ha hialuronsavas arcmaszkkal és szérummal egészíti ki a gyorsabb ránckitöltés és arcsimítás érdekében.

A notino.hu-n számos hialuronsavas hajápoló termék található – samponoktól az intenzív hajmaszkokig és szérumokig, amelyek elősegítik a száraz és sérült haj hidratálását, valamint – a víz fokozatos felszabadításával – elejét veszik a haj töredezésének és a hajvégek szálkásodásának.

Találja meg a legjobb hialuronsavas krémet, hialuron szérumot vagy maszkot, adja vissza arcbőre rugalmasságát, és kezelje minőségi ápolással, amit valóban megérdemel!

teljes szöveg szöveg elrejtése